סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מעבד דור 13 של אינטל למחשבים ניידים
מעבד דור 13 של אינטל למחשבים ניידים. החיפזון הוא לאו דווקא מהשטן (צילום: AP)

אינטל מציגה: מעבד "מהיר מזה של אפל"

החברה הודיעה במהלך כנס CES 2023 על השקה של 33 מעבדי רפטור לייק למחשבים ניידים, שלטענתה מהירים יותר מאלה של המתחרה AMD וממעבדי סדרת M של אפל. חזית נוספת נוספת נגד אפל: אפליקציה שמתחרה באייר דרופ, פרי פיתוח של חברה ישראלית

אינטל הודיעה היום (ג'), במסגרת כנס CES 2023, על השקת מעבדי רפטור לייק דור 13 למחשבים ניידים. במסגרת ההשקה היא הציגה 33 מעבדים חדשים - מסדרת i3 הבסיסית ועד מעבד ה-i9 החדש, שלדבריה מהיר יותר מהמקבילים מבית AMD ובעיקר מאלה של אפל. זו הכרזה שאינטל היתה זקוקה לה נואשות כדי לחזור למשבצת של מלכת המעבדים למחשבים. אפל הצליחה להביך את אינטל כשהשיקה לראשונה את מעבדי סדרה M שפותחו בין השאר בישראל והצליחו להכות את מעבדי המחשבים של אינטל למרות היותם מבוססים ARM כמו מעבדי סמארטפונים.
גם מעבדי רפטור לייק פותחו בהובלת צוותים ישראלים. למעשה, אינטל הציגה לראשונה את המעבדים עוד בספטמבר שעבר, אבל המעבדים למחשבים ניידים הוצגו רק היום, במקביל להשקה של לפטופים ראשונים המצוידים בהם. עמית נאור, מנהל פרויקט הפיתוח של המעבדים האלה, התגאה שהסדרה החדשה כוללת "מלך גיימינג חדש לשוק שמציג את הביצועים הוןבים ביותר ומתעלה מעל כל מתחריו". קשה לדעת האם ההכרזות של אינטל מדויקות, אבל בחירת המילים שמתמקדת אך ורק במהירות כנראה מעידה על משהו.
מעבדי לפטופים נדרשים לתכונות נוספות מעבר למהירות - למשל, חיסכון. משהו שככל הנראה שמעבד ה-i9 שנמצא בקדמת הבמה לא מיועד לו. על פי נתוני המעבדים של אינטל עצמה הוא צורך בשיא המהירות כ-109 וואט - כמו שתי נורות ליבון. בהתחשב בכך שרוב סוללות הניידים לא מסוגלות לעומס כזה לזמן ארוך, ככל הנראה הנתון הזה שימושי בעיקר ברמה ההצהרתית. ועדיין, מדובר בהישג לא מבוטל - בעיקר בהתחשב בכך שרבים לא האמינו שאינטל תהיה מסוגלת להכות את מעבדי אפל כל כך מהר, ועוד עם שבבים שגדולים פי 2 מאלה של אפל.
אבל לא רק שבבים מהווים את גאוות אינטל ישראל. החברה הציגה מספר טכנולוגיות פרי פיתוח של צוותיה בישראל או מרכישות שביצעה, ביניהן Unison - אפליקציה המאפשרת לחבר כל סמארטפון (אייפון או אנדרואיד) למחשב מבוסס ווינדוס 11. עד כה היתה אפשרות לחבר מכשירי אנדרואיד דרך אפליקציה של מיקרוסופט, אבל לא אייפונים. כעת, האפליקציה של אינטל מאפשרת חיבור מלא לכל סמאטרפון וטאבלט באופן פשוט, כמו החיבור בין אייפון למחשב מק. הטכנולוגיה מבוססת על הסטארט-אפ הישראלי סקרינובייט שנרכש על ידי אינטל בדצמבר 2021 בכ-100 מיליון דולר.
אינטל הסבירה שהטכנולוגיה של יוניסון מיועדת לפעול על מחשבים עם מעבדי דור 12 של אינטל, שמריצים ווינדוס 11, אבל מבדיקה שערכנו נראה שהיא ניתנת להתקנה על כל מחשב מבוסס ווינדוס 11 ואפילו כאלה שמבוססים על מעבדי המתחרה - AMD. לא ברור אם מדובר בכוונת מכוון, אך בכל אופן זו בחירה חכמה יותר, שכן כך האפליקציה תהיה זמינה ליותר משתמשים.
טכנולוגיות נוספות שנחשפו בכנס כוללות גם תקן בלוטות' לרכיבי אודיו שמאפשר חיבור מספר רב של משתמשים לאותו מקור שמע במקביל, לצד איכות צליל משופרת (עד כה איכות השמע בחיבור בלוטות' היתה נמוכה מאוד), כיבוי והדלקה אוטומטיים של המחשב בהתאם למרחק של המשתמש ממנו ואפשרות להתחבר לשני תדרי אינטרנט אלחוטי במקביל (5 ו-2.4) כדי לאפשר חיבור חלק יותר, בעיקר לטכנולוגיות VR ו-AR. שלא במפתיע, מדובר בפיתוח ששותפה לו גם פייסבוק (מטא) והוא מיועד לשפר את הזרמת המשחקים למשקפי מציאות מדומה.