סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
לירן זביבל, מנכ"ל WEKA
לירן זביבל, מנכ"ל WEKA (צילום: WEKA)

מאחסנת מזומנים: Weka גייסה 135 מיליון דולר לפי שווי של 750 מיליון

הגיוס הגדול לחברה הישראלית שפיתחה מערכת אחסון לאפליקציות בינה מלאכותית מביא את סך גיוסיה ל-275 מיליון דולר. קצב ההכנסות השנתי שלה צמח, במקביל, ב-232%. המנכ"ל לירן צביבל: "אנחנו יכולים לבנות את אחת החברות הגדולות שיצאו מישראל"

חברת אחסון הנתונים הישראלית ווקה (Weka) גייסה 135 מיליון דולר בסבב D בהובלת Generation Investment Management. החברה שמעסיקה 300 עובדים, מתוכם 120 בישראל, גייסה עד כה 275 מיליון דולר, כולל הסיבוב האחרון. היא הוקמה ב-2013 על ידי עומרי פלמון, מאור בן דיין והמנכ"ל לירן צביבל - יוצאי XIV שנמכרה ל-IBM - ומפתחת מערכת אחסון מהירה לאפליקציות בינה מלאכותית. מאז הסבב הקודם, שהיה בינואר, שווי החברה הוכפל ל-750 מיליון דולר וקצב ההכנסות השנתי שלה צמח ב-232%.
בשיחה עם כלכליסט אומר צביבל: "גייסנו כעת כי יש לנו צמיחה מהירה. ברבעון השלישי עשינו פי 3 מהתחזית ועמדנו ביעד השנתי שלנו כבר לאחר תשעה חודשים. עכשיו החלטנו לגייס מספיק כסף שיביא אותנו לרווחיות עד 2024. מאחר שאנחנו צומחים באופן כל כך מהיר והפרויקטים שלנו לא מתבטלים יכולנו לגייס יותר כסף, אבל זה היה סכום נכון לנו".
לגבי האפשרות שהחברה תירכש בעתיד הקרוב על ידי אחת מהענקיות של עמק הסיליקון אומר צביבל: "אנחנו רוצים לבנות חברה גדולה. בעבר רכשו אותנו ואנחנו מאמינים שעם טכנולוגיה שמפותחת בארץ ומערכת מסחרית בארצות הברית אנחנו יכולים לבנות את אחת החברות הגדולות שיצאו מישראל. אנחנו רוצים לבנות את מובילת הקטגוריה בתחום שלנו - ולא לפי החזון של חברת ענק".
החברה, לדבריו, תשקיע את ההון המגוייס בהתרחבות משמעותית. "מצב הרוח כאן בעמק הסיליקון (צביבל מנהל את החברה מארה"ב, מ"א) לא ממש טוב עם עשרות אלפי מפוטרים, אבל אנחנו נוסיף המון משרות בארץ, נמשיך בהשקעה בפיתוח ונוסיף אנשים לתחום המסחרי בארצות הברית".
ההשקעה של Generation בווקה היא חלק מה-Sustainable Solutions Fund IV שלה (קרן פתרונות קיימות), המבצעת מחקרי עומק על חברות חדשניות שמפתחות פתרונות להתמודדות עם העלייה המהירה בצריכת האנרגיה בעקבות הצמיחה האקספוננציאלית באגירה ובניהול נתונים בסביבה מודרנית. כיום, מרכזי הנתונים בעולם אחראיים לכשני אחוזים מכלל צריכת האנרגיה העולמית ועד 2030 היא עשויה להגיע לשמונה אחוזים ויותר, שכן עומסי העבודה של הדור הבא של הטכנולוגיות - בינה מלאכותית (AI), למידת מכונה (ML) ומחשוב בעל ביצועים גבוהים (HPC) - מגדילים את דרישות האנרגיה והמשאבים.
בין המשקיעים בווקה בסבב הנוכחי: 10D, Atreides Management, Celesta Capital, Gemini israel Ventures, Hewlett Packard Enterprise, Hitachi Ventures, Key1 Capital, Lumir Ventures, Micron Ventures, Mirae Asset Capital, MoreTech Ventures, Norwest Venture Partners, NVIDIA, Qualcomm Ventures ו-Samsung Catalyst Fund.