סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

כלכליסט-טק
הסטארט-אפ הישראלי Bit גייס 25 מיליון דולר בהובלת קרן אינסייט

החברה פיתחה פלטפורמה שמאפשרת למפתחים לכתוב קוד בצורה של רכיבים עצמאיים ורב שימושיים שניתנים להטמעה באפליקציות. מאז הקמתה בתחילת השנה היא גייסה 36 מיליון דולר

הסטארט-אפ הישראלי Bit הודיע היום (ג') על השלמת סבב גיוס שני (Round B) בסך 25 מיליון דולר בהובלת קרן אינסייט. גם משקיעים קיימים השתתפו בסבב הנוכחי, לרבות Disruptive VC בהובלת טל בר נוח ומשקיעי אנג׳ל כמו נדב אברהמי מייסד Wix וגיא פודג׳רני מייסד Snyk. החברה גייסה עד כה סכום כולל של 36 מיליון דולר.
ביט הוקמה ב-2014 על-ידי מנכ"ל החברה רן מזרחי, סמנכ"ל התפעול יונתן ששון ןסמנכ"ל השיווק יונתן סרינג, חברי ילדות מירושלים. הפלטפורמה שהשיקה החברה בתחילת השנה מאפשרת למפתחים לכתוב קוד בצורה של רכיבים עצמאיים ורב-שימושיים שניתן להטמיע במגוון אפליקציות, מוצרים ושירותים דיגיטליים. את הרכיבים ניתן "לשלוף" בעת הצורך, להטמיע בתהליך הפיתוח וכך לחסוך בזמן. הצוותים בארגון יכולים לפתח רכיבים ושירותים שונים בצורה אוטונומית ויעילה, ולהנגיש אותם לכל הארגון.
הפלטפורמה כבר משמשת היום יותר מ-200 אלף מפתחים ומאות ארגונים, בהן חברות Fortune-50 כמו איביי, דל ו-AT&T. עם פרוץ מגפת הקורונה, החברה, שמעסיקה היום 27 עובדים משבע מדינות, עברה למודל של עבודה מהבית באופן מלא. היא מתנהלת ללא משרדים פיזיים ומשתמשת בפלטפורמת דיסקורד כמשרד וירטואלי. הגיוס הנוכחי נועד בין השאר להרחיב את מצבת כוח האדם של ביט על ידי גיוס של עשרות עובדים מרחבי העולם. כמו כן, החברה צפויה להשיק שורת כלים לפיתוח תוכנה מבוסס רכיבים כבר בחודשים הקרובים. בנוסף, מתכננת ביט להרחיב את מגוון השימושים הפוטנציאליים בפלטפורמה.
1 צפייה בגלריה
מימין יונתן סרינג רן מזרחי ויונתן ששון מייסדי ביט
מימין יונתן סרינג רן מזרחי ויונתן ששון מייסדי ביט
מימין: יונתן סרינג, רן מזרחי ויונתן ששון, מייסדי ביט. "פיתוח המוצרים הופך לתהליך שיטתי"
(עומר הכהן)
מאז הקמתה, החברה גייסה 36 מיליון דולר. בסבב הגיוס הנוכחי קיים רכיב סקאנדרי קטן ששימש לרכישת מניות מבעלי מניות. ״בין לקוחותיה של ביט ניתן למצוא חברות בתחומים רבים הכוללים טכנולוגיה, רפואה, ואפילו חברות העוסקות בקיימות ובמאבק בשינוי האקלים", אומר רן מזרחי, מנכ"ל ומייסד Bit. "היכולת של עסקים אלה לפתח אפליקציות ומוצרים דיגיטליים תקבע במידה רבה את הצלחתם. ביט מאפשרת לצוותי פיתוח לבנות תוכנה מרכיבים קטנים יותר ולהנגיש אותם כשירות לארגון כולו. פיתוח המוצרים הופך לתהליך שיטתי".
"הפיתרון של ביט לשיתוף פעולה דיגיטלי ופיתוח בסקייל ממצב אותה כשחקנית מובילה בתעשייה". אומר טדי וורדי, שותף ב-Insight Partners. "הערך שהפלטפורמה מספקת לארגונים והיכולת שלה להפוך את העבודה של מפתחים למהירה וטובה יותר הופכת אותה לפתרון נכון לשוק המודרני".