סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
משרדי מיקרוסופט ב ניו יורק 19.7.24
משרדי מיקרוסופט בניו יורק (צילום: Michael Nagle/Bloomberg)

מאמץ של הדקה ה-90: ממשל ביידן פתח בחקירת הגבלים עסקיים נגד מיקרוסופט

ועדת הסחר הפדרלית (FTC) שלחה למיקרוסופט  דרישה לקבלת מידע על כמה מהחטיבות שלה, ביניהן חטיבת שירותי מחשוב הענן, כלי AI ותוכנה לאבטחת סייבר. זאת, כחלק מגל פעולות מצד הממשל בשבועות האחרונים, לפני השבעתו לנשיאות של טראמפ, שצפוי לנקוט גישה מקלה יותר

ועדת הסחר הפדרלית (FTC) פתחה בחקירת הגבלים עסקיים נגד האימפריה העסקית של מיקרוסופט, מאמץ אחרון ככל הנראה נגד חברות הטכנולוגיה הגדולות תחת כהונתו של הנשיא ג'ו ביידן.
בוושינגטון פוסט דיווחו כי ב-FTC שלחו אתמול (ד') למיקרוסופט דרישה לקבלת מידע מפורט על כמה מהחטיבות של החברה, ביניהן חטיבת שירותי מחשוב הענן, כלים לבינה מלאכותית ותוכנה לאבטחת סייבר. לפי אנשים המעורים בנושא, ב-FTC מתמקדים בעיקר בדרך בה מיקרוסופט מאחדת את ההצעות שלה בתחום מחשוב הענן עם אופיס ומוצרי אבטחה. החקירה נפתחה לאחר כשנה של הכנות מצד ועדת הסחר וכחלק מגל של פעולות מצד הממשל בשבועות האחרונים לפני השבעתו של דונלד טראמפ לנשיאות.
החקירה הנוכחית מגיעה כמעט 25 שנים אחרי שמשרד המשפטים האמריקאי תבע את מיקרוסופט. התביעה הזו אמנם לא הצליחה לגרום לפירוק החברה, אך ההערכה כי הצעדים עזרו לבלום את מיקרוסופט ולאפשר את כניסתן של מתחרות.
באופן כללי, ה-FTC תחת היו"ר לינה קאן שמונתה על ידי ביידן נקטה בגישה אגרסיבית יותר כלפי חברות הטכנולוגיה הגדולות, כולל הגשת תביעות לבלימת מיזוגים ופתיחה של חקירות נגד שורה של חברות בשל חשד להפרות הגבלים עסקיים.
בשלב זה עוד לא ברור מה התוכניות של טראמפ בנוגע ל-FTC ולחקירות נגד החברות הגדולות, אך ההערכה הרווחת היא שיפטר את קאן, זאת לשמחת החברות. טראמפ גם מעוניין בהפחתת הרגולציה, במיוחד בתחומים כמו קריפטו, רכישות ו-AI. עם זאת, בשבוע שעבר הוא הכריז על מינויו של ברנדן קאר לראש ועדת התקשורת הפדרלית (FCC), שכבר הכריז כי יפעל נגד פלטפורמות המדיה החברתית הגדולות. במיקרוסופט וה-FTC סירבו להגיב על הדיווח.
מיקרוסופט, שנוסדה ב-1975, שווה כיום יותר מ-3 טריליון דולר. בשנים האחרונות היא התרחבה מעבר לעסקי הבסיס שלה של תוכנות למחשבים, כולל על ידי רכישת יצרנית משחקי המחשב אקטיוויז'ן בליזארד בעקסה בשווי 69 מיליארד דולר. ב-FTC ניסו ללא הצלחה לחסום את העסקה הזו. כמו כן, מיקרוסופט היא המשקיעה הגדולה ביותר בסטארט-אפ הבינה המלאכותית OpenAI.