בלעדיבלקסטון לקראת השקעה משמעותית בסטמפלי הישראלית
בלעדי
בלקסטון לקראת השקעה משמעותית בסטמפלי הישראלית
חברת הפינטק במו"מ מתקדם עם ענקית ההשקעות האמריקאית, שצפויה להשקיע יחד עם חברות נוספות סכום של יותר מ-50 מיליון דולר, כך נודע לכלכליסט; עד כה נחשף שבלקסטון השקיעה בישראל בפנטרה, מיטיגה, ויז וקלאודינרי
ענקית ההשקעות האמריקאית בלקסטון במשא ומתן מתקדם להשקעה של עשרות מיליוני דולרים בחברת הפינטק הישראלית סטמפלי (Stampli), המאפשרת לחברות לנהל את מערך חשבוניות הספקים.
לכלכליסט נודע שהקרן שמנוהלת בישראל על ידי יפעת אורון תוביל סיבוב השקעה משמעותי שיעלה על 50 מיליון דולר בסטמפלי. על פי הערכה בסבב צפויים להשתתף משקיעים קיימים של החברה ביניהם: Insight Partners ,Signal Fire ו-Nextworld Capital. עד כה גייסה החברה 87 מיליון דולר. תגובת סטמפלי לידיעה לא התקבלה.
בלקסטון פתחה את משרדיה באופן רשמי בישראל לפני כשנתיים ועד כה לא ביצעה רכישה משמעותית בישראל למעט מספר השקעות בחברות סטארט אפ. עד כה נחשף שבלקסטון השקיע בישראל בפנטרה, מיטיגה, ויז וקלאודינרי. בלקסטון, שנסחרת לפי שווי של 113 מיליארד דולר, כיום מעדיפה רכישה או השקעה בחברות טכנולוגיה בסכומים משמעותיים של לא פחות מעשרות רבות של מיליוני דולרים. זאת מתוך הבנה שהשקעה קטנה אינה משפיעה על מחזורי המכירות והרווחיות של ענקית דוגמתה.
בתקופה הקרובה על פי הערכות נראה פעילות השקעה מוגברת לא רק של בלקסטון אלא של עוד קרנות אמריקאיות שמבקשות להשקיע סכומי כסף משמעותיים בחברות שנמצאות במצב טוב. לזכותה של סטמפלי יאמר שהחברה מעולם לא רדפה אחרי שווי חסר פרופורציות ולכן יכלה לגייס כעת ללא פגיעה בשווי של החברה.
סטמפלי הוקמה על ידי האחים אייל ועופר פלדמן ב-2015, היא מעסיקה כיום למעלה מ-200 עובדים ופועלת מתל אביב (שם נמצא מרכז הפיתוח) וקליפורניה. החברה פיתחה פתרון אשר מרכז את כל החשבוניות שמגיעות לחברה דרך ספקי החברות השונים ומעבדת אותם במהירות רבה.
עד כה, ניהול התהליכים של מחלקות ניהול חשבונות ספקים מול שאר הארגון והספקים התבצע באופן ידני, בצורה לא יעילה וגרם לתסכול, תעסוקה מיותרת, טעויות יקרות ובעיקר חוסר שליטה בתהליך קריטי חוצה ארגון.
הטכנולוגיה שפיתחה סטמפלי מאפשרת שיתוף פעולה פנים וחוץ ארגוני לביצוע וסגירת התהליך הנדרש לכל חשבונית מול תהליכי הרכש ונהלי הבקרה של החברה. על פי החברה היא מטפלת בחשבוניות בהיקף של למעלה מ-20 מיליארד דולר בשנה רק בשוק האמריקאי.