סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

כלכליסט-טק
טיים: מערכת ההשקייה של סופלנט הישראלית - בין 100 ההמצאות הטובות של 2021

החברה, שפיתחה טכנולוגיית השקייה מבוססת בינה מלאכותית המשמשת חקלאים קטנים ברחבי העולם, צמחה ב-1,200% במהלך 2020. המנכ"ל אורי בן נר: "מגזין TIME הכיר במשימה של סופלנט לשנות את עתידם של חקלאים ברחבי העולם הסובלים ממחסור במזון ובמים"

סטארטאפ האגטק הישראלי סופלנט (SupPlant), המנגיש טכנולוגיית השקייה מבוססת בינה מלאכותית לחקלאים בכל העולם, נבחר לאחד מ-100 ההמצאות הגדולות של מגזין TIME לשנת 2021. החברה מפתחת מערכת השקיה נטולת חיישנים שאוספת ומנתחת נתוני אקלים, צמחים והשקייה, ומסייעת למגדלים להימנע מאובדני יבול, שהחריפו מאוד בעקבות משבר האקלים.
לאחרונה ניתנה גישה למערכת לחצי מיליון נשים שמגדלות תירס בקניה, שם מספק השירות לחקלאים המקומיים תחזיות מזג אוויר, התראות על כניסת צמחים לעקה והנחיות אגרונומיות נקודתיות, מבוססות בינה מלאכותית. הנהלת החברה והמשקיעים מתמקדים בהתאמת השירות לכל ענפי החקלאות ולכל חקלאי העולם, לרבות חקלאים קטנים, המהווים 98% מסך החקלאים. זאת, בשונה מרוב חברות האגטק, המכוונות את מוצריהן לחקלאים גדולים, המהווים את ה-2% הנותרים.
2 צפייה בגלריה
מערכת השקייה של SupPlant  באפריקה
מערכת השקייה של SupPlant  באפריקה
מערכת השקייה של SupPlant באפריקה. הישר מעפולה
(צילום: SupPlant)
סופלנט, שהוקמה ב-2015 ומעסיקה 70 עובדים בעפולה, פועלת כיום ב-14 מדינות ומתמחה ב-32 גידולים חקלאיים שונים. על פי הנתונים שנאספו, השימוש בטכנולוגיה של החברה הביא לגידול ממוצע של 20% ביבולים. עד לסוף שנת 2022 מתכוונת החברה לשרת לפחות 2 מיליון חקלאים קטנים ברחבי אפריקה והודו.
במהלך שנת 2020 צמחו הכנסות החברה ב-1,200% בעקבות התקשרויות עם חקלאים ברחבי העולם. היא נחשבת היום לאחת מחברות האגטק המבטיחות ומחזיקה במאגר המידע הגדול ביותר בעולם של חישה צמחית. בסך הכל גייסה החברה עד כה יותר מ-19 מיליון דולר מקרנות שותפות המו"פ סמארט-אגרו, Boresight Capital, Menomadin Foundation ומבטח שמיר.
2 צפייה בגלריה
אורי בן נר מנכ"ל סופלנט SupPlant חדש
אורי בן נר מנכ"ל סופלנט SupPlant חדש
אורי בן נר מנכ"ל סופלנט. בשורה דרמתית לעולם כולו
(צילום: ליים שמש)
"מגזין TIME הכיר במשימה של סופלנט לשנות את עתידם של חקלאים ברחבי העולם הסובלים ממחסור במזון ובמים", אמר מנכ"ל החברה אורי בן נר. "בטכנולוגיה החדשה אין צורך בהשקעה בחומרה מצד החקלאים - מה שמאפשר לחקלאים שעד היום לא חלמו על גישה לטכנולוגיה כזאת ליהנות מהיתרונות שלה. צריך לזכור שהרוב המוחלט של חקלאי העולם לא יכול ליהנות מהפיתוחים המדהימים שאנחנו רואים בשנים האחרונות, לרבות המערכות שאנחנו מוכרים כבר כמה שנים ברחבי העולם. היכולת להנגיש להם את הטכנולוגיה שלנו היא לא פחות מבשורה דרמטית להם ולעולם כולו״.