סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
גוגל בארד
גוגל בארד (צילום: רויטרס)

משתדרג: צ'טבוט ה-AI בארד ישולב ביישומי גוגל

הצ'טבוט הגנרטיבי של גוגל יסונכרן עם מידע מג'ימייל, מיוטיוב, מדוקס ומהמפות ויאפשר לסכם מסמכים, לאתר מיילים, לקבל מידע מסרטונים ולתכנן מסלולי טיול. התחרות מול ChatGPT עולה שלב

גוגל בארד (Bard), הצ'טבוט של גוגל שמתחרה ב-ChatGPT, מקבל שדרוג משמעותי ויוכל מעתה למשוך מידע מיישומי גוגל אחרים, ובהם ג'ימייל, גוגל דוקס וגוגל מפות. עם השקתו במאי, גוגל בארד צויד ביכולת לענות לשאילתות על בסיס מידע כללי מהאינטרנט, או מידע פרטני שהונגש לו דוגמת ניתוח מסמכים. ביולי הוא זכה לשדרוג משמעותי, כשרשימת השפות שהוא תומך בהן הורחבה מ-3 ליותר מ-40, בהן גם עברית.
העדכון הנוכחי לצ'טבוט מרחיב משמעותית את יכולותיו ומאפשר למשתמש להנגיש לו מידע כללי ואישי שמצוי בשירותים שונים של גוגל. כך למשל ניתן לאפשר לבארד גישה לכלים המשרדיים של גוגל (ג'ימייל, דרייב ודוקס) ולבקש ממנו לסכם, לחפש או לשלוף תשובות מהירות על סמך האימיילים והמסמכים האישיים של המשתמש. חיבור ליוטיוב יאפשר להסתייע בפלטפורמת הווידיאו כדי לענות על שאלות כמו איך להסיר כתמים משטיח או לקבל מידע ויזואלי בנושא מסוים.
חיבור לגוגל טיסות מאפשר לקבל מידע בזמן אמת על זמני טיסות ומחיריהן, חיבור לגוגל מלונות מספק מחירים והמלצות על מלונות, וחיבור לגוגל מפות מאפשר לקבל מידע על מסלולי טיול, אתרים ועסקים על בסיס מיקום המשתמש או שאילתות. כך למשל אפשר לבקש מבארד לתכנן טיול ליעד מסוים ולכלול בתכנון המלצות לטיסות ולבתי מלון או לשאול אותו מתי הזמן הטוב ביותר לטוס ליעד מסוים בחודשים הקרובים מבחינת מחיר.
החיבור ליישומים השונים נעשה בצורה יזומה על ידי המשתמש וניתן להתחבר רק לחלק מהיישומים. בגוגל מצהירים שבעת חיבור ליישומים המשרדיים, שעושים שימוש במידע אישי, לגוגל בארד תהיה גישה למידע זה והוא ישמש אותה לשיפור יכולות הצ'טבוט וכן להצגת פרסומות.
"שירותים אלה, כשהם עובדים בשילוב זה עם זה, הם מאוד מאוד עצמתיים", אמרה ל-CNN מנהלת גוגל בארד, סיסיי הסייאו. "הבאתם יחד תחסוך לאנשים זמן, 20 שניות או דקות לפעולה שקודם לכן היתה לוקחת שעה או יותר".
בנוסף, במאמץ להתמודד עם ההזיות של מודלי שפה גדולים דוגמת בארד, השדרוג הנוכחי משלב גם כפתור "בדיקה חוזרת" (Double Check), שיאפשר למשתמשים להעריך טוב יותר את אמינות התשובות שלו. לחיצה על הכפתור תריץ ברקע את התשובה במנוע החיפוש של גוגל ואז תדגיש בירוק חלקים שאותר תוכן דומה לגביהם (כולל קישור למקור) ובכתום את החלקים את החלקים בתשובה שלא ניתן לאמת אותם, וכך לספק אינדיקציה טובה יותר על אילו חלקים בתשובה ניתן לסמוך ובאילו יש מקום לפקפק.