סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

OpenAI דורשת לבטל את תביעת הניו יורק טיימס נגדה: "שילמו למישהו לפרוץ למוצרים שלנו"

חברת הבינה המלאכותית שעומדת מאחורי ChatGPT הגיבה בבית המשפט לתביעה שהוגשה נגדה בדצמבר בטענה להפרת זכויות יוצרים. לטענתה, על מנת לקבל מהכלים שלה תוצאות התואמות בדיוק לתכנים של הטיימס, בעיתון "עשו עשרות אלפי ניסיונות" ואף הזינו לצ'טבוט חלקים מהכתבות

חברת הבינה המלאכותית OpenAI עתרה לביטול התביעה שהגיש נגדה הניו יורק טיימס, זאת בטענה שהעיתון שילם להאקר לפרוץ למוצרים של החברה כדי לתמוך בתביעה, כך לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל.
הניו יורק טיימס הגיש את התביעה נגד OpenAI ומיקרוסופט בטענה להפרת זכויות יוצרים, זאת בשל ההאשמה כי החברה השתמשה ללא אישור בתכנים של העיתון כדי להכשיר את מודל הבינה המלאכותית שלה, וכי המוצרים שלה מרחיקים את הגולשים מהאתר של הטיימס. התביעה, שהוגשה לבית משפט פדרלי במנהטן, מבקשת לחייב את החברות בפיצויים בסך מיליארדי דולרים.
OpenAI, המפתחת של הצ'טבוט מבוסס הבינה המלאכותית ChatGPT, הגיבה השבוע לתביעה, ובמסמכים שהגישה לבית המשפט ביקשה לדחות חלקים ממנה. הסיבות לכך כוללות את הטענה שחלק מההאשמות הן בנות יותר משלוש שנים ולחברה אין ידע ממשי על הפעולות הספציפיות של הפרת זכויות יוצרים לכאורה. כמו כן, ב-OpenAI טענו כי באופן כללי ChatGPT לא אמור לשמש כתחליף למנוי לניו יורק טיימס, וכי לא משתמשים במוצרים שלהם בצורה הזו. עוד הוסיפו כי יש לדחות חלק נוסף ממההאשמות מכיוון שבעיתון "שילמו למישהו לפרוץ למוצרים של החברה". לטענתם, ההאשמות שעולות בתביעה "לא עומדות בסטנדרטים העיתונאיים הידועים של העיתון". יתרה מכך, לפי החברה, על מנת לקבל מכלי ה-AI את התוצאות התואמות בדיוק לתכנים של הטיימס, בעיתון "עשו עשרות אלפי ניסיונות" ואף הזינו לצ'טבוט חלקים מהכתבות.
איאן קרוסבי, עורך הדין המייצג את העיתון מסר בתגובה כי הטענות ל"פריצה" הן למעשה השימוש שעשו בכלים של החברה כדי לחפש ראיות לגניבה של חומרים המוגנים בזכויות יוצרים. כמו כן, אמר כי ב-OpenAI לא הכחישו את הטענות על העתקה.