סגור
גיימריסט הפניה חדשה גג עמוד דסקטופ

גיימריסט
דיווח: סין שוקלת להטיל מגבלות נוספות על גיימינג ברשת

הרגולטור בבייג'ינג פרסם טיוטת חוק שיחייב ספקיות אינטרנט להטמיע "מצב נוער", שיגביל את שעות המשחק של קטינים ואת היצע התוכן שהם צורכים ברשת. בשנה האחרונה החמירה סין את המגבלות על קהל השחקנים ועל יצרניות המשחקים

רשות הסייבר של סין (CAC) חשפה אתמול (ב') הצעת חוק, שתוסיף להגביל את הגישה של קטינים לשירותי תוכן מקוונים, בהם משחקי רשת. על פי דיווח מאת עיתון ה-"South China Morning Post", הרגולטור הסיני מעוניין להוסיף "מצב נוער", שספקיות האינטרנט יידרשו לאכוף. מצב הגלישה הזה צפוי להגביל את שעות השימוש והתוכן במשחקי מחשב, בשידורי וידאו חיים וברשתות החברתיות.
"מצב הנוער" גם יטיל מכסה על סכומי הכסף שקטינים רשאים להוציא על משחקי מחשב - שכן מרביתם חינמיים והכנסותיהם נובעות מרכישות בתוך המשחק עצמו. המגבלות החדשות יחולו גם על ספקיות חומרה, כמו יצרניות סמארטפונים, שיהיו מחויבות להתקין "מצב נוער" גם על מכשיריהן כברירת מחדל, או לספק הוראות ברורות כיצד להפעיל אותו. נוסח החוק פורסם כדי לקבל משוב מהציבור עד ה-13 באפריל.
1 צפייה בגלריה
טנסנט סין PUBG
טנסנט סין PUBG
טנסנט סין PUBG
(צילום: שאטרסטוק)
בנוסח החוק נכתב כי בסין ישנם כיום למעלה מ-180 מיליון משתמשי אינטרנט מתחת לגיל 18. בשנה האחרונה נקטה בייג'ינג עמדה תקיפה נגד חברות הגיימינג, בראשן טנסנט (Tencent), השחקנית הגדולה ביותר בשוק הסיני - השני בגודלו בעולם - וחברת הגיימינג הגדולה ביותר בעולם לפי סך הכנסות. טנסנט איבדה כ-10% משוויה אתמול ו-NetEase, גם היא מחברות הגיימינג הגדולות בסין, איבדה כ-6% מערך החברה.
בחודש ינואר דווח כי אף משחק חדש לא הושק בסין מאז חודש יולי. זאת משום שהמינהל הלאומי לתקשורת ופרסום בסין (NPPA), הרשות האמונה על פרסום רשימת המשחקים המותרים להפצה, לא העניקה רישיונות הפצה למשחקים חדשים. כתוצאה מכך, 14,000 חברות גיימינג נסגרו מאז יולי האחרון.
סין פרסמה שלל צווים וחוקים שנועדו להגביל את שעות המשחק של קטינים, בשל החשש כי הם עלולים להתמכר לגיימינג. באוגוסט, החלה סין לחייב חברות גיימינג להגביל את זמן המשחק של קטינים לשעה אחת בלבד בימי שישי, בסופי שבוע ובחגים. כמו כן, דיווחה הסוכנות כי הממשל הסיני מתכנן לערוך ביקורות בחברות הגיימינג כדי לוודא שהמשחקים שהן מפתחות אינם מקדמים התמכרות.
עוד באותו חודש, פרסם עיתון הכלכלה הממלכתי "Economic Information Daily" כתבה שטענה כי בני נוער רבים התמכרו למשחקי מחשב, וזה משפיע לרעה על הגדילה שלהם. העיתון אף כינה את התעשייה "אופיום רוחני" - ביטוי טעון במיוחד בסין, בה התמכרו ההמונים לאופיום בתקופת הקולוניאליזם הבריטי במאה ה-19.