סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
תחרות קולר סטארטאפים אוניברסיטת תל אביב
תחרות קולר 2022 (צילום: נמרוד גליקמן)

זוכי תחרות קולר ה-6: ייעול משלוחים, גידול חלבון בצמחים והתאמה אישית של ציוד רפואי

PoLoPo ,Symbiosis C.M ו-Pierate.io הן שלוש הזוכות בתחרות קולר לסטארט אפים של הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב. שלושת מסלולי התחברות כללו: מסלול DeepTech, מסלול Online ומסלול Foodtech. ג'רמי קולר: "מצפה לראות עוד יוניקורנים במסגרת הזו"

PoLoPo ,Symbiosis C.M ו-Pierate.io הן שלוש הזוכות בתחרות קולר לסטארט אפים של הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב שהתקיימה השבוע. לתחרות ניגשו כ-110 סטארט-אפים ומיזמים בשלושה מסלולים, כאשר 13 מהם עלו לשלב הגמר. שלושת המסלולים כללו: מסלול חברות DeepTech בניהולו של רן בר סלע, מסלול Online בניהולו של איל בר צבי ומסלול Foodtech אותו ניהלה אילנית קבסה כהן. צוות השופטים בתחרות כלל את ג'רמי קולר, יוזם התחרות, פרופ' משה צבירן וד"ר אייל בנימין.

4 צפייה בגלריה
תחרות קולר סטארטאפים אוניברסיטת תל אביב
תחרות קולר סטארטאפים אוניברסיטת תל אביב
שופטי תחרות קולר 2022
(צילום: נמרוד גליקמן)

בשנים עברו ניגשו היזמים לשני מסלולים בלבד, אך השנה התווסף גם מסלול האונליין שאפשר גישה וסיכוי גם למיזמי דיגיטל שלא תמיד מקבלים את אותה ההתעניינות לעומת חברות דיפטק או פודטק שנחשבות ליותר מתקדמות מבחינה טכנולוגית. מסלולי הדיפטק והאונליין בתחרות יועדו ליזמים שלפחות אחד מהם סטודנט או הבוגר של אוניברסיטת תל אביב, בעוד שמסלול הפודטק היה פתוח לכל היזמים בישראל.
הזוכה הגדולה של התחרות היא דווקא חברת אונליין, Pierate.io, שזכתה ב-200 אלף דולר; 100 אלף דולר מטעם פלסר ונצ'רס השותפה לתחרות באוניברסיטת ת''א, ו-100 אלף דולר מג'רמי קולר עצמו שהצטרף במפתיע להשקעה. שתי החברות האחרות זכו גם הן בהשקעה של 100 אלף דולר כל אחת.
4 צפייה בגלריה
זוכי תחרות קולר
זוכי תחרות קולר
הזכייה של ‏Pierate.io במסלול האון ליין. מימין: ד"ר אייל בנימין - מנהל תחרות קולר, מעין וינהבר COO - יזם מייסד, סידני פיינר CTO - יזם מייסד, איל דניאל CEO - יזם מייסד, אייל בר צבי - שותף בקרן פלסר ונצ'רס, ופרופ' משה צבירן, ראש מכון קולר ליזמות וחדשנות
(צילום: Shlomi Mizrahi)
Pierate.io פיתחה פתרון טכנולוגי ייחודי עבור חברות שילוח בינלאומיות, שמייעל את תהליך הפקת הצעות מחיר. המייסדים - איל דניאל, סידני פיינר ומעין וינהבר, הובילו בשנים האחרונות חברת פרויקטים בתחום הדאטה. כך זיהו השלושה את הצורך של חברות השילוח, שהתעצם אף יותר לאור משבר שרשרת האספקה העולמי. המגמה העולמית להתמודדות עם המשבר באמצעות כלים טכנולוגיים מעניקה רוח גבית לצמיחת החברה. לדברי שלושת היזמים: "מדובר בתזמון נהדר. הזכייה מקרבת אותנו לסגירת סבב הגיוס הנוכחי. מעבר לפרס הכספי, החשיפה הולידה פניות וחיבורים רבים שאנו מאמינים שיתרמו רבות לצמיחת החברה".
עו"ד איל בר צבי, שותף בקרן פלסר ונצ'רס ובהרצוג פוקס נאמן, העניק מטעם פלסר ונצרס את ההשקעה לזוכה במסלול האונליין בתחרות ואמר: "אני שמח ש-Pierate זכו. החברה פועלת בשוק מאוד מעניין ומבטיח עם אתגרים שאנו יודעים לסייע בהם. אנו שמחים על כך שהקרן של ג'רמי קולר הצטרפה להגדלת ההשקעה ובטוחים שזה יתרום לחברה". פלסר ונצ'רס מתמחה בהשקעות בשלבים מוקדמים (פרה סיד וסיד) בתחומי האונליין. בין מנהליה שני שותפים הפועלים כאופרטורים בחברות הפורטפוליו – נתן ידלין ואייל יחזקאל. השותף הרביעי הינו סא"ל בסיירת מטכ"ל החבר בצוות המו"מ המטכ"לי. הקרן הוקמה השנה וכבר ביצעה 4 השקעות עד כה, וכעת את החמישית.
גם Symbiosis C.M שזכתה במקום הראשון במסלול הדיפטק מתמודדת עם אתגר לא פשוט. התאמה של מוצרים רפואיים לשלל האנטומיות של בני האדם. כך למשל, המוצר הראשון שלה הוא מימיק שמאפשר החלפה של שסתום בלב. את החברה מובילות שתי יזמיות: ד"ר שירה בורג, המייסדת ומנכ"לית. רופאה וטרינרית בוגרת האוניברסיטה העברית ודוקטורנטית לאלקטרופזיולוגיה של הלב בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב, וורדה בדט, מייסדת שותפה. מנהלת בכירה לסיכונים תפעוליים ובעלת תפקידי ניהול בכירים בארץ ובחו"ל בבנק לאומי לשעבר, יועצת בכירה לסטארטאפים ויזמות. לדבריהן: "הפרס יאפשר להאיץ את תהליכי הפיתוח באופן משמעותי עד להגעה לניסויים הפרה-קליניים המהווים אבן דרך מהותית לחברה".
4 צפייה בגלריה
זוכי תחרות קולר
זוכי תחרות קולר
הזוכים במסלול הדיפ טק. מימין : ד"ר אייל בנימין - מנהל תחרות קולר לסטארטאפים, רן בר- סלע - מנהל מסלול הדיפ טק, אלעד אלישע - מנהל פיתוח, ורדה בדט - מייסדת שותפה, ד"ר שירה בורג - מייסדת ומנכ"לית, ופרופ' משה צבירן - ראש מכון קולר ליזמות, הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב
(צילום: Shlomi Mizrahi)
PoLoPo זכתה במסלול הפודטק עם טכנולוגיה שמאפשרת לייצר חלבונים מן החי בצמחים. הצמח משמש כמפעל לייצור חלבון נקי, איכותי ופונקציונלי זהה לחלבון מהחי, ללא שימוש בבעלי-חיים. המייסדות הן ד"ר רעיה ליברמן- אלוני וד"ר מיה ספיר-מיר. ספיר-מיר היא בעלת דוקטורט במדעי הצמח מהאוניברסיטה העברית, עם התמחות בהנדסה מטבולית בצמחים. ליברמן-אלוני, היא בעלת דוקטורט במדעי הצמח מן האוניברסיטה העברית, מתמחה בביולוגיה מולקולרית ומבנית בצמחים.
לדברי ספיר-מיר: "הנדסת צמחים זאת התשוקה שלי. אני שמחה לשלב את הידע המדעי והניסיון שצברתי לפיתוח מסחרי לתעשיית המזון. פתרון שיסייע להפחתת השימוש בבע״ח, יקטין את ההתחממות הגלובלית ויסייע לתזונת האדם". לדברי ליברמן-אלוני: "כמי שעוסקת במחקר בצמחים, טבעונית ופעילת זכויות בעלי חיים, חשוב לי להפנות את הידע המדעי למציאת פתרונות מקיימים לייצור מזון איכותי מן הצומח. כיזמיות צעירות הזכייה בתחרות משמעותית מאד עבורנו. לא רק בגלל ההשקעה אלא גם בזכות האמון בנו ובפולופו".
4 צפייה בגלריה
זוכי תחרות קולר
זוכי תחרות קולר
הזוכות במסלול הפודטק. מימין: אילנית קבסה - כהן - מנהלת מסלול הפודטק בתחרות קולר, ד"ר מיה ספיר - מיר, ד"ר רעיה ליברמן - אלוני, פרופ' משה צבירן - ראש מכון קולר ליזמות וחדשנות וד"ר אייל בנימין - מנהל תחרות קולר    
(צילום: Shlomi Mizrahi)
תחרות קולר מהווה מאיץ ליזמים בתחילת דרכם. ד''ר אייל בנימין, מנהל התחרות, אמר שמדובר בדרך מצוינת לחזות הצלחה של חברות סטארט-אפ: "לסטארט-אפ לוקח בערך 9 שנים להגיע למצב שניתן לומר שהוא מהווה הצלחה. תהליך הניפוי של המשתתפים מאפשר לנו לחזות בצורה די מדויקת למי יש את הסיכוי הטוב ביותר להגיע לשלב הזה. תהליך הבחירה מבוסס על מספר שלבים במהלכם השופטים מתחלפים כך שמדובר בתהליך שמסוגל לברור בצורה מאוד שקופה ומקצועית את המיזמים בעלי הפוטנציאל הטוב ביותר להבשיל. עוד הסביר ד''ר בנימין שהשופטים מנועים מלהשקיע בחברות לפני הזכייה, עוד אמצעי להבטיח את הניטרליות שלהם.
פרופ' משה צבירן, ראש מכון קולר ליזמות וחדשנות, אמר: "תחרות הסטארט-אפים שנוסדה לפני 6 שנים ביוזמתו של ג'רמי קולר מתרחבת משנה לשנה. במקור התחלנו עם מסלול הטכנולוגיה, בהמשך הוספנו את מסלול הפודטק והשנה יצרנו הפרדה בין מסלול הדיפטק למסלול האונליין כך שכיום יש כבר שלושה מסלולים והמיזם המנצח בכל אחד מהם זוכה להשקעה של 100 אלף דולר. השאיפה שלנו היא להמשיך ולהתרחב למסלולים נוספים במגוון תחומים תוך שילוב שותפים נוספים".
התחרות מתקיימת זו השנה ה-6, כאשר מאות סטארט-אפים השתתפו בה מאז החלה. תהליך הבחירה של המשתתפים מבוסס על עשרות שופטים. בשיחה עם כלכליסט, הסביר ד''ר בנימין: "האקדמיה היא נדבך חשוב ביצירת האקוסיסטם של היזמות הישראלית והיזמים שמגיעים מכל כנפות הקמפוס עוברים תהליך מקצועי ולימודי אינטנסיבי במסגרת כל שלבי התחרות הנערכים במהלך השנה". עוד ציין כי שישה מבין 13 המיזמים שעלו לגמר התחרות מובלים ע"י נשים המגיעות ממגוון תחומי ידע. צוות של 50 שופטים בחר במיזמים כאשר עליהם נמנים אנשי אקדמיה, תעשייה, משקיעי הון סיכון ויועצים בתחומי המשפט והפיננסים העוסקים בהייטק ובתחומים נוספים כמו גם דיסציפלינות המשיקות לתחומים של יזמות וסיכון.
ג'רמי קולר, יוזם התחרות, איש עסקים בריטי, המייסד ומנהל השקעות ראשי של Coller Capital והמייסד של CPT Capital בירך את היזמים המתמודדים בתחרות, וציין שמספר המתמודדים גדל השנה, במקביל לפתיחת המסלול הנוסף בתחרות: "צבא של אריות מונהג בידי חמור תמיד יפסיד לצבא של חמורים מונהג בידי אריה. זה מדהים לראות את הגדילה בתחומי התחרות - ישנם שלושה מסלולים - פודטק, דיפטק ואונליין. אני מאחל הצלחה ליזמים בתחרות ומצפה לראות עוד יוניקורנים במסגרת הזו".