סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

מנכ"ל פורטינט: "ההשקעות העיקריות שלנו מתמקדות בטכנולוגיות הנחוצות לארגונים כדי להתחרות באופן מאובטח בשוק הדיגיטלי"

מנכ"ל פורטינט, קן זי, מדבר על המומנטום העסקי של החברה, היוזמה לאספקת הדרכות לקידום מקצועי בתחום אבטחת הסייבר וכיצד ארגונים צריכים לאבטח את עצמם בעתיד הקרוב

במהלך 21 השנים האחרונות, פורטינט התמקדה בפיתוח פלטפורמת אבטחה מקיפה אשר תוכננה כדי להגן על כל קצות הרשת, להסתגל לדרישות החדשנות הדיגיטלית ולאחד בין פונקציות רשת ואבטחה לפתרון אחוד. קן זי, מנכ"ל פורטינט, פעל כדי ליצור גישה מקיפה, משולבת ואוטומטית שזכתה להצלחה רבה, כאשר למעלה מחצי מיליון ארגונים ברחבי העולם מסתמכים כיום על פורטינט כדי להגן על הרשתות המבוזרות שלהם.
הרבה מכך נובע מהמחויבות של פורטינט לחדשנות מתקדמת, אשר מתבטאת, בין היתר, במספר הפטנטים שרשמה – מעל ל-700 – יותר מכל ספקית אבטחה אחרת. כמו כן, פורטינט היא הספקית היחידה בתעשייה שהיה לה החזון לפתח מעבדי אבטחה מתקדמים – SPUs. מעבדים אלו סללו את הדרך לתמיכה מלאה ביישומים בעלי ביצועים גבוהים במיוחד ורשתות ה-5G החדשות ואף מעבר לכך. פתרונות האבטחה המתקדמים של פורטינט מרחיבים את הביצועים והפונקציונליות לכל קצה רשת, הכוללים גם את כוח העבודה המרוחק החדש וסביבות ענן אדפטיביות אשר דורשות משאבי נתונים ומחשוב גבוהים כדי להיות קרובים ככל הניתן אל משתמש הקצה.
קן זי, מייסד ומנכ"ל פורטינט, משתף במסקנות שעלו לאחר פרסום התוצאות הכספיות המוצלחות לרבעון הראשון של שנת 2021, מספר אודות תחומי ההשקעה המרכזיים של החברה, הפעילות לקידום מקצועי בתחום אבטחת הסייבר ומסביר כיצד ארגונים צריכים להגן על עצמם בעתיד הנראה לעין.
2 צפייה בגלריה
Ken Xie
Ken Xie
קן זי
(צילום: יח"צ)
מה היו המסקנות העיקריות בעקבות התוצאות הכספיות לרבעון השני של השנה?
"אנחנו ממשיכים להתמקד בחדשנות כדי להבטיח את עתיד אבטחת הסייבר. ברבעון הראשון של שנת 2021, השקנו את מערכת FortiOS 7.0, המהווה את הבסיס של פלטפורמת אבטחת הסייבר שלנו. מדובר בפתרון הראשון בתעשייה ברמת מערכת הפעלה אשר משלב בין אבטחה מקיפה ופונקציות רשת בפתרון אחד. מסיבה זו, היינו מסוגלים לשלב יכולות SASE, SD-WAN, ZTNA, SWG, CASB ו-5G אל פלטפורמת אבטחה אחת – מארג האבטחה (Security Fabric) של פורטינט – כך שארגונים יכולים לפרוס פתרונות אבטחה וקישוריות מתקדמים הדרושים עבור השווקים הדיגיטליים של ימינו".
"ברבעון הנוכחי, הכרזנו על ה-FortiGate 7121F, התקן הפיירוול המהיר ביותר בעולם. מדובר בהתקן הפיירוול היחיד בעל ממשקי Hyperscale 400G. בגלל שהוא מופעל על ידי NP7 – יחידת עיבוד אבטחה מותאמת אישית של פורטינט, הוא מספק דירוג מחשוב אבטחה גבוה יותר של כמעט פי 20 מפתרונות מתחרים".
מהם התחומים המרכזיים שפורטינט משקיעה בהם כיום?
"ההשקעות העיקריות שלנו מתמקדות בטכנולוגיות הנחוצות לארגונים כדי להתחרות באופן מאובטח בשוק הדיגיטלי. פתרון ה-FortiSASE החדש שלנו מבטיח כי המשתמשים המרוחקים וההתקנים שלהם, לא משנה היכן הם נמצאים, יכולים ליהנות מאותה רמת אבטחה כמו כל התקן המחובר ישירות אל ליבת הרשת. גישת zero trust (ZTA) מסייעת לארגונים מבוזרים – במיוחד לאלו עם כוח עבודה מרוחק גדול – לספק קישוריות מאובטחת למשאבים ספציפיים בהתבסס על תפקיד המשתמש, סוג ההתקן שנמצא בשימוש או אפילו הזמן או המקום שממנו מבוצע החיבור".
זי הוסיף כי, "אנו מחויבים לעזור לארגונים לנצל את יתרונות פונקציונליות ה-5G, בכלל זה ביצועים גבוהים וזמן שיהוי נמוך, באמצעות אספקת הגנות מלאות מבלי להאט את הביצועים. וזה עוד לא הכל. אנחנו מתכוננים כעת לדור הבא של פתרונות שבהם ארגונים יצטרכו לתמוך, בין אם מדובר ברשתות 5G הנפרסות כעת, מערכות היפר-מחוברות דוגמת בניינים חכמים, ערים חכמות, רצפות ייצור או משתמשים ניידים במיוחד הבונים רשתות זמניות כדי לפתח ולשתף מידע קריטי, יישומים ועומסי עבודה".
"אנחנו מפתחים ומשלבים יכולות בינה מלאכותית אל המערכות שלנו וכך, משלימים את האסטרטגיה שלנו. החלטות האבטחה כיום צריכות להתבצע ברמה המקומית, במהירות ובצורה מדויקת, מה שאפשרי רק אם למידת מכונה ובינה מלאכותית מהוות חלק מכל היבט של מסגרת האבטחה. מערכות הבינה המלאכותית החזקות ביותר בתעשייה כבר מובנות בהתקני האבטחה, במערכות מודיעין האיומים ובפתרון מרכז פעולות האבטחה (SOC) שלנו. יחד עם זאת, אנו מחויבים להרחיב את המשאבים הללו באמצעות שילוב של חדשנות, לימוד של מערכות בינה מלאכותית מתקדמות והתממשקות אל סביבות ופתרונות נוספים".
2 צפייה בגלריה
(צילום: יח"צ)
אנחנו מתקרבים אל המחצית השנייה של השנה. כיצד הארגונים צריכים לפעול כדי לאבטח את עצמם בעתיד הקרוב?
"שתיים מהבעיות הגדולות ביותר שהארגונים מתמודדים איתן הן הצורך לאחד את תשתית האבטחה ולהרחיב את פוליסות האבטחה על פני הרשתות המתרחבות שלהם. זה יכול להישמע סותר, אך במציאות, לא ניתן להרחיב ביעילות את האבטחה, הנראות והבקרה, אלא אם כן ניתן לפשט ולרכז את הניהול. כמעט בלתי אפשרי להשיג זאת אם לארגון יש עשרות פתרונות אבטחה של יצרנים שונים אשר פרוסים בחלקים שונים של הרשת".
זי מסביר כי פלטפורמת מארג האבטחה של פורטינט תוכננה לפעול בכל סביבה. הפלטפורמה משתמשת בעוצמה ובפונקציונליות של מערכת ה-FortiOS 7.0 כדי לספק חבילת פעולות אבטחה ורשת מתקדמות לכל משתמש, התקן או יישום, תוך הבטחת נראות מרבית ואכיפת המדיניות אפילו ברשתות הדינמיות ביותר. הוא מוסיף כי, "הדבר כולל ניהול מרכזי, איסוף ותיאום בין מודיעין איומים ותגובה מתואמת למתקפות על פני הרשת המבוזרת".
"לא מדובר רק באבטחה, אלא הרבה מעבר", מציין זי. "ההיקף לא משתרע רק על פני כל תשתית ה-IT, אלא מעבר לשטח האמין המסורתי, כאשר הרשתות של היום מאוד דינמיות. המשמעות היא כי אם אנחנו רוצים שהמשאבים הדיגיטליים יהיו מוגנים לאורך כל נתיב הנתונים, האבטחה והרשת צריכות לתפקד כמערכת אחת מאוחדת. זוהי הסיבה לכך שאנו ממשיכים להרחיב את אסטרטגיית הרשת המונעת על ידי אבטחה שלנו, המאפשרת לאבטחה לעקוב אחר הנתונים והיישומים מקצה לקצה, לא משנה באיזו מהירות הרשת הבסיסית משתנה או מסתגלת. מדובר בעניין קריטי כדי לאפשר גישה מאובטחת מרחוק גמישה, מכל מקום ובכל זמן, במיוחד כדי שהמשרד הביתי יתפקד כסניף המשרדי החדש".
בכל רחבי העולם מתמודדים כיום עם מחסור במומחי סייבר מיומנים. כיצד פורטינט פועלת בנושא?
"פורטינט מחויבת לצמצם את המחסור במומחי אבטחת סייבר מיומנים באמצעות יוזמה לאספקת הדרכות לקידום מקצועי בתחום (TAA) בכל רמות המיומנויות, חיבור בין מועמדים למעסיקים ויצירת שותפויות כדי להביא כישרונות חדשים אל תחום אבטחת הסייבר. כמו כן, מוסד ההדרכה NSE של פורטינט הוא חלק קריטי מיוזמת ה-TAA. מדובר בתוכנית גלובלית הכוללת משתמשים חדשים, מומחי אבטחה ו-IT ואוכלוסיות שונות ברחבי העולם. מוסד ההדרכה שלנו מספק מעל ל-30 קורסים טכניים בנושאים מהותיים, החל משמירה על אבטחה אישית אונליין, אבטחת ענן ועד לטכנולוגיות ספציפיות כמו SD-WAN. לאחר פרוץ מגפת הקורונה, פתחנו את הגישה לחלק גדול מהקורסים ללימוד עצמי לציבור הרחב ללא עלות. נכון להיום, מעל למיליון איש נרשמו לקורסים. בנוסף, תוכנית האקדמיה של פורטינט מספקת חומרי הדרכה, משאבים והסמכות לתלמידים וסטודנטים במעל ל-350 בתי ספר תיכון, מכללות ואוניברסיטאות בלמעלה מ-85 מדינות ברחבי העולם".
"מעבר לכך, פורטינט היא שותפה-מייסדת של המרכז לאבטחת סייבר של הפורום הכלכלי העולמי וחברה מייסדת של ה-Cyber Threat Alliance (CTA). אנחנו עובדים גם עם ארגונים רבים נוספים כמו האינטרפול, NATO ועוד. המטרה שלנו בכל המאמצים והיוזמות הללו היא לסייע ליצור עולם דיגיטלי שבו כולם יכולים לחיות בבטחה", מסכם זי.