סגור
גיימריסט הפניה חדשה גג עמוד דסקטופ

גיימריסט
מעצמת גיימינג: יותר ממחצית ממשקי הבית בארה"ב מחזיקים בקונסולה

המוצרים הפופולריים ביותר בקרב האמריקאים הם מסדרת האקסבוקס החדשה, שעמדה בחודש שעבר לראשונה בראש טבלת המכירות. אולם העלייה ברכישת הקונסולות תיעצר בקרוב בשל המחסור הגדול בשבבים והמכירות צפויות לרדת השנה ב-8.9%

יותר מ-50% ממשקי הבית בארצות הברית מחזיקים בקונסולת משחק, כך עולה מדו"ח חדש של איגוד צרכני הטכנולוגיה (CTA), ארגון הגג של תערוכת הטכנולוגיה השנתית בלאס וגאס CES. על פי הדו"ח, 53% ממשקי הבית בארה"ב מחזיקים בקונסולה, ואילו 30% מכלל הנשאלים מעוניינים לרכוש קונסולה חדשה ב-12 החודשים הקרובים.


41% מבין הנסקרים ענו כי ברשותם קונסולה מדורות קודמים (בין אם פלייסטיישן 4/3 או אקסבוקס 360/וואן), ואילו 26% העידו כי הם שידרגו לקונסולה מהדור החדש - פלייסטיישן 5 או אקסבוקס Series X או S (יש לציין כי חלק מהנשאלים מחזיקים הן בקונסולה מהדור החדש, והן בזו מדורות קודמים).
1 צפייה בגלריה
SERIES S אקסבוקס
SERIES S אקסבוקס
אקסבוקס SERIES S
(צילום: עמית קלינג)
מכירות החומרה בשוק הגיימינג ראו עלייה של 112% בחודש יוני לעומת התקופה המקבילה בשנת 2020, כך מדו"ח של חברת המחקר NPD. מכשירי האקסבוקס מהדור החדש (Series X ו-S) ניצבו בראש הרשימה בחודש יוני. הן עקפו לראשונה את הסוויץ' של נינטנדו, שממשיך להימכר בקביעות יחסית, והפלייסטיישן 5, שהגיע לראש הטבלה פעמיים עד כה, בנובמבר ובינואר.
עם זאת, המחסור העולמי בשבבים הותיר את היצע הקונסולות החדשות נמוך למדי. למרות הביקוש הצרכני הגבוה, מכירות של קונסולות ומשחקיהן יפחתו השנה ב-8.9% ויסתכמו ב-49.2 מיליארד דולר - כך על פי דו"ח חדש של חברת המחקר Newzoo. אולם היצע הקונסולות צפוי לגדול מעט לקראת סוף השנה, עם הגעתן של שתי קונסולות ניידות חדשות: דגם ה-OLED החדש של הסוויץ' וקונסולת הסטים-דק (Steam Deck) של חברת Valve.
אולם כמה מבין אותם משקי בית יוכלו לשחק במשחקים הדורשים חיבור אינטרנט מהיר? על פי נתוני ה-OECD העדכניים מחודש יוני 2020, רק ל-29.1 מבין כל 100 תושבים יש חיבור לאינטרנט רחב-פס (הכוונה לאינטרנט במהירות 25 מגה-ביט לשנייה ומעלה על פי הגדרת ה-FCC, רשות התקשורת האמריקנית). מרבית בעלי האינטרנט האיטי מרוכזים באזורים כפריים, בהם קשה ולא משתלם לפרוש תשתיות תקשורת מהירות. המצב בישראל גרוע אף יותר: רק ל-23.39 מבין כל 100 תושבים יש גישה לרוחב פס דומהֿ.