סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

אינטל מקפיאה את גיוס העובדים לחטיבת שבבי ה-PC; בישראל צפויה האטה בקצב הגיוס

ענקית השבבים מיישרת קו עם סגמנט ההאטה בענפי הטכנולוגיה ומכריזה על "הפסקה זמנית" של הגיסים ועל העברת המשרות הפתוחות להמתנה. המנכ"ל, פט גלסינגר: "אנחנו מאמינים שאנחנו בתחילתו של מהלך גידול לטווח ארוך בעולמות השבבים ושיש לנו אסטרטגיה מתאימה"

אינטל מקפיאה גיוסים לחטיבת המחשוב שאחראית בין היתר על פיתוח מעבדי ה-PC. על פי דיווח של סוכנות רויטרס אמש (ד'), מנכ''ל החברה פט גלסינגר שלח לפני יומיים מזכר ובו פירט את המהלך לעובדי החברה. לדבריו החברה "מפסיקה זמנית את הגיוסים ומכניסה את המשרות הפתוחות להמתנה". על פי דברי גלסינגר, הגיוסים עשויים להתחדש בעוד כשבועיים בהתאם לבדיקת סדר העדיפויות של המשרות.
בחברה מנסים להתאים את עצמם למציאות המשתנה (והכאוטית, יש לומר) של 2022. "אנו מאמינים שאנחנו בתחילתו של מהלך גידול לטווח ארוך בעולמות השבבים ושיש לנו אסטרטגיה מתאימה". עוד הוסיפו בחברה שהם מעוניינים לבדוק את הוצאותיה ואולי לשנות את סדרי העדיפויות. במילים אחרות, בחברה מנסים לראות אילו תחומים צפויים לצמוח ולהתאים את הגיוסים בהתאם.
2 צפייה בגלריה
השקה אינטל שבבים גרפיים arc
השקה אינטל שבבים גרפיים arc
שבב גרפי של אינטל
( צילום: אינטל)
חטיבת ה-Client Computing מפעילה צוותים ברחבי העולם וגם בישראל יש לה מספר גדול של עובדים. החברה נמצאת במהלך של ארגון מחדש ותוך כדי זה מנסה להחזיר לעצמה את מקומה כמובילת תחום המעבדים, שכן בשנים האחרונות המתחרות - החל מ-AMD וכלה בחברות כגון TSMC, ARM ויצרניות נוספות - הצליחו לעקוף אותה מבחינת מובילות טכנולוגית.
מניית אינטל ספגה מכה בשנה האחרונה וכעת היא נסחרת במחיר הנחוך ב-28% משוויה אשתקד. גלסינגר אף הזהיר את המשקיעים שבשנה הקרובה תידרשנה השקעות נוספות כדי לסגור את פערי הטכנולוגיה מול המתחרות. בנוסף, אינטל מקימה בימים אלה מפעלי ייצור חדשים כדי לעמוד בביקושים לשבבים ואף לייצר בשביל אחרים. בכל מקרה, הדבר דורש ממנה פיתוח של תהליכי ייצור חדשים שיוכלו להתמודד עם דרישות חברות הטכנולוגיה, הרכב והתעשייה.
חטיבת המחשוב אחראית לחלק הארי במכירות של אינטלעם כ-9 מיליארד דולר ברבעון מתוך כ-18.4 מיליארד דולר בסה''כ. זו גם החטיבה שספגה הכי הרבה טלטלות לאחר ש-AMD, כאמור, הציגה שבבים מתחרים שהצליחו להפוך לאלטרנטיבה ראויה למוצריה של אינטל. בנוסף, אפל, שהייתה בעבר אחת הלקוחות האסטרטגיים של אינטל, עברה לפיתוח שבבים עבור עצמה תוך שהיא משתמשת בארכיטקורטורת ARM כבסיס ומעבדיה החדשים הציגו ביצועים שהצליחו לעקוף במקרים מסוימים את אלה של מעבדי אינטל.
2 צפייה בגלריה
פט גלסינגר מנכ"ל אינטל העולמית
פט גלסינגר מנכ"ל אינטל העולמית
פט גלסינגר מנכ"ל אינטל העולמית
(צילום: אלכס קולומויסקי)
בכל אופן, גם אם הקפאת הגיוסים לא צפויה להימשך לאורך זמן היא מעידה על שינוי אסטרטגיה בחברה, לרבות כאלה הנוגעים לסדרי העדיפויות שלה, לצד הסטה של תקציבים לפרויקטים נוספים. באינטל אמרו שהם צפויים להמשיך את הליכי הגיוס הנוכחיים של כ-23 אלף עובדים שמתווספים ל-121 אלף העובדים שהיו לה בסוף 2021, בחברה גם גייסו לאחרונה כ-1,000 עובדים בישראל.
מאינטל נמסר בתגובה לכלכליסט:
"המציאות הכלכלית השתנתה, אבל יש לזכור שעדיין הטכנולוגיה היא הדבר החשוב ביותר שמניע כרגע את האנושות, בוודאי נוכח הדיגיטזציה המואצת שקורית ברחבי העולם. יש דרישה אדירה לשבבים – מדובר בתור הזהב של ענף המוליכים למחצה - ויחד עם האסטרטגיה החדשה שהתווינו, אנחנו מאמינים שאינטל, יחד עם תעשיית השבבים, נמצאת בראשיתה של צמיחה ובתנועה חזקה קדימה תחת הנהגתו של המנכ"ל חדש, פט גלסינגר.
"שנת 2022 מסתמנת כשנה שיא בהיקף השקעות, כשרק ב-5 החודשים הראשונים של השנה גייסנו 23 אלף עובדים חדשים בכל העולם והשלמנו גיוס של יותר מ-1,000 עובדים בישראל. במקביל הכרזנו על השקעות ענק בהקמת מפעלי ייצור בגובה של 38 מיליארד דולר באירופה וארה"ב. עם זאת, המציאות המאקרו הכלכלית החדשה מחייבת אותנו להיערך ולבחון כיצד הוצאות עתידיות יסייעו לנו להוציא לפועל את התוכנית האסטרטגיה החדשה. ב-90 הימים הקרובים נתרכז בקליטת 23 אלף העובדים החדשים, לצד האטה בקצב גיוס כ"א אל מול הצרכים העסקיים.
"תוכניות הצמיחה והגדילה שלנו לישראל: בינוי מפעל אינטל קרית גת בעלות של 10 מיליארד דולר; הקמת קמפוס חומרה ל-6,000 מהנדסות ומהנדסים בחיפה; והקמת פעילות פיתוח חדשה בבאר שבע - נותרות ללא כל שינוי."