סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
שעון סמסונג גלקסי 7
שעון סמסונג גלקסי 7 (צילום: איתי שמושקוביץ)

בדיקת כלכליסט
סמסונג משלבת AI גם בשעון שלה, והופכת אותו לקצת יותר ידידותי וחכם

הגלקסי ווטש 7 של סמסונג לא מחדש מבחינה חיצונית, עבר שדרוג של המעבד, הזיכרון ונפח האחסון, אבל הבשורה האמיתית מגיעה מהתוכנה - השעון לא רק מודד נתונים, אלא גם מציג הסברים והמלצות. האם זה מספיק כדי להמליץ עליו?

קטגוריית המוצרים הלבישים של סמסונג קיבלה השנה כוכבת חדשה: טבעת חכמה למדידה וניטור של המצב הגופני. אבל החברה לא זנחה את השעונים שלה, והשיקה גם דגמים חדשים שלהם - Galaxy Watch 7 ו-Galaxy Watch Ultra, ולפחות חלק מהתכונות ששולבו בטבעת כבר קיימות גם בסדרת השעונים. לקחנו את שעון הגלקסי 7 כדי לראות מה סמסונג שינתה בו ומה הוא יודע לעשות.
3 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי 7 שעון
סמסונג גלקסי 7 שעון
השעון והרצועות
(צילום: סמסונג)
המראה המוכר לא השתנה
חיצונית כמעט שלא רואים שינוי לעומת הגלקסי ווטש 6 שהושק לפני כשנה: הדגם שבדקתי הוא גרסת ה-40 מילימטר, והוא נראה דומה עד זהה לקודמו. זה דגם שלא עומד בפני עצמו, כלומר אין לו eSIM והוא תלוי בחיבור לטלפון לביצוע רוב המשימות.
המסך עגול (את השינוי השאירו לאח הבכור בסדרה, שעון ה-Ultra), על הנייר יש הבדל של מילימטר וקצת בגוף השעון אבל הוא לא מורגש, המשקל נשאר כ-29 גרם והוא לא מכביד על היד. משהו ברצועות שהגיעו עם השעון הרגיש לא הכי נוח, אבל זה תלוי בטעם אישי ואפשר כמובן להחליף אותן.
המסגרת עשויה אלומיניום, המסך מוגן על ידי זכוכית קריסטל ספיר והשעון מרגיש מספיק עמיד וקשיח. יש גם הגנה מפני מים ואבק בתקן IP68 ולפי סמסונג אפשר לצלול איתו לעומק של 50 מטר. מתחת יש כמובן מעבד חדש ומהיר יותר, הזיכרון תפח מ-1.5 גיגה בייט ל-2 גיגה והאחסון הוכפל מ-16 גיגה בייט ל-32.
התצוגה במסך מצוינת, הבהירות חזקה מאוד ואין בעיה להשתמש בשעון גם באור יום מלא ותחת שמש ישירה.
3 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי 7 שעון
סמסונג גלקסי 7 שעון
המסך ברור וקריא גם בשמש
(צילום: סמסונג)
דווקא אחד החידושים בשעון לא מופעל כברירת מחדל
מערכת ההפעלה היא Wear OS 5 עם ממשק One UI Watch 6 של סמסונג, וגם הניווט או תפעול השעון לא השתנו: יש שני כפתורים, אחד כדי לחזור אל מסך הבית, או לחיצה כפולה כדי לעבור אל האפליקציה האחרונה שהיתה בשימוש, והשני כדי לחזור למסך הקודם. כדי לדפדף בין האפליקציות והתפריטים מחליקים אצבע על המסך.
יש כמובן חיבור לחנות האפליקציות של גוגל, דרכה אפשר להתקין מגוון גדול של אפליקציות, ועוד לפני שתגיעו אל החנות תמצאו בשעון כמה אפליקציות שהותקנו מראש. הודעות שהגיעו בווטסאפ הוצגו אוטומטית בטלפון, אבל כדי להשתמש באמת בשירות אפשר להתקין את גרסת השעון של ווטסאפ, לקשר אותה אל החשבון שלכם (כמו ההגדרה ראשונית של ווטסאפ במחשב) ואז אפשר לדפדף בין ההודעות ולהתכתב. זה עדיין לא כל כך נוח במסך קטן - המקלדת העברית מחולקת לספרות, כמו בטלפונים ישנים, ולכל ספרה מוצמדות שלוש-ארבע אותיות. אז צריך להקיש ארבע פעמים על 5 כדי להגיע לאות ל ופעם אחת על 8 בשביל צ וכן הלאה. אפשר גם להקליט הודעות קוליות דרך השעון, וזה כבר יותר פשוט.
ויש כאמור עוד אפליקציות: אפשר לשלם עם השעון באמצעות הארנק של גוגל, לעבור בין שירים בספוטיפיי, להתמצא בסביבה דרך אפליקציית המפות של גוגל (התצוגה לא רעה למרות שהמסך קטן), להקליט תזכורות ועוד ועוד.
אחת התכונות החדשות בשעון היא האפשרות לבצע פעולות באמצעות "צביטה" כפולה של האצבעות - מסמנים עיגול, כמו שמצמידים אצבעות כדי לסמן OK, ומקישים פעמיים עם האצבע על האגודל. משום מה החידוש הזה לא מופעל אוטומטית, ואת זה גיליתי אחרי כמה הקשות שלא הפעילו שום דבר. צריך להיכנס להגדרות ולהפעיל אותו, ואז אפשר לענות לשיחות, למשל, לבטל התראות, לצלם תמונה דרך מצלמת הטלפון ועוד. בהפעלה הראשונה מופיע הסבר איך צריך להקיש כדי שהמערכת תזהה את התנועה ויש גם מבחן מעשי לראות שזה עובד. בסוף זה גימיק נחמד שנותן עוד אופציה לשימוש בשעון, ונראה שאפשר להסתדר גם בלעדיו.
3 צפייה בגלריה
שעון גלקסי 7 סמסונג
שעון גלקסי 7 סמסונג
אפשר אפילו לפתוח דפדפן על המסך הקטן
(צילום: איתי שמושקוביץ)
יש גם תכונות מתקדמות יותר שלחלקן כבר התרגלנו: ניטור דופק, מעקב אחרי שינה, זיהוי הפסקת נשימה בשינה, א.ק.ג ועוד. כאן יש נקודה חשובה: הגלקסי ווטש מתחבר באמצעות בלוטות' ולכן יכול לעבוד עם כל טלפון, אבל חלק מהתכונות המתקדמות יותר שמורות למכשירי גלקסי בלבד.
כאן מורגש גם חלק עיקרי מהחידוש שהכניסה סמסונג בשעון: בעבר היתה לי תחושה שהוא מציג הרבה נתונים, אבל לא תמיד אני יודע מה לעשות איתם. עכשיו יש עוד מידע מעבר לנתונים היבשים, בזכות Galaxy AI, שירות הבינה המלאכותית של סמסונג - יש ציון שינה והסבר ממה הוא מורכב, גם בשעון וגם בטלפון. אני לא יכול להחליט מתי תהיה שינה עמוקה ומתי REM, אבל עכשיו אפשר להבין טוב יותר מה מוצלח בהרגלי השינה שלי ומה כדאי לשנות. וזה נכון גם לגבי ציון האנרגיה שמעניק לכם השעון ולנתונים נוספים, שלא רק נמדדים אלא מקבלים הסבר מותאם אישית. זה הופך את השעון לחכם יותר, ואולי אפילו חכם באמת - כי להציג מדדים אפשר גם בשעון שעולה 100-200 שקל, להסביר אותם זה כבר סיפור אחר.
נקודת החולשה המרכזית של השעון לא השתנתה: הסוללה מספיקה ליום וחצי או יומיים מקסימום, ובשימוש די מינימלי - בלי לצאת איתו לריצות או אימוני כושר, בלי לנהל דרכו שיחות טלפון, אלא רק לקבל התראות, לענות קצת להודעות ווטסאפ ולהשתמש בו למעקב שינה. יש שעונים שמחזיקים ימים שלמים, לפעמים הם פחות חכמים ואפילו פחות יקרים, אבל בשעון של סמסונג זה מה שיש.
הטעינה די מהירה, לפחות לרמה שבה אפשר לחזור להשתמש בשעון: נדרשו כ-30 דקות כדי להגיע מ-15% בסוללה ל-50%, ולטעינה מלאה צריך להמתין יותר משעה.
סיכום
המחיר של הגלקסי ווטש 7 מתחיל ב-1,200 שקל, ודגם שכולל eSIM ויכול לתפקד גם בלי חיבור לטלפון עולה 1,400 שקל. זה לא רחוק מאוד מהמחירים של המתחרים, וקשה להכריע מה עדיף מבחינת יתרונות וחסרונות. היתרון הבולט הוא המידע המפורט יותר שעוזר להסביר את הנתונים ולהבין מה לעשות איתם, והחיסרון העיקרי הוא חיי הסוללה הקצרים. עוד נקודה משמעותית שיכולה להכריע היא התלות בסמסונג - אם אתם משתמשים במכשיר אחר לא תוכלו להוציא מהשעון את המקסימום.