סגור
גג עמוד techtalk דסק

הבינה המלאכותית: המגרש החדש של הפושעים הדיגיטליים

בעידן הדיגיטלי של היום, הגבולות בין חדשנות טכנולוגית לאיום קיברנטי הופכים מטושטשים יותר מתמיד. המהירות והקלות שבה האקרים יכולים לנצל בינה מלאכותית ומאגרי מידע אישיים הפכו את עולם אבטחת המידע למרחב קרב מורכב ומסוכן.
בכתבה שפורסמה השבוע "וושינגטון פוסט" נחשפת תמונה מדאיגה: בשנים האחרונות, הנזקים הכספיים מפשעי סייבר בשנים 2020-2023 עלו באופן דרמטי מה שמצביע על מהפכה שחורה בעולם הטכנולוגיה. האקרים אינם עוד גורמים שפועלים בחשיכה, אלא הפכו למומחים מתוחכמים המשתמשים בכלי בינה מלאכותית מתקדמים כדי לחדור למערכות, לגנוב זהויות ולפגוע בביטחון הלאומי. האיום אינו מוגבל רק להונאות כספיות. סוכנויות מודיעין זרות משתמשות במידע אישי כדי לזהות סוכנים חשאיים, לעקוב אחר תנועות של כוחות צבא, ואפילו לסחוט אנשי ביטחון. פריצות אחרונות לחברות תקשורת גדולות כמו AT&T ו-Verizon היו כה חמורות, שפקידי ממשל הונחו להימנע מדיון בנושאים רגישים בטלפון.
הנשק העיקרי שלהם? מידע. כמויות עצומות של מידע אישי הזמין למעשה לכל דורש - החל מרשומות רפואיות, דרך מספרי ביטוח לאומי וכלה בפרטי התקשרות אישיים. הבינה המלאכותית מאפשרת להם לעבד ולנתח מידע זה במהירות ובדיוק חסרי תקדים, וליצור התקפות הונאה מתוחכמות שקשה מאוד להבחין בהן.
1 צפייה בגלריה
אביב הוקר מייסד שותף וסמנכ"ל מכירות פאדום
אביב הוקר מייסד שותף וסמנכ"ל מכירות פאדום
אביב הוקר
(צילום: נועה גוטמן)
התוצאות יכולות להיות הרסניות: מהונאות כספיות ועד חדירה למערכות תאגידיות וממשלתיות. סוכנויות מודיעין זרות יכולות לאסוף מידע אישי על אנשי ביטחון, לסחוט אותם או לפגוע בביטחון הלאומי.
בעידן כזה, תקנות כמו DORA (הרגולציה האירופית לחוסן תפעולי דיגיטלי) אינן רק המלצה - הן הכרח. התקנה מציבה סטנדרטים מחמירים לניהול סיכוני סייבר, תוך הטלת קנסות כבדים על ארגונים שלא יעמדו בדרישות.
הפתרון אינו טמון רק בטכנולוגיה, אלא בגישה הוליסטית. ארגונים צריכים להשקיע בכלים מתקדמים למיפוי תשתיות IT, לזיהוי פגיעות בזמן אמת ולהבטחת שקיפות מלאה של המערכות שלהם.
אנו נמצאים בנקודת מפנה קריטית. בעוד שהטכנולוגיה ממשיכה להתפתח במהירות מסחררת, עלינו להבטיח שההגנה על המידע שלנו מתקדמת באותו קצב. זו אינה רק אחריות של ארגונים וממשלות - כל אחד מאיתנו צריך להיות ערני ומודע לסכנות הקיימות ולנקוט באמצעי זהירות בסיסיים.
הבחירה היא בידינו: להישאר מאחור ולהיות חשופים, או להתעדכן, להבין את האיומים ולפעול באופן אקטיבי להגנה על הנכסים הדיגיטליים שלנו. כי בעידן שבו מידע הוא כוח, הגנה על המידע שלנו היא הגנה על עתידנו.
אביב הוקר הוא מייסד שותף ו-CRO בחברת פאדום (Faddom) שפיתחה פלטפורמה למיפוי ותיעוד תשתיות מחשוב