סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
Nothing Phone 1
Nothing Phone 1 (צילום: Nothing)

הושק הסמארטפון שרוצה להכות את העיצוב של האייפון

חברת Nothing של קרל פיי, ממייסדי וואן פלוס השיקה את ה-Phone 1 שמעורר עניין רב ועד כה הוזמנו כבר כ-200 אלף מכשירים במכירה מוקדמת. העיצוב התעשייתי של המכשיר מסקרן וכולל גב שקוף עם מערכת תאורה שפועלת בהתאם למה שקורה על המכשיר. המכשיר צפוי להגיע גם לישראל ויימכר בכ-2,000 שקל

הסטארט-אפ Nothing השיק הערב (ג') את ה-Phone (1) סמארטפון אנדרואיד מעוצב שניתן לכנות כטלפון הכי היפסטרי בשנים האחרונות. החברה הוקמה בין היתר על ידי קרל פיי, ממייסדי וואן פלוס שעבר ללונדון כדי לבנות את החברה החדשה. המכשיר עורר עניין רב ברשת ועד כה הצטברו כ-200 אלף הזמנות מוקדמות. 100 המכשירים הראשונים אף זכו להצעות רכישה בסכומים של עד 3,000 דולר ברשת. פיי הצליח ליצור באז דומה לזה שסייע ליצור בעת השקת המכשיר הראשון של וואן פלוס שביקשה בזמנו להציע מכשיר דגל במחיר של מכשיר ביניים - יעד שהצליחה בו.
ה-Phone 1 לא מציע חומרה יוצאת דופן - אבל הוא כן מיועד למי שמעוניין במכשיר קצת יוצא דופן ביחס להיצע הסמארטפונים הנוכחי. העיצוב התעשייתי שלו מסקרן וכולל גב שקוף עם מערכת תאורה שפועלת בהתאם למה שקורה על המכשיר. כך למשל בעת צלצול, קבלת הודעות או טעינה המכשיר מציג אנימציות לד שונות. וניתן אפילו להתאים את האנימציות לאנשי קשר. בנוסף, הוא כולל מערכת הפעלה שמספקת חוויית שימוש קרובה מאוד למה שניתן לקבל במכשירי הפיקסל של גוגל - כלומר ממשק משתמש נקי מאד ועם אפשרויות התאמה אישית מרובות.

1 צפייה בגלריה
קרל פיי מנכ''ל ומייסד משותף של חברת Nothing
קרל פיי מנכ''ל ומייסד משותף של חברת Nothing
קרל פיי מנכ''ל ומייסד משותף של חברת Nothing
(צילום: Nothing)

פיי הבטיח 3 עדכונים של גרסת מערכת ההפעלה ועוד 4 שנים עדכוני אבטחה. כלומר המכשיר אמור לפעול ללא בעיות לפחות עד שנת 2026 אם החברה תשרוד עד אז. מדובר ביתרון לא קטן ביחס למוצרים של היצרניות הסיניות שלרוב מסתפקות בעדכון אחד או שניים של גרסת מערכת ההפעלה ושנתיים של עדכוני אבטחה בממוצע. בנוסף, מכיוון שמדובר בחברה שבסיסה בלונדון - היא אמורה לקסום ללקוחות מערביים שאולי לא מעוניינים במוצרים סינים.
היתרון העיקרי הוא כאמור בעיצוב היוצא דופן של הטלפון. מעבר למכשיר, גם ממשק ההפעלה שמכונה Nothing OS נראה מאוד מעוצב ומנסה להכניס את המשתמש למוד שנות ה-80 עם פונטים מבוססי נקודות כמו בשעונים הדיגיטליים של התקופה למשל. בנוסף החברה נמנעה מלהוסיף אפליקציות חיצוניות כדי לשמור על חוויית שימוש נקייה ככל שניתן - עוד תכונה שמזכירה מאוד את האייפון. ניתן גם לשלוט בלא מעט מוצרי צד שלישי ישירות ממסך ההגדרות המהירות של הטלפון - כמו למשל פתיחה ונעילה של מכוניות טסלה. החברה מתכננת להוסיף תמיכה בעוד מותגים מובילים עם הזמן ויהיה מעניין לראות אילו שמות היא תבחר או יבחרו בה.
מערכת ההפעלה גם אמורה ללמוד את דפוסי השימוש ולשמור על האפליקציות בהן נעשה הכי הרבה שימוש, בעוד אפליקציות שנמצאות בשימוש נדיר יותר "מוקפאות" ולא צורכות אנרגיה או זיכרון. זהו מעין מנגנון ניהול חשמל מעט יותר משוכלל ממה שקיים כיום באנדרואיד ויהיה מעניין לראות כיצד הוא יפעל בחיים האמיתיים. עוד תכונה שמתכתבת ישירות עם עולמות הדיגיטל היא התמיכה בגלריית NFT שמאפשרת להציג יצירות שנרכשו בדרך זו.
ובכל זאת מדובר בסמארטפון בעל חומרה שאינה החדשה ביותר שניתן למצוא - ניכר שבחברה העדיפו להציע חוויית שימוש מהודקת ככל שניתן גם על חשבון רשימת רכיבים. כך למשל המעבד הוא סנאפדרגון 778 המיועד למכשירי ביניים, זכוכית המסך היא גורילה גלאס 5 הישנה מעט כיום (וגם עמידה פחות מהדור האחרון). המכשיר מוגן מפני נתזי מים ואבק בלבד, בתקן IP53 המעט מוגבל ולא תמצאו כאן טעינה מהירה מאוד - רק 33 וואט - אמנם יותר ממכשירי סמסונג אבל פחות מרוב המתחרים הסיניים כולל מכשירי הביניים של וואן פלוס עצמה.
עם זאת לא הכל מאכזב. המצלמה מצוידת במפרט מכובד ביותר - חיישן 50 מגה-פיקסל של סוני עם ייצוב אופטי וחיישן זווית רחבה בן 50 מגה-פיקסל גם הוא, של סמסונג. מצלמת סלפי בת 16 מגה-פיקסל ותמיכה בתאורת לד שמחליפה את הפלאש המסורתי ומעניקה אור עדין יותר. המסך מבוסס OLED מציע פאנל של 6.55 אינץ' עם רזולוציית FHD, הפרדה של מיליארד גוונים ותמיכה בקצב רענון של עד 120 הרץ ו-HDR10 פלוס לצפייה אופטימלית בתכני וידאו.
הסוללה בת 4,500 מיליאמפר שעה אולי לא הגדולה ביותר שניתן למצוא - אך אמורה להספיק ליום וחצי של שימוש ממוצע. זכרון הפעולה הוא 8 או 12 גיגה-בייט ו-128 עד 256 גיגה-בייט של מרחב אחסון. עם זאת לישראל המכשיר יגיע בגרסה אחת בלבד של 8 ג''ב זכרון פעולה ו-256 גיגה-בייט אחסון. כמקובל כיום לא תמצאו כאן חריץ הרחבה. אבל תקן הזיכרון הוא UFS 3.1 המעודכן והמהיר.
יש רמקולי סטריאו אבל אין שקע לאוזניות חוטיות. עם כי בהתחשב בכך שהמוצר הראשון של החברה היה אוזניות אלחוטיות זה אולי לא כל כך מפתיע. היבואן הרשמי של Nothing בישראל הוא באג והמכשיר יימכר בכ-2,000 שקל. בהתחשב בכך שהוא נמכר באירופה (בלבד, הוא לא זמין בארה"ב כלל בשלב זה) בכ-470 יורו - מדובר במחיר הוגן למדי. את המכשיר ניתן להזמין כבר כעת אבל הוא יושק רשמית רק בסוף אוגוסט.