סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

הסיוט הגדול של ההייטק: למה מתכנתים לא רוצים לעבוד בטיקטוק?

עובדים בתעשיית ההייטק הבריטית דחו הצעות עבודה באפליקציית הסרטונים לאחר שגילו שבטיקטוק מאמצים את תרבות "996". העובדים נדרשים לעבוד מתשע בבוקר ועד תשע בלילה, שישה ימים בשבוע, כלומר 72 שעות. בעוד הנורמה הנהוגה במדינות מערביות היא כ-40 שעות עבודה שבועיות

עובדי הייטק בבריטניה בוחרים לא לקבל הצעות עבודה מטיקטוק בשל החשש שתרבות העבודה היא תובענית וכוללת שעות רבות, כך לפי דיווח באתר CNBC.

1 צפייה בגלריה
TikTok app logo אפליקציית טיקטוק
TikTok app logo אפליקציית טיקטוק
טיקטוק. 72 שעות עבודה בשבוע במקום 40
(צילום: שאטרסטוק)
שישה עובדים בתעשיית ההייטק הבריטית סיפרו לאתר כי ביטלו ראיונות מתוכננים, דחו הצעות עבודה או עזבו את החברה, לאחר שגילו מביקורות באינטרנט או מעדויות ממקור ראשון - שבטיקטוק מאמצים את תרבות "996".
התרבות הזו שנהוגה בחלק מהחברות הסיניות פירושה שהעובדים נדרשים לעבוד מתשע בבוקר ועד תשע בלילה במשך שישה ימים בשבוע, כלומר 72 שעות בשבוע. הנורמה הנהוגה במדינות מערביות היא בסביבות 40 שעות עבודה שבועיות. בבריטניה זה לא חוקי לעבוד בממוצע יותר מ-48 שעות בשבוע.
טיקטוק שעומדת מאחורי אפליקציית הסרטונים הקצרים הפופולרית היא בבעלות חברת בייטדאנס הסינית. בחברה סרבו להגיב על הדיווח.
"החיסרון הבולט ביותר בחברה, שמצאתי במחקר שערכתי דרך אתר גלאסדור, נגע לחוסר האיזון בין החיים הפרטיים והעבודה ודרישה לשעות מטורפות", סיפר אחד העובדים שדחה הצעת עבודה בטיקטוק וביקש להישאר בעילום שם. "זה לא היה נראה לי שווה את זה". טיק טוק פנו אליו בקשר למשרה בחברה, אך בשל הביקורות הוא העדיף להפסיק את המגעים בשלב מוקדם. "הבנתי שיש מעט גמישות בכל הקשור למקום העבודה והמדיניות", סיכם.
אדם נוסף סיפר כי דחה הצעת עבודה מטיקטוק על אף שהשכר עמד על מעל ל-139 אלף דולר בשנה ואופציות. ב-CNBC שוחחו גם עם עובדים לשעבר בחברה שהודו כי סביבת העבודה היתה רעילה במיוחד. "כולם שם פשוט אומללים והחיים קצרים מדי", סיפר אחד העובדים. "בשנה הראשונה שלי שם, עוד לפני שהקורונה פרצה, אני יכול לספור רק 4 או 5 סופי שבוע בכל השנה שבהם לא עבדתי". הוא אמר כי הבין שהחברה מתקשה לגייס עובדים, אך לדבריו אחת הסיבות לכך היא שהם מתייחסים לאנשים "כאל מספרים בלבד".
עובד לשעבר נוסף סיפר שנאלץ לעבוד במשך 15 שעות ביום. "עבורם זה היה נורמלי. כולם התלוננו אבל בסופו של דבר קיבלו את זה, כנראה כי השכר היה טוב". אותו עובד לשעבר ציין גם את היעדר השקיפות בהנהלת החברה. "היה קשהמאד למצוא את התשובות הנכונות, ובאמת לשפר את התהליך שעבדנו איתו", הסביר.
בניסיון לשפר את התרבות הארגונית מינו בינואר את מישל אוסמן מפייסבוק לתפקיד מנהלת התרבות באירופה. אולם היא הגיעה לאחר עזיבות מרובות. בכל זאת החברה הצליחה להעלות את מצבת כוח האדם שלה באירופה מ-1,600 עובדים בספטמבר ל-3,000 היום, כשרבים עברו מפייסבוק וגוגל.