סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
סמסונג גלקסי S24 FE samsung
סמסונג גלקסי S24 FE (צילום: איתי שמושקוביץ)

בדיקת כלכליסט
פחות חזק, יותר זול: ה-S24 FE מזכיר את מכשירי הדגל, עם כמה הבדלים

סמסונג מציעה גרסה מוזלת של המכשירים הבכירים, עם עיצוב דומה עד זהה, אותן תכונות AI שחשפה בשנה האחרונה - וביצועים קצת פחות מוצלחים. ה-S24 FE מציע חבילה כוללת טובה, אבל גם אם הוא מוזל זה לא אומר שהוא זול

מחפשים טלפון של סמסונג, אבל לא רוצים לשלם מחיר של מכשיר דגל? לחברה יש פתרון. קוראים לו גלקסי S24 FE - רשמית אלה ראשי תיבות של Fan Edition, אבל בפועל זו פשוט גרסה זולה יותר של ה-S24, עם כמה הבדלים.
לקחנו לבדיקה את הדגם החדש כדי להבין מה בדיוק ההבדלים וגילינו שלא חייבים להיות מעריצים או אוהדים של סמסונג וסדרת גלקסי כדי לבחור בגרסה המוזלת.
3 צפייה בגלריה
Samsung Galaxy S24 Fe
Samsung Galaxy S24 Fe
גלקסי S24 FE. דמיון רב לשאר מכשירי הסדרה
(צילום: REUTERS/Hollie Adams)
מבנה ועיצוב: ממשיך בקו הקבוע
ה-FE נאמן לעיצוב של סדרת גלקסי, וספציפית הוא דומה מאוד לדגם ה-S24 פלוס: הגרסה הזולה גדולה בכמה מילימטרים מהדגם הבכיר ונוספו לה כמעט 20 גרם למשקל, אבל ה-FE לא מרגיש כבד. במראה כאמור הוא מאוד דומה, עם מסך שטוח שמכסה את חזית המכשיר, בגודל 6.7 אינץ' - זהה לזה של ה-S24 פלוס וגדול יותר מדגם ה-FE משנה שעברה. גב המכשיר מצופה בזכוכית שלא מרגישה חלקה במיוחד, ובולטות ממנו 3 עדשות, כרגיל במכשירי גלקסי.
מה בכל זאת שונה? בסדרת הדגל הזכוכית היא גורילה גלאס ויקטוס 2 ואילו ב-FE מדובר בוויקטוס פלוס "בלבד". מבחינת הגנה המכשיר עומד בתקן IP68 שאמור לספק הגנה טובה מפני אבק ומים, כולל עמידות בטבילה של עד 30 דקות במים מתוקים בעומק של 1.5 מטר.
חומרה: אפשר להרגיש בהבדל
גם בחומרה נמצאים הבדלים קלים בין הדגמים: כאן תמצאו מעבד Exynos 2400e של סמסונג לעומת אקסינוס 2400 בסדרת הדגל. לצד המעבד יש 8 גיגה בייט של זיכרון, לעומת 12 גיגה בדגמים הבכירים, ואפשר לבחור באחסון בנפח 128, 256 או 512 גיגה - בעוד בסדרת הדגל דילגו על האפשרות של 128 גיגה.
בשימוש רגיל ה-FE הוא לא המכשיר הכי מהיר, אבל הוא מבצע משימות שונות בלי בעיות. במשחקים כבדים ותובעניים יותר מבחינת גרפיקה מורגשים מדי פעם קצת גמגומים בתצוגה ואחרי כמה דקות של משחק המכשיר התחמם קצת - עדיין אפשר להמשיך להחזיק אותו ולשחק, אבל הוא בהחלט מרגיש חמים יותר.
כצפוי אין חריץ לכרטיס זיכרון, אין גם שקע לאוזניות חוטיות וערכת המכשיר לא כוללת מטען או מתאם לאוזניות. מנגד, יש eSIM, וגם מקום לשני כרטיסי SIM פיזיים.
הנתונים היבשים מראים כי צפיפות הפיסקלים במסך נמוכה יותר מזו של ה-S24 פלוס וכך גם הבהירות המקסימלית. בפועל התצוגה עדיין טובה מאוד, גם באור שמש מלא.
הסוללה שודרגה קלות מדגם ה-FE הקודם ל-4,700 מיליאמפר, והיא מספיקה ליום עבודה ואפילו קצת יותר. אין כאמור מטען בערכה, ועם מטען 65 וואט הסוללה התמלאה מ-15% ל-50% בתוך כחצי שעה. לטעינה מלאה צריך להמתין בערך שעה וחצי.
3 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי S24 FE
סמסונג גלקסי S24 FE
המסך פחות חד אבל עדיין מוצלח
(צילום: איתי שמושקוביץ)
תוכנה וממשק: אין חדש, אבל יש AI
מערכת ההפעלה של ה-FE היא אנדרואיד 14 עם ממשק One UI של סמסונג, כמו בשאר הדגמים של החברה. מי שמכיר את השילוב הזה לא ימצא כאן שינוי או חידוש של ממש, ומי שהשתמש באנדרואיד יוכל להתרגל לממשק במהירות.
ה-FE תומך ביכולות ה-AI שחשפה סמסונג בשנה החולפת - מחיקת והזזת פרטים בתמונות, הוספת פרטים לתמונות באמצעות ציור, סיכום ותרגום טקסטים בדפדפן ובאפליקציית הפתקים של סמסונג וכן הלאה.
לאחר הפעלת המכשיר תמצאו בו את חבילות האפליקציות של גוגל, סמסונג ומיקרוסופט, כמו גם נטפליקס וספוטיפיי - זו ברירת המחדל במכשירים רבים ועם הזמן כבר השלמתי עם נוכחותה. מעבר לחבילות האלה, אין עוד משחקים או המלצות שונות לאפליקציות להתקנה.
יש מתחרים שהתחילו לשלב את ג'מיני, העוזר החכם החדש של גוגל במקום להסתפק בגוגל אסיסטנט, אבל זה לא המצב ב-FE. אפשר כמובן להתקין את ג'מיני באופן עצמאי.
מצלמה: התוצאות טובות יותר כשהתאורה טובה
העדשות שבגב המכשיר משודכות לחיישן 50 מגה פיקסל לצילום בזווית רחבה, 8 מגה פיקסל לצילום טלפוטו עם זום אופטי X3 ו-12 מגה לצילום בזווית רחבה במיוחד, ויש גם מצלמת סלפי באיכות 10 מגה פיקסל. התוצאות טובות בסך הכל, בעיקר בתנאי תאורה טובים. בלילה התמונה הכללית טובה, אבל כשנכנסים לפרטים רואים שהתוצאה לא תמיד מספיק חדה. עם זום דיגיטלי אפשר להגיע עם להגדלה פי 30 של התמונה, ואם התאורה טובה והיד שלכם מספיק יציבה אפשר להפיק גם עם הגדלה כזו תמונה סבירה פלוס.
3 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי S24 FE samsung
סמסונג גלקסי S24 FE samsung
כמעט כמו הדבר האמיתי
(צילום: איתי שמושקוביץ)
סיכום
הגלקסי S24 FE נותן תחושה של כמעט הדבר האמיתי - במראה, בגודל וגם בחלק מהביצועים הוא מזכיר את אחיו מסדרת הדגל של סמסונג. בפועל הפערים ביניהם מתגלים בקלות, ולמרות זאת הדגם המוזל הוא עדיין מספיק טוב למי שרוצה לחסוך ולהתרחק מרמות המחיר של המכשירים הבכירים.
המחיר מתחיל בכ-2,500 שקל ומגיע עד ל-3,200 שקל, תלוי בנפח האחסון ונמוך בכ-800-1,000 שקל מדגמים מקבילים של ה-S24 פלוס. חשוב לזכור שגם אם האחסון זהה, ב-FE יש פחות זיכרון ומעבד קצת יותר חלש. בנוסף, במחירים האלה הוא אמנם אטרקטיבי יותר מסדרת הדגל של סמסונג, אבל זה לא אומר שהוא זול וליצרניות אחרות יש דגמים מתחרים מוצלחים שלא עוברים את הרף של 2,000 שקל, או מטפסים קצת מעליו.