בכיר במיקרוסופט מצטרף לאפיירו הישראלית
בכיר במיקרוסופט מצטרף לאפיירו הישראלית
חברת הסייבר המקומית שכמעט נמכרה אשתקד לפאלו אלטו גייסה לשורותיה את מוטי גינדי, אסטרטג הסייבר הראשי של ענקית הטכנולוגיה, לתפקיד מנהל מוצר ראשי. גינדי: "אני כאן כדי לבנות משהו גדול. באתי להעיף את החברה קדימה"
מוטי גינדי, שהיה עד לאחרונה האסטרטג הראשי של חטיבת הסייבר במיקרוסופט, יצטרף לחברת הסייבר הישראלית אפיירו (Apiiro) כמנהל מוצר ראשי. גינדי עמד מאחורי בניית מוצר הסייבר העיקרי של מיקרוסופט - הדיפנדר - והפך אותו לעסק של 20 מיליארד דולר. באפיירו הוא יהיה אחראי לצמיחה של עסקי החברה.
קודם לכן, הוא יסד סטארט-אפ פנימי במיקרוסופט בתחום של אבטחת קצה, שהיה מתחרה של סנטינל וואן הישראלית ושל קראוד סטרייק- וכעבור 7 שנים הפך גם כן לעסק של מיליארדי דולרים. באותן שנים רכשה מיקרוסופט שתי חברות ישראליות משמעותיות: את אאוראטו של עידן פלוטניק, מייסד אפירו, ב-200 מיליון דולר; ואת אדאלום של אסף רפפורט. לאחר הרכישה עברו שתי החברות לניהולו של גינדי, תוך שילובן במוצרי החברה.
"פרשתי ממיקרוסופט מכמה סיבות", אומר גינדי לכלכליסט. "ראשית, הרגשתי שאני שוב רוצה לבנות חברה, אבל לא תחת ארגון ענק. הסיבה השנייה היא עידן פלוטניק, מייסד החברה, שאיתו עבדתי במיקרוסופט לאחר שהחברה שלו נרכשה. הוא אדם שאני רוצה לעבוד איתו. מעבר לזה, התחום של אפיירו הוא תחום שהולך להתפוצץ. זו חברה עם כלים מדהימים. אני כאן כדי לבנות משהו גדול. לכן עזבתי את הנוחות ובחרתי בצעד שהוא לא משהו ליניארי , כמו לעבור לחברת ענק אחרת. בשבילי זה לחזור אחורה, לחברה קטנה יותר, ולהעיף אותה קדימה".
בהתייחסו לעולם הסייבר, גינדי סבור שצפויה שנה שבה נראה חברות רבות נרכשות - בעיקר מפני שהן לא יצליחו להשלים גיוסים נוספים. יש חברות טובות שיחפשו כעת רוכשים כי המייסדים שלהן יבינו שזה הפתרון הכי טוב. מצד שני, זו גם תקופה שבה יקומו המנצחים החדשים".
את אפיירו יסדו ב-2019 פלוטניק ויונתן אלדר, בוגרי יחידת הסייבר מצו"ב (מרכז צופן, סייבר וביטחון לאומי). החברה, שפיתחה פלטפורמה להאצת תהליכי פיתוח תוכנה בארגונים, פעלה מתחת לרדאר עד 2020 ואז נחשף שגייסה 35 מיליון דולר. בספטמבר האחרון נחשף מו"מ למכירת אפיירו לפאלו אלטו, שלא צלח. לדברי גינדי, בכל אופן, הוא מגיע לחברה שרוצה לצמוח ולא להימכר. חודשיים לאחר מכן, הכריזה החברה על גיוס של 100 מיליון דולר לפי שווי של 500-600 מיליון דולר ועל כוונה להכפיל את כוח האדם של, שעמד על 95 עובדים.