סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

מסמכים נוספים על פייסבוק: אלפי קבוצות של QAnon ועובדים המומים מתקיפת הקפיטול

אתרי חדשות בעולם מדווחים על מסמכים נוספים ועל מחקרים פנימיים שהדליפה העובדת לשעבר פרנסס האוגן נגד הרשת החברתית, לפיהם החברה היתה מודעת לנזק שגורמים השירותים שלה, אך לא תיקנה את הבעיות. עובד בפייסבוק לאחר המתקפה על הקפיטול: "הגעתי לפה בתקווה להוביל לשינוי ולשפר את החברה, אך אני רק נתקל בהתחמקות מאחריות"

פרנסס האוגן, חושפת השחיתויות בפייסבוק, הדליפה מסמכים נוספים המצביעים על ההתנהלות הקלוקלת של הרשת החברתית. לפי המסמכים ומחקרים פנימיים, החברה הייתה מודעת לנזק שגורמים האפליקציות והשירותים שלה, אך לא פעלה כדי לתקן את הבעיות.


ברשת NBC דיווחו כי בפייסבוק ערכו ניסוי שהראה כיצד פרופיל חדש שנוצר עבור אם שמרנית מצפון קרוליינה החל תוך יומיים בלבד לקבל המלצות להצטרף לקבוצות הקשורות לארגון תאוריית הקשר הימני הקיצוני QAnon. המסמכים שנחשפו הראו עוד כי עד קיץ השנה שעברה, בפייסבוק פעלו אלפי קבוצות פרטיות של QAnon ועמודים עם מיליוני עוקבים. פייסבוק אסרו מאז על פעילות קבוצות מסוג זה.

3 צפייה בגלריה
קונספירציה קונספירציות QAnon ימין קיצוני ארה"ב
קונספירציה קונספירציות QAnon ימין קיצוני ארה"ב
קונספירציית QAnon
(צילום: גטי אימג'ס)

בדומה, בסוכנות הידיעות בלומברג פרסמו מסמכים לפיהם עובדים בפייסבוק הביעו תדהמה וכעס לאחר ההתקפות על גבעת הקפיטול ב-6 בינואר. "אני מתקשה להתאים בין הערכים שלי לתעסוקה שלי פה", כתב אחד העובדים. "הגעתי לפה בתקווה להוביל לשינוי ולשפר את החברה, אך אני רק נתקל באטרופיה והתחמקות מאחריות".

3 צפייה בגלריה
מימין העובדת לשעבר פרנסס הוגן ומייסד פייסבוק מארק צוקרברג
מימין העובדת לשעבר פרנסס הוגן ומייסד פייסבוק מארק צוקרברג
מימין העובדת לשעבר פרנסס האוגן ומייסד פייסבוק מארק צוקרברג
(צילומים: רויטרס, אי פי איי)

בניו יורק טיימס דיווחו כי במסמכים שהעבירה האוגן ציינו מנתחי נתונים בחברה כי 10% מכל הצפיות בארה"ב בתכנים פוליטיים באתר היו של פוסטים הטוענים כי הבחירות לנשיאות ארה"ב ב-2020 היו מזויפות, זאת בהתאם לטענותיו של דונלד טראמפ שהפסיד לג'ו ביידן.

3 צפייה בגלריה
דונלד טראמפ 2.6.21
דונלד טראמפ 2.6.21
הנשיא לשעבר דונלד טראמפ
(רויטרס)

מוקדם יותר החודש העידה האוגן בסנאט על הכשלים בחברה. בפייסבוק מנסים לפגוע במהימנות שלה ומכחישים את מרבית הטענות. "בלב הסיפורים הללו עומדת טענה כוזבת", מסרו בפייסבוק בתגובה. "כן, אנחנו עסק שפועל למען רווח, אך הטענה שאנחנו פועלים כך על חשבון הבטיחות של האנשים או הרווחה שלהם טועה בהבנת האינטרסים המסחריים שלנו. האמת היא שהשקענו 13 מיליארד דולר ומעסיקים מעל 40 אלף אנשים לעשות עבודה אחת: לשמור על בטיחות האנשים בפייסבוק".