בדיקת כלכליסטסמארטפון מתקפל בחצי מחיר? יש לזה מחיר אחר
בדיקת כלכליסט
סמארטפון מתקפל בחצי מחיר? יש לזה מחיר אחר
פרטנר השיקה את Hero 10 של בלקוויו הסינית - סמארטפון מתקפל שעולה רק 2,000 שקל, ומרגיש כאילו הוא מגיע לשוק באיחור, עם כמה מחלות ילדות שהמתחרים כבר פתרו ומצלמות לא מוצלחות
אחד החסמים הגדולים בפני רכישת סמארטפון מתקפל הוא המחיר, שמתחיל בדרך כלל בסביבות 4,000 שקל. עכשיו מצטרף לשוק מכשיר חדש שפותר את הנושא הזה: Hero 10 של Blackview, סמארטפון מתקפל בתצורת פליפ שנמכר ב-2,000 שקל.
בלקוויו היא לא חברה מוכרת במיוחד, אבל מדובר ביצרנית סינית שפועלת כבר יותר מעשור ומתמחה בעיקר בייצור מכשירים עמידים, שמגיעים באריזה קשיחה ואמורים לשרוד נפילות, דריסה ושאר אירועים קשים. מעבר לנישה הזו, החברה מייצרת גם מחשבים, סמארטפונים רגילים - ואפילו דגם שמתקפל.
לקחנו את המכשיר לבדיקה באדיבות פרטנר שמשווקת אותו בימים אלה, כדי לראות מה הוא מציע ואיך חותכים את המחיר בחצי.
מבנה ועיצוב: שומר על ממדים סטנדרטיים
ה-Hero 10 מתקפל כאמור בתצורת פליפ, כמו מכשירי הסלולר שהיו פופולריים לפני הופעת הסמארטפונים. כלומר הוא לא נפתח לטאבלט קטן, אלא נראה פשוט כמו טלפון רגיל, שמתקפל לשניים. אמרתי פשוט אבל בפליפ של סמסונג, למשל, המסך צר מזה שתמצאו בסמארטפון רגיל וזה מורגש, בעוד המכשיר של בלקוויו דומה בממדים לסמארטפון רגיל כשהוא פתוח - לא צר יותר וגם לא דק או עבה יותר.
המסך שלו גדול, בגודל 6.9 אינץ', והוא שוקל כ-200 גרם - זה לא המון, אבל המשקל הזה בהחלט מורגש. כשהוא מקופל כמובן שנוח להכניס אותו לכיס. במצב הזה אפשר להשתמש במסך החיצוני אבל הוא לא מאוד שימושי: בלקוויו שילבה כאן מסך עגול קטן שמציג שעון ואת מצב הסוללה, התראות שונות, מד צעדים ושליטה באפליקציית מוזיקה. הבעיה היא שהמסך קטן מאוד וההתראות מוצגות בפונט קטן שקשה לקריאה. עוד על כך בהמשך.
כשהטלפון פתוח, קו הקפל בולט לעין וגם פיזית - הוא מורגש כשעוברים עליו עם האצבע, ובגלל שהוא ממוקם באמצע המסך זה קורה מן הסתם לא מעט, ובאפליקציות רבות הוא גם מפריע קצת לתצוגה. זה היה אופייני למכשירים מתקפלים לפני שנתיים-שלוש, אבל בדגמים מתחרים וחדשים הקפל הולך ונעלם.
לפי בלקוויו ציר הקיפול אמור להחזיק כ-250 אלף פתיחות וסגירות של המכשיר, מה שאמור להספיק לשימוש של כמה שנים. המסכים מתקפלים עד הסוף וצמודים אחד לשני כשהמכשיר סגור, בניגוד למתקפלים ישנים בהם נשאר קצת רווח, אבל כשהוא סגור המסכים זזים בצורה קצת יותר מדי חופשית ולא נשארים דבוקים זה לזה.
המכשיר נראה עמיד, גם אם לא קשיח במיוחד כמו דגמים אחרים של בלקוויו, וליתר ביטחון יש בערכה גם כיסוי מגן, אבל לא הצלחתי למצוא מידע על רמת ההגנה - לא של הזכוכית ולא של העמידות לאבק ומים.
חומרה: הסוללה צריכה חיזוק
את הסמארטפון מפעיל מעבד Helio G99 של Mediatek, לצד 12 גיגה בייט של זיכרון ואחסון בנפח 256 גיגה. אפשר להרחיב את הזיכרון עד 36 גיגה על חשבון האחסון.
ה-Hero 10 לא מרשים בביצועים מסחררים, אבל המפרט הזה מספיק לשימוש יום יומי.הוא מסוגל גם להריץ משחקים, רק קחו בחשבון שעם הזמן המכשיר מתחמם קצת באזור המסך החיצוני ועדשות המצלמה.
המסך מציג צבעוניות טובה ומגיע לרמת בהירות מקסימלית של 1,300 ניט. המסך היה קריא וברור גם בשמש וזה קצת מוזר, אבל לפעמים התצוגה הרגישה בהירה מדי, גם אחרי שבחרתי שהיא תיקבע אוטומטית לפי תנאי הסביבה.
אין כאן חיבור לאוזניות חוטיות וגם לא eSIM, אבל יש מקום לשני כרטיסי SIM פיזיים. בנוסף, כפתור ההפעלה של המכשיר מתפקד גם כקורא טביעות אצבע.
מאחורי כל אלה נמצאת סוללת 4,000 מיליאמפר שהתרוקנה בקצב מהיר יחסית, ומצאתי את עצמי מטעין את המכשיר לפחות פעם ביום - גם בשימוש לא אינטנסיבי מאוד. הערכה כוללת מטען מהיר בהספק של 45 וואט, ובערתו הטעינה מהירה: 15 דקות הספיקו כדי למלא את הסוללה מ-15% ל-50% והיא הגיעה לטעינה מלאה תוך פחות משעה, נתון לא רע בכלל.
תוכנה וממשק: חסר חיבור בין המסכים
מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 14 עם ממשק DokeOS 4.0 של בלקוויו. אני מודה שלא נתקלתי בו עד היום, אבל הוא עדיין נראה מוכר והזכיר ממשק של שיאומי, למשל, ויצרניות אחרות. כלומר, אפשר להתמצא בו בקלות.
ברירת המחדל היא ניווט באמצעות מחוות ולא בעזרת כפתורים, עניין שאפשר לשנות כמובן בהגדרות המכשיר.
אנדרואיד כוללת אפשרות לפצל את תצוגת המסך בין שני חלונות, ובמכשיר מתקפל זה נראה אפילו יותר מתבקש לפעמים. גם באפליקציית המצלמה אפשר להצמיד את תצוגת הצילום למסך העליון וכך להשאיר את התפריטים והכפתורים השונים במסך התחתון.
כאן מגיעה תלונת המשך על המסך החיצוני: המתחרים מנצלים את כל השטח החיצוני למסך גדול שדרכו אפשר לעשות פעולות שונות, כולל קריאת הודעות ווטסאפ ומענה להן, למשל. אם אתם כבר בווטסאפ במסך החיצוני ופותחים את המכשיר, תמשיכו אוטומטית לווטסאפ בתצוגה מלאה על שני המסכים. בנוסף, כשהמכשיר פתוח, יש מתחרים שמציגים על המסך החיצוני תצוגה של המצלמה, כך שגם מי שאתם מצלמים יוכל לראות איך תצא התמונה.
כל זה לא קיים בבלקוויו, וההרגשה היא כאילו אין קשר בין המסך החיצוני לפנימי. אם כבר הצלחתם לקרוא, אפילו חלקית, הודעה חדשה בווטסאפ במסך החיצוני, כשתפתחו את המכשיר תצטרכו לפתוח את אפליקציית המסרים מחדש. אין גם תצוגה של הצילום שמופנית אל המצולמים והמסך החיצוני בכלל לא פועל כשהטלפון פתוח. כנראה שככה זה בלואו קוסט.
בלקוויו קיבלה… השראה, נגיד, מאפל במסך הפנימי: מצלמת הסלפי תופסת שטח מינימלי בראש המסך, אבל כשמפעילים את ספוטיפיי למשל מופיע חלון קטן סביב המצלמה שמציג נגן, מה שמזכיר את התצוגה במכשירי אייפון. לחיצה ארוכה על החלון תגדיל קצת את התצוגה ואז תוכלו לשלוט דרכה על הנגן. גם כשמפעילים טיימר מופיע חלון קטן כזה ושוב בלחיצה ארוכה אפשר לעצור ולאפס אותו. באותה צורה מופיעה כאן גם הודעה על טעינת הסוללה והתראה כשצריך לחבר את המכשיר למטען.
מצלמות: לא מספקות את הסחורה
ה-Hero 10 מצויד בשתי מצלמות, אחת עם חיישן 108 מגה פיקסל והשנייה עם חיישן 8 מגה פיקסל, ויש מצלמת סלפי עם חיישן של 32 מגה פיקסל. ברירת המחדל היא לא לצלם עם ה-108 מגה פיקסל, ובכל מקרה התוצאות הפתיעו לרעה.
המצלמות בסיסיות ומפיקות תמונות שנראות בסדר במבט ראשון, אבל מספיק שתגדילו אותן קצת ותגלו שהן לא חדות ומאוד מטושטשות. זה נכון לתמונות באור יום מלא וגם במצב לילה, שבו המצלמות עושות עבודה בסיסית ולא יותר מכך. אני מודה שאני נוטה להיות סלחן לגבי מצלמות, בהנחה שבסופו של דבר התוצאה לרוב מועברת בווטסאפ או מתפרסמת ברשתות חברתיות ונדחסת בדרך, אבל במקרה הזה התוצאה באמת לא מספיק טובה.
סיכום
ה-Hero 10 מרגיש כמו חזרה של כמה שנים אחורה, בעיקר בגלל המסך החיצוני הקטן, קו הקפל הבולט וגם המצלמות. לפני שנתיים או שלוש הוא אולי היה יכול להיחשב למתחרה אטרקטיבי, וכיום די מהר אפשר להבין איך מגיעים למחיר נמוך יחסית למכשיר מתקפל - פשוט מתפשרים על תכונות אחרות.
הבעיה היא שנעשו כאן קצת יותר מדי פשרות כאלה, והאטרקציה המרכזית שמקבלים בתמורה היא האפשרות לקפל את המכשיר. אם מוותרים עליה, באותה רמת מחיר אפשר לקבל טלפונים מוצלחים יותר.