סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

בדיקת כלכליסט
וואן פלוס Nord CE 5G: סמארטפון ביניים קליל עם מסך מעולה

הוא לא הסמארטפון הזול ביותר, היפה ביותר או זה עם המצלמה הטובה ביותר. אבל לוואן פלוס CE 5G החדש יש לא מעט יתרונות כמו משקל קל ומסך מרהיב כדי לעניין לפחות חלק מהמשתמשים

קטגוריית מכשירי הביניים המוזלים מתהדרת בלא מעט מתחרים בשנים האחרונות. כמעט כל מותג אנדרואיד מחזיק מכשיר שמיועד לספק תמורה נאה במחיר שנע בין 1,000 ל-1,500 שקל. אפילו אפל הצטרפה לחגיגה עם מכשירי האייפון SE שאמנם נמכרו קצת יותר ביוקר מהמתחרים אבל עדיין בהנחה גדולה ביחס לאייפונים הבכירים. בחודשים האחרונים ניכר שהיצרניות עסוקות בלחדש את המגוון שלהן.

11 צפייה בגלריה
וואן פלוס CE 5G OnePlus
וואן פלוס CE 5G OnePlus
וואן פלוס CE 5G
(רפאל קאהאן)

שיאומי השיקה את מכשירי הנוט 10 והרדמי לסוגיהם, פוקו - מותג הבת שלה - הציג את ה-F3. גם סמסונג מתהדרת במכשיר ביניים מוצלח (A52) והאחות היריבה רילמי מציעה אף היא מכשיר ביניים (שעדיין לא בדקנו, אבל כזה שמקורות יודעי דבר דווקא טוענים שהוא מעניק תמורה טובה).
וואן פלוס מציגה את מכשירי ה-Nord החדשים. סדרה זו מיועדת לתפוס את המקום שמכשירי וואן פלוס ההיסטוריים היו אמורים להחזיק - קוטלי מכשירי דגל - כך הם מכונים. היא כוללת מכשיר זול (סדרת ה-N), מכשיר ביניים (הנורד לסוגיו) ואת סדרת הפרימיום (9 ו-9 פרו).
11 צפייה בגלריה
וואן פלוס CE 5G OnePlus
וואן פלוס CE 5G OnePlus
הגב
(רפאל קאהאן)
וואן פלוס עברה לאחרונה לשליטה ישירה של Oppo אחרי שזו הפעילה אותה במחשכים במשך שנים וניכר שהמהלך נועד לקרב אותה יותר לאסטרטגיה העסקית המסורתית של קבוצת האם BBK. כל ההקדמה הזו מיועדת למקם את המכשיר הנוכחי - הנורד CE 5G - במגוון המכשירים, כאשר בקרוב נזכה לעוד דגם מסקרן בדמות הנורד 2 שצפוי לנחות בשבועות הקרובים. אבל כרגע בואו נראה אם ה-CE החדש יודע לתת תמורה למחירו (הסביר).
עיצוב ומבנה: דקיק, קומפקטי וקל יחסית
מכשירי וואן פלוס מעולם לא נודעו בעיצוב יוצא דופן או בהברקות אופנתיות. ה-CE מתאים מאוד להגדרה הזו. הוא לא בולט בצבעים ייחודיים, אין לא מוטיבים מיוחדים כמו חספוס בגב או מגרעת מצלמה שונה מהמקובל. למעשה הוא מציע עיצוב ששלט במכשירי הדגל לפני כשלוש שנים. מגרעת המצלמה ארוכה ומורכבת בצד השמאלי של המכשיר; המסך מורכב ישירות על הגוף; שולי המכשיר מעוגלים לאחיזה נוחה וכפתורי השליטה על הווליום נמצאים בצד שמאל כאשר כפתור ההדלקה והכיבוי נמצא בצד ימין. החיסכון בעלויות הייצור מתבטא בגב מפלסטיק שחסרונו העיקרי בכך שהוא מלכודת לטביעות אצבעות. זה לא מכשיר שתרצו להשאיר ללא כיסוי.
11 צפייה בגלריה
וואן פלוס CE 5G OnePlus
וואן פלוס CE 5G OnePlus
מכשיר דקיק
(רפאל קאהאן)

בתחתית המכשיר נמצא שקע הטעינה, שבכת הרמקול (הבודד) ושקע אוזניות אמיתי (הללויה!). בסך הכל העיצוב של ה-CE נעים ושימושי. אין כאן מגרעות או בליטות חדות. המסך, למרות שהוא מורכב ישירות על הגוף לא מרגיש כחלק נפרד מהמכשיר כמו במכשירים זולים של מספר מתחרות אחרות. איכות ההרכבה טובה מאוד ואין כאן קרקושים. אבל גם אין כאן תקן הגנה מפני מים או אבק. בסך הכל לא מדובר במכשיר שנועד לרגש, הוא נועד להיות נוח לשימוש - הוא דק יחסית (7.9 מ''מ) ולא כבד עם 170 גרם. למרות שכולו בנוי מפלסטיק - מדובר בסוג איכותי שלא חושף את עצמו. עם זאת לא בטוח עד כמה הוא עמיד - אז כדאי להיזהר. לסיכום, לא מדובר במכשיר מקורי או מעוצב, אבל בכל הסעיפים האחרים הוא מצליח להתעלות או לפחות להשוות למתחרים.
חומרה: מעבד מוצלח, סוללה גדולה ומסך איכותי
מפרט ה-CE מעניק לו מיקום לא רע במדרג מכשירי הביניים הזולים יותר. הוא מבוסס על מעבד סנאפדרגון 750 יעיל בעל תמיכה ב-5G. המעבד הזה יחסית חדש בשוק, אך הוא אינו המהיר ביותר בסדרת הביניים של קוואלקום, גם אם הוא מספיק בהחלט למשימות שנדרשות ממנו לשימוש יומיומי. הוא מסוגל גם לשמש לגיימינג קל ואפילו קצת מעבר. מנגד הוא לא מיועד למי שרוצה עוצמה וכוח בלתי מתפשר. כדי לסייע לו ישנו זיכרון פעולה בן 8 או 12 גיגה-בייט בהתאם לדגם (דגם הסקירה צוייד ב-12 ג''ב, ר''ק) ומרחב אחסון בן 128 או 256 ג''ב שמבוסס על תקן UFS 2.1 הפחות מהיר. חשוב לשים לב לדרישות האחסון שלכם שכן אין כאן חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. אז מה שיש צריך להספיק.

11 צפייה בגלריה
וואן פלוס CE 5G OnePlus
וואן פלוס CE 5G OnePlus
מסך מוצלח
(רפאל קאהאן)
המסך בן ה-6.43 אינץ' אינו הגדול ביותר בטווח המחירים הזה, אבל הוא בהחלט אחד מהמרהיבים. מדובר על פאנל AMOLED ברזולוציית FHD שלו איכות תצוגה מעולה. אמנם הוא לא תומך ב-HDR10 אבל גם ללא הוא מסוגל להציג יופי של צבעים וחוויית הצפייה משובחת. חריר מצלמת הסלפי ממוקם בצד השמאלי העליון ולא מפריע יותר מדי לתצוגה. הדבר היחיד השלילי שניתן לומר עליו זה שהבהירות כאן לא מרשימה מאוד. זה קצת בעייתי באור שמש מלא. במדינה כמו ישראל זה עשוי להוות בעיה אם אתם נוטים להיות הרבה בחוץ בעיקר בקיץ. הוא מצויד כבונוס בקצב רענון גבוה של 90 הרץ מה שמעניק תחושת זרימה נעימה בממשק שלו.

11 צפייה בגלריה
וואן פלוס CE 5G OnePlus
וואן פלוס CE 5G OnePlus
החומרה מוצלחת וטובה
(רפאל קאהאן)

הסוללה היא עוד סעיף מאוד חיובי כאן. הקיבול שלה עומד על 4,500 מיליאמפר שעה. מדובר בנתון טוב מאוד ואם משלבים אותו עם מסך לא ענק מקבלים טווח שמגיע בלי בעיות מיוחדות ליומיים בשימוש של כ-3 שעות מסך ביום. כדי למלא אותה תידרשו לטעינה של קצת יותר משעה וכדי לקבל 70% תצטרכו להמתין 30 דק'. זה לא מהיר מאוד אבל סביר. אם בעבר וואן פלוס היתה חלוצת הטעינה המהירה במכשיריה, כיום התחרות הדביקה את הפער ובמקרה הנוכחי ה-CE אינו המוביל בתחום ועדיין זהו נתון לא רע יחסית לסמסונג למשל.
תוכנה: כמעט כמו מכשירי הדגל
וואן פלוס ידועה בממשק האוקסיג'ן שלה שמחקה את אנדרואיד בגרסתו בנקייה כמעט אחד לאחד. למעט מספר שדרוגים כגון: שליטה יותר מעמיקה בסוללה ובהגדרות צריכת החשמל; מצב "Zen" שמאפשר לחסום את כל ההתראות וההודעות לזמנים מוקצבים מראש (20 או 40 דק') ולקבל ברקע מוזיקת ניו אייג' מרגיעה (או מעצבנת בהתאם) וצלילי מדיטציה, או יכולת להתאים אישית כמעט כל פרמטר עיצובי בו. עם זאת הממשק הזה עבר מספר שינויים עם השנים והוא כבר לא דומה במיוחד לאנדרואיד כפי שתמצאו במכשירי הפיקסל של גוגל למשל.

11 צפייה בגלריה
וואן פלוס CE 5G OnePlus
וואן פלוס CE 5G OnePlus
ממשק נקי
(רפאל קאהאן)

מה שכן הוא כולל מספר תכונות שאין בהרבה מכשירי ביניים ברמת המחיר הזו. כך למשל יש כאן תצוגה תמידית (Always On Display) שמאפשרת להציג את השעון והתראות באופן קבוע. עם זאת מדובר בתכונה שנוטה לצרוך יותר חשמל ואפשר להחליף אותה בתצוגה זמנית שמופיעה כשמרימים את המכשיר או עם לחיצה בכפתור ההפעלה. תכונה נוספת שחביבה לשימוש אפליקציית המשחקים שמאפשרת להאיץ את הביצועים ולמנוע הפרעות טורדניות כמו הורים נודניקים או סתם הודעות ווטסאפ.

11 צפייה בגלריה
וואן פלוס CE 5G OnePlus
וואן פלוס CE 5G OnePlus
ללא תוספות מיותרות
(רפאל קאהאן)

בסך הכל מדובר בממשק יעיל ושימושי שאינו מפריע ויודע להישאר ברקע. עם זאת יש גם כמה נקודות שליליות. הראשונה היא סורק טביעות האצבע מתחת למסך שלא תמיד זיהה אותי בלחיצה. אמנם כשהוא מזהה הוא מהיר, אבל זה לא תמיד עובד בפעם הראשונה. אגב, אם תשאירו את האצבע לחוצה על הסורק לאחד הפתיחה תקבלו גישה למצב הפעלת אפליקציות מהירה. גם מבחינת ההפעלה של הממשק היו כמה שיהוקים או קפיאות אם כי אלה היו יחסית נדירות. מעבר לנקודות האלה מדובר בממשק יעיל ושימושי.
מצלמה: לא הטובה ביותר בשוק
צילום מעולם לא היה הצד החזק של וואן פלוס. אמנם החברה השקיעה הרבה מאוד בשנים האחרונות כדי לצמצם את הפער עם התחרות ואף הצליחה בכך יפה מאוד עם דגמי הפרימיום - אבל ב-CE צילום רחוק מלהוות את גולת הכותרת. החיישן הראשי מציע 64 מגה-פיקסל, חיישן הזווית הרחבה מציע 8 מגה-פיקסל ויש גם חיישן עומק בן 2 מגה-פיקסל. מצלמת הסלפי בת ה-16 מגה-פיקסל לא יוצאת דופן ביחס לתחרות. מערך הצילום הזה אינו מהטובים שראינו.

11 צפייה בגלריה
וואן פלוס CE 5G OnePlus
וואן פלוס CE 5G OnePlus
המצלמה מאכזבת
(רפאל קאהאן)
הוא מסוגל לכל היותר לשמש כאמצעי לצילום תמונות לפייסבוק או לווטסאפ. הביצועים שלו מזכירים מצלמות מלפני 4 שנים ואף יותר. מכיוון שאין כאן ייצוב אופטי או כל אמצעי אחר לשיפור חדות התמונה אם אתם זזים מעט תקבלו מריחות וטשטושים. זו לא מצלמה לצילום ילדים בתנועה או אירועי ספורט. לא ביום ולא בלילה. מצב הלילה כאן לא מוצלח בלשון המעטה. הרעש הדיגיטלי מופיע כאן בכל מקום אפשרי. על צילום בזום אין בכלל מה לדבר.

11 צפייה בגלריה
וואן פלוס CE 5G OnePlus
וואן פלוס CE 5G OnePlus
לא החדה ביותר בשוק
(רפאל קאהאן)

אני אולי עשוי להישמע קצת אכזרי, אבל נדיר כיום למצוא מצלמה כל כך לא מוצלחת גם במכשירים זולים יחסית. מצלמת הזווית הרחבה אפילו יותר גרועה - היא נוטה לייצר תמונות בסגנון עדשות "עין דג" עם פינות מעוגלות. זה נהדר כאפקט לאינסטוש - אבל לא ממש שימושי אם אתם רוצים תמונת נוף מהטיול. אפילו חיישן העומק שלה לא מצליח לסייע לצילומי הדיוקן והם נוטים להיות חסרי צבעים ולפספס את ההפרדה בין הרקע לפני המצולם.
11 צפייה בגלריה
וואן פלוס CE 5G OnePlus
וואן פלוס CE 5G OnePlus
צילום פנימי זה לא מוצלח
(רפאל קאהאן)

מצלמת הסלפי לעומת זאת עוד איכשהו מצליחה להחזיר קצת צבע ללחיים. היא מציעה תמונות באיכות טובה בין אם מדובר בתנאי תאורה קשים או אפילו עם תאורה משרדית. היא גם יודעת לעשות הפרדה נאותה בין הרקע לנושא הצילום. בקיצור, חבל שהיא לא הורכבה מאחור, שכן היתה מספקת ביצועים יותר טובים מזו ששם כעת. מצלמת הווידאו טובה ודווקא מספקת ביצועים נאים גם ברזולוציית 4K ב-30 פריימים לשנייה גבוהה יחסית, יש כאן מייצב תמונה (אלקטרוני) ותמיכה ב-HDR. לסיכום, אם אתם חובבי צילום המצלמה של ה-CE תאכזב אתכם מאוד.
סיכום ואלטרנטיבות: סמארטפון מוצלח למי שלא צריך מצלמה טובה או עיצוב מיוחד
הוואן פלוס CE 5G אינו מכשיר הביניים הטוב ביותר בשוק. ראשית מחירו שעומד על בין 1,200 שקל לכ-1,400 שקל בתצורה הבסיסית ויכול להגיע גם ל-1,700 בתצורה המתקדמת יותר. זהו לא המכשיר הזול ביותר גם בגרסת הבסיס שלו. הוא מתחרה במספר יריבים שבחלקם יותר מוצלחים ובחלקם יותר זולים. כך למשל הסמסונג A52 שלמרות מעבד מעט חלש יותר מציע מסך טוב באותה המידה ומצלמה הרבה יותר טובה. מחירו די דומה. מנגד השיאומי רדמי נוט 10 מציע אמנם מעבד פחות חזק, אך המסך מציע קצב רענון יותר גבוה, תמיכה ב-HDR, יש לו סוללה יותר גדולה לפחות על הנייר והמצלמה יותר טובה (הרבה). ישנו גם הפוקו F3 שלו מעבד הרבה יותר חזק, מצלמה (קצת) יותר טובה וכמובן מסך יותר משוכלל.

11 צפייה בגלריה
וואן פלוס CE 5G OnePlus
וואן פלוס CE 5G OnePlus
מוצלח למי שלא מחפש מצלמה טובה
(רפאל קאהאן)

לסיכום, הוואן פלוס CE אינו הברקה יוצאת דופן או המכשיר שיספק לכם ביצועים של מכשיר מוביל במחיר זול יחסית. לוואן פלוס יש בניגוד ליצרניות אחרות אמינות הרבה יותר טובה לאורך זמן - ראיתי מכשירי וואן פלוס בני 5 שנים ויותר שעדיין משמשים את בעליהם. המסך כאן מצוין וגם העיצוב בסך הכל שימושי ונוח בזכות משקל קל יחסית וגודל סביר. יש תמיכה בדור 5 והרמקול הבודד מספיק חזק לשימוש כדיבורית ברכב. אז כל עוד הצרכים שלכם תואמים ליכולות שלו, מדובר במכשיר שיעניק לכם חוויית שימוש טובה מאוד. אבל אם אתם מחפשים מצלמה טובה או מסך גדול ומשוכלל יותר אז בדקו גם את המתחרים.
לכתבה זו פורסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של כלכליסט לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.