הגיע הזמן: יפן הכריזה "ניצחון" על הדיסקטים
הגיע הזמן: יפן הכריזה "ניצחון" על הדיסקטים
עד לחודש שעבר היפנים עוד התבקשו להגיש מסמכים למשרדים ממשלתיים באמצעות דיסקטים, ויותר מאלף תקנות שונות דרשו את השימוש בהם. כעת בוטלו כל התקנות
זה לקח זמן רב, אבל כעת, בשנת 2024, נפרדה יפן סוף סוף מהדיסקטים. עד לחודש שעבר, התבקשו עדיין היפנים להגיש מסמכים למשרדים ממשלתיים באמצעות התקני האחסון המיושנים, ויותר מאלף תקנות שונות דרשו את השימוש בהם. אתמול (ד') בוטלו התקנות, כך לדברי שר הדיגיטל ביפן, טארו קונו.
השר קונו הכריז "מלחמה" על הדיסקטים בשנת 2021, וכמעט שלוש שנים לאחר מכן הוא מכריז "ניצחנו במלחמה". מאז שמונה לתפקיד, שם קונו למטרה לחסל את השימוש בטכנולוגיה הישנה. קודם לכן הוא גם הצהיר על כוונתו להיפטר ממכשירי הפקסימיליה.
יפן, אשר נחשבת למעצמה טכנולוגית, פיגרה בשנים האחרונות אחר הגל העולמי של טרנספורמציה דיגיטלית, זאת בשל התנגדות עמוקה לשינויים. למשל, מקומות עבודה המשיכו להעדיף מכשירי פקסימיליה על פני מיילים, ותוכניות להסיר מכונות אלו ממשרדי הממשלה, בוטלו עקב התנגדויות.
ההכרזה של קונו זכתה לדיון נרחב ברשתות החברתיות היפניות. משתמש ב-X כינה את הדיסקט "סמל של ממשל אנכרוניסטי". בתגובה אחרת נכתב "הממשלה עדיין משתמשת בדיסקטים? זה כל כך מיושן. בטח יש שם מלא אנשים זקנים". והיו גם הערות נוסטלגיות: "אני תוהה אם הדיסקטים יתחילו להופיע באתרי מכירות פומביות", כתב משתמש.
הדיסקטים, התקנים בצורת ריבוע, נוצרו בשנות ה-60, ויצאו מהאופנה בשנות ה-90 כשהומצאו פתרונות אחסון יעילים יותר. תקליטון בגודל שלושה וחצי אינץ' יכול להכיל עד 1.44 מגהבייט של נתונים בלבד. יותר מ-22 אלף דיסקטים כאלה יידרשו כדי לשכפל דיסק-און-קי, המאחסן 32 ג'יגה בייט של מידע.
סוני, היצרנית האחרונה של הדיסקטים, הפסיקה לייצר אותם ב-2011. בספטמבר 2021 השיקה יפן כחלק מהמסע המאוחר שלה לדיגיטציה של הביורוקרטיה, את המשרד לדיגיטל, שאותו מוביל קונו. אבל ייתכן שהמאמצים של יפן לדיגיטציה קלים יותר בשלב הדיבורים מאשר הביצוע בפועל. עסקים רבים ביפן עדיין דורשים אישור מסמכים רשמיים באמצעות חותמות אישיות חקוקות הנקראות האנקו, למרות מאמצי הממשלה לבטל אותם.