זהירות: האפליקציות של המונדיאל בקטאר לא מאובטחות כראוי
זהירות: האפליקציות של המונדיאל בקטאר לא מאובטחות כראוי
רגולטורים ממדינות שונות באירופה, בהן גרמניה וצרפת, התריעו בפני אזרחיהן מפני הורדה של יישמוני גביע העולם בשל היותן "סיכון עצום לפרטיות". "האפליקציות אוספת נתונים לגבי שיחות טלפון שמבוצעות והמספרים המעורבים בהן"
הודעה לאוהדי כדורגל מראשי הגנת המידע באירופה: אפליקציות המונדיאל של קטאר מהוות סיכון פרטיות עצום ואסור להוריד אותן. הרגולטורים האירופיים להגנת מידע הזהירו מפני הסיכונים הנשקפים מאפליקציות המונדיאל של קטאר למבקרים ובהצהרה שפורסמה ביום שלישי אמר הרגולטור הגרמני כי נתונים שנאספו על ידי שתי אפליקציות קטאריות שמבקרים מתבקשים להוריד "מגיעים הרבה יותר רחוק" מכפי שמצביעות הודעות הפרטיות של האפליקציות.
"אחת האפליקציות אוספת נתונים לגבי שיחות טלפון שמבוצעות והמספרים המעורבים בהן", מסרה הרשות הגרמנית. "האפליקציה השנייה מונעת באופן אקטיבי מהמכשיר שעליו היא מותקנת לעבור למצב שינה. ברור גם שהנתונים שמשיגות האפליקציות לא נשארים מקומיים במכשיר, אלא גם מועברים לשרת מרכזי".
ראשי רגולטור המידע הגרמני אמרו שרק אם "הכרחי לחלוטין" להוריד את האפליקציות, יש לעשות זאת בטלפון אחר וריק. סוכנויות הגנת המידע הנורבגיות והצרפתיות פרסמו עצות דומות. הרגולטור הנורבגי אמר ביום שני שהוא "מבוהל" מהגישה הנרחבת שהאפליקציות דורשות. "קיימת אפשרות אמיתית שהמבקרים בקטאר - ובמיוחד קבוצות פגיעות - יהיו במעקב על ידי שלטונות קטאר", נכתב.
הסוכנות הצרפתית אמרה שהמעריצים צריכים לנקוט "משנה זהירות" בכל הנוגע לתמונות ולסרטונים, וממליצה למטיילים להתקין את האפליקציות ממש לפני היציאה מצרפת ולמחוק אותן ברגע שהם חוזרים למדינה. ממשלת צרפת - למרות קשריה ההדוקים עם קטאר - הדהדה את העצה של CNIL ביום שלישי. "בצרפת, הודות לתקנת הגנת המידע הכללית, כל האפליקציות חייבות להבטיח את זכויות היסוד של יחידים והגנה על הנתונים שלהם. זה לא המקרה בקטאר", כך צייץ השר הצרפתי לענייני דיגיטל ז'אן נואל ברוט, בהתייחסות להנחיות הרגולטור לפרטיות.
קרוב ל-1.5 מיליון מבקרים צפויים לבקר במונדיאל בקטאר, שיימשך בין ה-20 בנובמבר ל-18 בדצמבר. האירוע שנוי במחלוקת מאז הוחלט שיתקיים בקטאר ב-2010. האשמות על שוחד ושחיתות ליוו את תהליך הגשת ההצעות, ורקורד זכויות האדם של המדינה, תנאי העבודה של מהגרי עבודה והיחס לקהילת הלהט"ב זכו לביקורת מצד פעילים, פוליטיקאים והתאחדויות כדורגל.