סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
ד״ר צחון בנטואיץ׳ מייסד משותף של קיוריס Quris AI
ד״ר צחון בנטואיץ׳ מייסד משותף של קיוריס Quris AI (צילום: Quris)

קיוריס מרחיבה את שיתוף הפעולה עם ענקית התרופות מרק

ענקית התרופות תשתמש בחברת הסטארט-אפ הישראלית כדי לזהות בצורה יעילה סכנות פגיעה בכבד במספר גדול יותר של תרופות, זאת תמורת עשרות מיליוני דולרים בשלב הראשון. ד״ר צחון בנטואיץ׳, מנכ״ל קיוריס: "הקדמה הטכנולוגית מאפשרת לנו לשפר את תהליכי פיתוח התרופות במונחי זמן, בטיחות ועלויות"

קיוריס (Quris AI), חברת סטארט-אפ ישראלית הפועלת בתחום הבינה המלאכותית לפיתוח תרופות, מרחיבה את שיתוף הפעולה שלה עם ענקית התרופות הגרמנית מרק (Merck). הודעה זו מגיעה בעקבות שיתוף פעולה ראשוני בין החברות, במסגרתו נבחנה היכולת של פלטפורמת הבינה המלאכותית של קיוריס לחזות רעילות של תרופות ביחס לשיטות הקיימות כיום. שיתוף פעולה בין החברות החל ב-2022 על תרופה אחת וכעת יתרחב משמעותית.
כעת, מרק תשתמש בקיוריס כדי לזהות בצורה יעילה סכנות פגיעה בכבד במספר גדול יותר של תרופות, לצד האפשרות לקבל בלעדיות לשימוש בפלטפורמה לכחמש שנים בתחום מחלה מסוים - זאת עבור סכום משמעותי. החברות לא ציינו את גובה ההסכם אך על פי הערכה מדובר על עשרות מיליוני דולרים בשלב הראשון.
קיוריס הוקמה ב-2019 על ידי ד״ר צחון בנטואיץ׳ ויוסי הרן, ועד כה גייסה 37 מיליון דולר במסגרת סבב הסיד שלה . בין משקיעיה נמנים סופטבנק, וולטק ונצ׳רס, איי-איינג׳לס, גלנרוק, קובי ריכטר, מתיו ברונפמן, רמי אונגר ועוד. לקיוריס משרדים ומעבדות בבוסטון ובתל אביב, וצוות יועצים הכולל את פרופ׳ אהרון צ׳חנובר חתן פרס נובל, פרופ׳ רוברט לנגר שותף-מייסד בחברת התרופות מודרנה והאנק מקינל לשעבר מנכ״ל פייזר ויו״ר סוכנות האשראי מודי׳ס.
״בהסתמך על התוצאות המבטיחות של שיתוף הפעולה הראשוני בינינו, אנחנו נרגשים לגלות כיצד פלטפורמת הבינה המלאכותית הביולוגית של קיוריס יכולה לקדם את תהליכי פיתוח התרופות והבדיקות שלנו, לקראת האפשרות להשלים IND (הגשת בקשה לחקר תרופה חדשה ב-FDA) באופן מבוסס AI, תוך צמצום ההתבססות על ניסויים בבעלי חיים״, אמר דני בר זוהר, ראש תחום מחקר ופיתוח עולמי וסמנכ״ל רפואי ראשי בחטיבת הבריאות של מרק.
המחקר הפרה-קליני המשותף בין מרק לקיוריס מראה כיצד הפלטפורמה של קיוריס מסוגלת לזהות אילו תרופות גרמו לנזק לכבד. הטכנולוגיה מאפשרת קיצור משמעותי של תהליך פיתוח תרופה לצד חיסכון משמעותי בהוצאה הכרוכה בכך, זאת תוך הימנעות משגיאות המזוהות עם ניסויים בבעלי חיים וניסויים מיותרים בהם.
״מספר בלתי נתפס של כ-92% מהתרופות נכשל עם הגיעו לשלב הניסויים הקליניים. לשמחתנו, הקדמה הטכנולוגית מאפשרת לנו לשפר את תהליכי פיתוח התרופות במונחי זמן, בטיחות ועלויות״, אומר ד״ר צחון בנטואיץ׳, מייסד ומנכ״ל קיוריס. ״היכולת לחזות סיכויי הצלחה של תרופות בצורה מדויקת תסייע להאצת חדשנות בעולם פיתוח התרופות ומהירות ההגעה לשוק של תרופות חדשות, זאת תוך צמצום סיכונים ועלויות. העבודה המשותפת עם חברות פארמה כמו מרק תביא לעידן חדש של פיתוח תרופות מהיר יותר, באופן בטוח יותר שיתאים גם לשוק הגלובלי וגם לשווקים נישתיים יותר״.