מזרח תיכון חדש במרקש: 5 יזמים עלו לגמר “Aviram Awards” שיתקיים במרוקו
מזרח תיכון חדש במרקש: 5 יזמים עלו לגמר “Aviram Awards” שיתקיים במרוקו
מתוך 780 סטרטאפים מרחבי המזרח התיכון, נבחרו 5 היזמים והיזמות שיעמדו בחודש מאי על במה אחת במרוקו, במסגרת גמר תחרות “Aviram Awards” שעורכת קרן אבירם יחד עם המגזין הבינלאומי Forbes. זו השנה השנייה בה מתקיימת התחרות, וגם השנה, יזמים מישראל, מרוקו וערב הסעודית יציגו את הסטארטאפים שעתידים לשנות את המציאות לטובה
ב-16 במאי יעלו יזמים ויזמות ממדינות המזרח התיכון לבמת גמר התחרות “Aviram Awards” במרוקו, ויציגו את הסטרטאפים והפתרונות שעתידים לשנות את המציאות. בסוף היום ייבחר הזוכה הגדול שיזכה בפרס העומד על חצי מיליון דולר, ליווי מקצועי של זיו אבירם וליווי תקשורתי של Forbes.
לזוכה במקום השני יוענק פרס בסכום של 100 אלף דולר, ופרס של 50 אלף דולר לזוכה במקום השלישי. הזוכים ייבחרו על ידי צוות שופטים בינלאומי ממגוון תחומים: היזם ואיש העסקים זיו אבירם, מייסד ונשיא קרן אבירם; רנדל ליין, העורך הראשי של מגזין Forbes הבינלאומי; יאסין לאגזיוואי, מנהל היזמות הראשית באוניברסיטת בנגריר UM6P, לאמיה בנמחלוף, מנכ"לית MITC, של רשת הטכנופארק המובילה במרוקו.
Aviram Awards הינה תחרות שנתית לאיתור מיזמים משני מציאות במזרח התיכון וצפון אפריקה. במסגרת התחרות, כ-15 סטארטאפים עלו לשלב חצי הגמר במסגרתו נפגשו היזמות והיזמים מרחבי המזרח התיכון לראשונה וזכו במגוון סדנאות הכשרה לעמידה מול קהל, סטורי-טלינג, ומפגש אישי עם מנטורים בינלאומיים בכירים שהכינו אותם לקראת גמר התחרות ולצעדיהם הבאים בעולם היזמות.
אלה העולים לגמר
- יוסף בויאקף, מנכ”ל ומייסד Deepecho, ממרוקו. החברה משתמשת בבינה מלאכותית כדי לסייע לטכנאי אולטרסאונד בעלי הכשרה מינימלית באבחון וידאו אולטרסאונד מתקדם. מטרת המוצר שלה הינה למנוע מומים מולדים ולספק מענה ללידה מוקדמת הכוללת משקל לידה נמוך.
- ד"ר הילה בן פזי, מנכ”לית ומייסדת שותפה ב-Avertto, מישראל. מטרת החברה הינה להציל חיים באמצעות טכנולוגיות חדשניות המנטרות את זרימת הדם למוח, מזהות שינויים האופייניים לחסימת כלי דם גדולים ומספקות התראות מבוססות בינה מלאכותית כדי לאפשר טיפול מהיר בשבץ מוחי.
- ד"ר נור זעורי, מנכ”לית ומייסדת שותפה ב-Polymeron, מערב הסעודית. החברה מפתחת וממחזרת חומרים ידידותיים לסביבה שמתכלים ויכולים לשמש כקומפוסט באמצעות פסולת אורגנית של תעשיית העופות והתמרים. החברה מציעה שימוש בפלסטיק ובפסולת מתכלים.
- דן דבירי, מנכ"ל Carbon Blue, מישראל. החברה מפתחת פתרון להסרת פחמן דו חמצני (CDR) הכולל גישה ייחודית לסילוק 2CO מהאוקיינוסים בעולם במקום מן האטמוספירה. תהליך הסילוק מהווה תהליך קומפקטי ויעיל אנרגטית, בעל תחזוקה מינימלית.
- שרון פימה, מנכ"ל QD-SOL, מישראל. החברה נלחמת בשינויי האקלים על ידי פיתוח טכנולוגיית ייצור מימן קוונטי ירוק. הטכנולוגיה מנצלת את אנרגיית השמש להפקה ישירה של מימן ירוק ממים ללא צורך בחשמל, מה שהופך אותה לפתרון בר-קיימא עבור התעשייה והסביבה.
הטכנולוגיה בשירות איכות החיים
בשנתה הראשונה של התחרות, התקיים הגמר בדובאי שבאיחוד האמירויות ובו נכחו נציגי ארמון המלוכה של דובאי ובכירי עולם העסקים והחדשנות מרחבי המזרח התיכון והעולם. במסגרת הגמר, נאם נשיא ארה"ב לשעבר, ביל קלינטון ובירך על חשיבות השילוב בין עסקים ועשיית טוב. בתחרות זכה ד"ר ארי גרגיר מנכ"ל ומייסד חברת RedC Biotech שמפתחת תאי דם אדומים בצורה מלאכותית. לאורך השנה האחרונה, ארי לווה על ידי זיו אבירם והחברה נחלה צמיחה משמעותית.
קרן אבירם חרטה על דגלה לרתום את הניסיון והכלים של העולם העסקי ולשלב טכנולוגיה ויזמות יחד עם עשיית הטוב במטרה להגשים רעיונות, פתרונות ומיזמים ולהוביל לשיפור איכות החיים של החברה והסביבה.
גילי ונועה אבירם, יושבות ראש משותפות של קרן אבירם: ״זו היא זכות גדולה עבורנו ועבור המשפחה שלנו לקחת חלק במסע המרגש של היזמות והיזמים שמקדישים את חייהם לשיפור החיים של כולנו. התחרות מהווה צעד נוסף לקראת הגשמת הרעיון של מזרח תיכון חדש ואנחנו שמחות להגיע לגמר התחרות עם הסטארטאפים הטובים ביותר למשימה".