סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מסתם של חברת אינוולב
מסתם של חברת אינוולב (צילום: אינוולב)

ענקית המכשור הרפואי אדווארדס רוכשת את אינוולב הישראלית בכ-300 מיליון דולר

אינוולב ביו מדיקל מפתחת פתרונות לטיפול בטוח יותר בתחלואה של מסתמי לב, כולל מערכת להשתלתם והחלפתם באמצעות צנתור; היא צמחה ופועלת בתוך מרכז הלב בשיבא, ומעסיקה כ-50 עובדים - כולם בישראל; מדובר באקזיט גדול עבור קרן אלייב, שהיא בין המשקיעים בחברה. על פי הערכות, שיבא צפויה לקבל מהמכירה עשרות מיליוני דולרים

ענקית המכשור הרפואי האמריקאית אדווארדס לייפסיינסז (Edwards Lifesciences), המתמחה במציאת פתרונות לחולים במחלות לב, רוכשת את חברת הטכנולוגיה אינוולב ביו מדיקל (Innovalve Bio Medical) הישראלית. על פי הדיווח של הרוכשת, היא תשלם עבור החברה הישראלית כ-300 מיליון דולר במזומן. השלמת העסקה צפויה להסתיים עד סוף 2024.
חברת אינוולב ביו מדיקל מפתחת פתרונות לטיפול חדשני ובטוח יותר בתחלואה של מסתמי הלב באופן זעיר פולשני. אדווארדס היא אחת השחקניות החשובות והמובילות בעולם בתחום המכשור הרפואי ללב.
את חברת אינוולב מובילים המנכ"ל איל בר-אור, ופרופ' אהוד רענני, המייסד והמדען הראשי של החברה. החברה שצמחה ופועלת בתוך מרכז הלב במרכז הרפואי שיבא, הוקמה בשנת 2018 על ידי בית חולים, שעל פי הערכות צפוי לרשום מהמכירה הכנסות של עשרות מיליוני דולרים.
החברה הוקמה על בסיס המצאה של פרופ' רענני שהוא מנהל מרכז הלב בשיבא, וד"ר בוריס אורלוב – מנהל שירות לאי-ספיקת המסתם המיטרלי. בשנים האחרונות פיתחה חברת אינוולב את הטכנולוגיה תוך שיתוף פעולה הדוק בין מהנדסי החברה והצוות הרפואי שמלווה את הפרויקט מקרוב.
חולי לב רבים סובלים מאי ספיקה ודלף של המסתם המיטרלי (Mitral regurgitation), שהיא המחלה המסתמית השכיחה ביותר. חברת אינוולב פיתחה מערכת להשתלת והחלפת המסתם המיטרלי החולה באמצעות צנתור, תהליך זעיר פולשני, במקום בתהליך מורכב של ניתוח לב פתוח, כפי שמקובל כיום. לפני כשלוש שנים השלימה חברת אינוולב את פיתוח המערכת, ולאחר קבלת האישורים הנדרשים מה-FDA האמריקאי החלה בהשתלות במסגרת ניסויים קליניים ראשוניים. עד כה התבצעו למעלה מ-40 השתלות, רובן בבתי חולים מובילים בארה"ב.
החברה מעסיקה כ-50 עובדים, כולם בישראל. עם השלמת העסקה תשתלב חברת אינוולב אל תוך חטיבת TMTT (Transcatheter Mitral and Tricuspid Therapies) של חברת אדווארדס. החברה גייסה מאז הקמתה כ-30 מיליון דולר, ובין משקיעיה נמצאים קרנות ההון סיכון ALIVE VC ו-OURCROWD, וכן משקיעים פרטיים (ביניהם: בעז דותן המכהן כיו"ר החברה, הדירקטור אלי גלמן המלווה את ההנהלה, ואלי דוידאי). קבוצת CBG בראשות וינסנט צ'נגוויז, היא בין המשקיעות הראשונות והגדולות באינוולב ומחזיקה ישירות בכ-5.5% בחברה, ובנוסף מושקעת דרך הפוזיציה של הקרן באלייב.
רענני מסר בתגובה: "המושתלים שעברו את השתלת המסתם בגישה שלנו מתאוששים במהירות רבה, והשיפור במצבם, כולל בפרמטרים של תפקוד הלב, נמשך לאורך זמן. לאור זאת, לטכנולוגיה שלנו סיכוי מצוין לטפל ולהציל מספר גדול מאוד של חולים הסובלים מבעיה רפואית קשה זאת".

אקזיט ישראלי גדול ראשון לקרן אלייב

בעקבות העסקה, קרן אלייב, אשר מתמקדת בהשקעות בחברות בשלות בתחום הטכנולוגיה הרפואית, רושמת אקזיט ישראלי גדול ראשון.
קרן אלייב הוקמה ביולי 2020 וגייסה 110 מיליון דולר, ומנוהלת ע"י השותפים פרופ' ארי שמיס - מנכ"ל אסותא ומנהל בית החולים הכללי בשיבא לשעבר, פרופ' רפי ביאר - לשעבר מנכ"ל בית החולים רמב"ם, מישל חביב - לשעבר מנכ"ל הדסית ביו אחזקות, ודודי קליין - לשעבר ראש אגף חדשנות באסותא. בימים אלו השותפים בקרן אלייב מגייסים את קרן ההמשך שתמשיך להשקיע באסטרטגיה דומה בחברות מתקדמות בתחום הבריאות.
חברת אינוולב ביומדיקל, היא רק השקעה אחת מתוך 12 חברות הפורטפוליו של הקרן בשנים האחרונות, הכוללות בין השאר גם את חברות Magenta, Navina, Cynerio ועוד. בין המשקיעים של הקרן ניתן למצוא את לאומי פרטנרס, מנורה, Carilion Clinic, וכאמור קבוצת CBG, וכן משקיעים פרטיים, מקומיים ובינלאומיים.

.