סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מטה עליבאבא ב סין
מטה עליבאבא בסין

התשובה הסינית: עליבאבא השיקה מודל שפה בסגנון ChatGPT

חטיבת מיחשוב הענן של ענקית הקמעונאות והטכנולוגיה מסין החלה להפעיל בימים האחרונים את "טונגי טינגוו"- עוזר דיגיטלי אישי שאומן בידי כמות עצומה של מידע ומסוגל בין השאר לייצר טקסטים מקטעי וידאו ואודיו. מרוץ ה-AI מתרחב ומתחמם

ענקית הקמעונאות הסינית עליבאבא החלה להפעיל טכנולוגיית בינה מלאכותית בסגנון מודל השפה שכבש את העולם, ChatGPT, כחלק מניסיונן של הטכנולוגיה הגדולות במדינה לתפוס את ההובלה במרוץ ה-AI מול ארה"ב והמערב.
בחודש שעבר חשפה עליבאבא את הטכנולוגיה תחת השם Tongyi Qianwen והסבירה שמדובר ב"מערכת שאומנה על כמויות עצומות של מידע במטרה לזהות תוכן ג'נרטיבי". חטיבת מיחשוב הענן של החברה, שמובילה את מאמצי ה-AI שלה, אמרה כי המערכת תהיה מובנית בתוך עוזר דיגיטלי שייקרא "טונגי טינגוו" ו"יוכל לזהות תכני מולטימדיה ולייצר תקצירי טקסט מתוך קטעי וידאו ואודיו", לפי עליבאבא.
טונגי טינגוו, שזמין כבר עכשיו להתנסות בסין, יוטמע ראשית בשירות הודעות למגזר העסקי בשם DingTalk, שבבעלות עליבאבא. "אנחנו חיים בעידן שבו כמויות הולכות וגדלות לשל קטעי וידאו ואודיו נצרכות באמצעות פורמטים שונים מדי יום", אמר ז'ינגרן ז'ואו, CTO בחטיבת הענן של עליבאבא. "טונגי טינגוו מתכוון להשתמש במודל השיחה כדי לייצר הבנה טובה ומהירה יותר של תכני מוליטמדיה, ושיתוף מהיר וקל יותר שלהם".
עליבאבא הודיעה שהיא תשיק פיצ'רים נוספים לטונגי טינגוו במהלך השנה הקרובה - בין השאר, תרגום בזמן אמת מאנגלית לסינית ולהפך לתכני מולטימדיה. עוד הודיעה החברה כי השירות יהיה פלאג-אין בדפדפן גוגל כרום.
במרץ האחרון חשפה הענקית הסינית ביידו את מודל השפה שלה - הבוט ארני - אבל החברה עדיין ממתינה לאישורים רגולטוריים על מנת שתוכל להשיק אותו במגוון מוצריה. באופן כללי, חברות גדולות בסין נוטות להיזהר בעסקיהן עם יזמי ומפתחי AI נוכח הרגולציה הכבדה שמטילה בייג'ין על טכנולוגיות מהוסג הזה, ובכלל על חברות טכנולוגיה במדינה הקומוניסטית. ChatGPT, למשל, חסום בסין. לכן, גם אף חברת AI סינית עדיין לא השיקה מודל שפה רציני, שיהווה מתחרה של ממש, והחברות שם מעדיפות להתמקד בפיתוחי AI אחרים, נקודתיים יותר.