עשרות חברות הייטק ישבתו בשני הבא: "מלחמה על עתיד התעשייה"
עשרות חברות הייטק ישבתו בשני הבא: "מלחמה על עתיד התעשייה"
השובתים מתכננים לעלות לירושלים ולמחות נגד כוונת הממשלה להעביר את חוקי הרפורמה בקריאה ראשונה בכנסת. ארז שחר מקומרה קפיטל: "אין עתיד לתעשיית ההייטק בישראל ביום שאחרי החקיקה"
עשרות חברות הייטק צפויות לשבות ביום שני הקרוב כחלק מהמחאה נגד המהפכה המשפטית של הממשלה החדשה. בכוונת השובתים לעלות לירושלים ולמחות על כוונת הממשלה להעביר את חוקי הרפורמה בקריאה ראשונה בכנסת. בין החברות המאפשרות לעובדיהן לשבות: נטורל אינטליג'נס, אפספלייר, הלו הארט, טריגו, SKAI, אירוויז דרונס, INX, אלגוסק, סורבט ועוד עשרות חברות מתחום התוכנה והביוטק. חבות רבות הודיעו שיאפשרו לעובדים לשבות על פי צו מצפונם, דוגמת ורביט וטראקס.
חברת TLV Partners העמידה אוטובוסים בחינם לטובת עובדים שרוצים לעלות לירושלים. ארז שחר מקומרה קפיטל קרא לכל המנכ"לים החברים במטה מאבק ההייטק לאפשר לעובדים לשבות: "מנכ"לים יקרים, הגיע העת למעשים. הממשלה ממשיכה בדהירה לחקיקת בזק לקעקוע הדמוקרטיה הישראלית. אנחנו, כאנשי תעשיית ההייטק, שחולקים ערכים של הכלה, שקיפות, מצוינות, חופש. חייבים לנקוט עמדה ברורה. זו אינה עמדה פוליטית, זו עמדה ערכית, וזו גם מלחמה על עתיד התעשייה שלנו כאן, בישראל. אין עתיד לתעשיית ההייטק בישראל ביום שאחרי החקיקה, וחובתנו לעצמנו, לעובדים שלנו, לבעלי המניות שלנו, למשפחות שלנו, ולמדינתנו לא לאפשר לזה לקרות. אני קורא לכולכם, מנכ"לים ויזמים של חברות הייטק ישראליות, להצטרף באופן אקטיבי לשביתה במשק ביום שני".
הנהלת Skai כתבה במכתב שנשלח אתמול לעובדי החברה: "אנו בסקאי מכבדים כל דעה של כל אדם מכל מגזר וזו היא היא הסיבה שאנו כה נזעמים על ודואגים מן האופן והמהות של השינויים שקורים במדינת ישראל. הן במובן הערכי, שהוא נס הדגל עליו אנו מנהלים את החברה, והן במובן המעשי - אנו מודאגים מההשלכות לחברה (society) והחברה (company) של השינויים המוצעים בכמה וכמה מובנים. לכן, אנו מאפשרים לכל מי שירצה בכך לקחת חלק בצעדי המחאה על חשבון ימי עבודה. ביום שני אנו נשבית את פעילות משרדי החברה בישראל כחלק משביתת המחאה".
זו אינה ההפגנה הראשונה שמזוהה עם חברות ההייטק ועובדיהן. ב-31 בינואר, שבוע לאחר מחאת ההייטק הראשונה, כ-200 עובדי הייטק הפגינו ברחוב קפלן בתל אביב נגד המהפכה המשפטית, המשטרה הקימה מחסום אנושי וניסתה למנוע מהם לצעוד ברחובות הסמוכים, אך הם הגיעו לאבן גבירול ודיזנגוף. מחאות קטנות יותר התקיימו במוקדים נוספים. "אם אין דמוקרטיה, ההייטק יתרסק ואיתו הכלכלה הישראלית", אמר אחד ממובילי המאבק.