סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
ביל גייטס 2022
ביל גייטס. מאמין בצ'אטבוטים (צילום: רויטרס)

ביל גייטס: "צ'אטבוטים ילמדו ילדים לקרוא ולכתוב בתוך שנה וחצי"

לדברי מייסד מיקרוסופט, שנבואותיו נוטות להתגשם, "מוצרים מבוססי AI יגיעו לרמה שהם יהיו מורים טובים כמו בני אדם", והם יסייעו לילדים ללמוד קריאה וכתיבה בדרכים חדשות, שהטכנולוגיה לא אפשרה בעבר. במתמטיקה, לעומת זאת, גייטס קצת פחות סומך כרגע על AI

בקרוב תוכל בינה מלאכותית לעזור לילדים בלימודים ולשפר את ציוניהם, כך לפי המיליארדר מייסד מיקרוסופט, בייל גייטס.
לדבריו, צ'אטבוטים מבוססי AI יעזרו לילדים ללמוד לקרוא ולשכלל את כישורי הכתיבה שלהם בתוך 18 חודשים. "מוצרים מבוססי AI יגיעו לרמה שהם יהיו מורים טובים כמו בני אדם", אמר גייטס בפסגת ASU+GSV שהתקיימה בשבוע שעבר בסן דייגו.
צ'אטבוטים מבוססי בינה מלאכותית, כמו ChatGPT של OpenAI ו-Bard של גוגל, התפתחו במהירות במהלך החודשים האחרונים, וכעת הם יכולים להתחרות עם בינה אנושית בתחומים מסוימים. התפתחות זו עוררה התלהבות לגבי הפוטנציאל של הטכנולוגיה, אך גם ויכוח באשר להשלכות השליליות האפשריות של התפתחות זו.
גייטס נמצא במחנה של אלה המתרשמים מהטכנולוגיה. לצ'אטבוטים יש כיום, לדבריו, "יכולת מדהימה לקרוא ולכתוב באופן שוטף", וזה יעזור להם ללמד בקרוב תלמידים קרוא וכתוב בדרכים חדשות שהטכנולוגיה לא איפשרה בעבר.
עוד הוסיף גייטס כי לימוד כתיבה נחשב בעבר כמשימה קשה מאוד עבור מחשבים. כשמורים נותנים משוב על חיבורים, הם מחפשים תכונות כמו מבנה נרטיבי ובהירות החיבור - אלו דברים שקשה מאוד למפתחים לשכפל בקוד, לדבריו. אבל היכולת של צ'אטבוטים מבוססי בינה מלאכותית לזהות ולשחזר שפה אנושית משנה את הדינמיקה הזו.
אנשי אקדמיה מתרשמים מהיכולת של צ'אטבוטים לסכם קטעי טקסט, לתת משוב או אפילו לכתוב חיבורים מלאים בעצמם. עם זאת, הם מזהירים שהטכנולוגיה עדיין לא התגבשה במלואה והיא עלולה לעשות שגיאות משמעותיות או למסור מידע מוטעה. טכנולוגיית הבינה המלאכותית צריכה עוד להשתפר בקריאה וביצירה של שפה אנושית כדי להניע טוב יותר את התלמידים לפני שהיא תוכל להפוך למורה - קודם כל לכתיבה ולקריאה ואחר כך גם למתמטיקה, אמר גייטס.
הרעיון שצ'אטבוטים יצטיינו בקריאה ובכתיבה לפני מתמטיקה מפתיע במידה מסוימת, כיוון שבדרך כלל אלגברה וחשבון משמשים לפיתוח הטכנולוגיה של בינה מלאכותית. אולם לפי מומחים, צ'אטבוטים שעובדים על מערכי נתונים גדולים מתמודדים לעתים קרובות עם חישובים מתמטיים. אם קיימת כבר משוואה מתמטית פתורה בתוך מערכי הנתונים שהצ'אטבוט עובד עליהם, הוא יכול לספק את הפתרון, אבל חישוב הפתרון זה סיפור אחר.
לפי גייטס, צ'אטבוטים לא יכולים לבצע חישובים פשוטים יחסית, או אפילו להכפיל מספרים, כיוון שהבינה המלאכותית זקוקה ליכולות חשיבה משופרות כדי להתמודד עם המורכבות של חישוב מתמטי. "זה עשוי לקחת זמן, אבל הטכנולוגיה תשתפר ככל הנראה בשנתיים הקרובות", אמר. "לאחר מכן אפשר יהיה להשתמש בה לשיעורים פרטיים שיהיו זמינים למגוון רחב של סטודנטים".