סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
טוויטר וי כחול בתשלום
וי כחול בתשלום. או שלא (צילום: גטי )

הלחץ עבד: טוויטר החלה להחזיר לחשבונות את הווי הכחול, בחינם

פחות מארבעה ימים לאחר שנכנס לתוקף השינוי בנוגע לווי הכחול, שגרם לכך שסמן האותנטיות הוסר מכל החשבונות שלא הסכימו לשלם עליו 8 דולר בחודש, עוד ועוד חשבונות כאלה מוסרים כי הווי חזר אליהם בלי ששילמו על כך. בין ה"זוכים": ריקי ג'רוויס ומוזאון אושוויץ-בירקנאו

טוויטר ביצעה פניית פרסה נוספת בקשר למדיניות הווי הכחול שלה, וכעת היא מאפשרת את החזרתו בחינם למפורסמים בפלטפורמה. המדיניות הישנה בוטלה ב-20 באפריל – תאריך שככל הנראה נקבע בשל חשיבותו לתרבות הקנאביס – ובעקבות זאת בוטל הווי הכחול שמסמל את האותנטיות של החשבון מכל מי שלא מעביר לרשת תשלום חודשי של 8 דולר עבורו.
אולם המהלך לא הוביל לעלייה במנויים לה ציפו בפלטפורמה. ב"גרדיאן" דיווחו כי לפי הנתונים, פחות מ-500 מבין 400 אלף בעלי הווי הכחול נרשמו לחבילת המנויים, ומספר דומה ביטל את המינוי שלו, כך שהעלייה בהכנסות הסתכמה בפחות מ-300 דולר בלבד בחודש.
למעשה שינוי המדיניות הנוסף החל כבר ביום שישי, אז הודיע הבעלים אלון מאסק כי שלושה מפורסמים זכאים לווי כחול בחינם - הסופר סטיבן קינג, השחקן ויליאם שאטנר ושחקן הכדורסל לברון ג'יימס - אבל לאורך סוף השבוע המספר הזה גדל משמעותית, וכמעט כל מפורסם עם יותר ממיליון עוקבים קיבל בחזרה את הווי הכחול שלו בחינם. יוצאי דופן בולטים היו מייסד טוויטר ג'ק דורסי והשחקן ריאן ריינולדס, שלו 21 מיליון עוקבים, שעוד לא זכו מחדש בווי הכחול שלהם.
רבים מהמפורסמים מיהרו להבהיר כי לא שילמו עבור הכבוד. "לכל הסקרנים, אני לא מנוי לטוויטר בלו. לא העברתי לאף אחד את מספר הטלפון שלי", כתב הסופר ניל גיימן. בדומה, השחקן הבריטי איאן מקלן כתב כי הוא "לא משלם על הכבוד". אפילו במוזאון אושוויץ–בירקנאו, שקיבל בחזרה את הווי הכחול, דאגו להבהיר ש"מעולם לא שילמנו" על השירות. היו גם מי שהשתעשעו מהסיטואציה. "אני יכול רק להניח שזו מתנה עבור כל תמונות האמבטיה שלי שפרסמתי לאורך השנים", צייץ הקומיקאי הבריטי ריקי ג'רוויס.
וי כחול הוענק גם לחשבונות של סלבריטאים מתים, ובהם השחקן פול ווקר, שמת ב-2013, השף אנתוני בורדיין, שמת ב-2018, וכוכב הכדורסל קובי בראיינט, שנהרג בהתרסקות מסוק ב-2020.
השינוי גם הוביל לכך שהוסרה התווית השנויה במחלוקת שנוספה לרשתות שידור ציבוריות כמו BBC, רשות השידור האמריקאית NPR ורשות השידור הקנדית CBC. בהתאם לכך התווית המציינת שמדובר בארגונים ממשלתיים הוסרה גם מהחשבונות של סוכנות הידיעות הסינית שינחואה ושל RT הרוסית.