סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
דונלד טראמפ ו דיפסיק
דונלד טראמפ ודיפסיק. לדבריו החברות האמריקאיות יוכלו להרוויח בהתבססות על הרעיונות של דיפסיק (צילומים: AFP , בלומברג)

לאחר הטלטלה שיצרה דיפסיק: טראמפ רומז על מכסים חדשים נגד יצרניות שבבים זרות

נשיא ארה"ב האשים את מדיניות המענקים של ביידן לחברות אמריקאיות, ואמר כי זוהי "קריאת השכמה לתעשייה" וכי המכסים שישית יהיו אפקטיביים יותר. דיוויד סאקס, אחראי ה-AI בבית הלבן אמר שדיפסיק "מוכיחה שהמירוץ ל-AI יהיה מאוד תחרותי". סם אלטמן, מנכ"ל OPENAI המתחרה, הודה שהמודל של דיפסיק "מרשים, במיוחד בהתחשב במחיר"

דונלד טראמפ הגיב על השקת מודל ה-AI של דיפסיק הסינית, אשר טלטל אתמול (ב') את השווקים ברחבי העולם. לפי נשיא ארה"ב, האירוע צריך לשמש כ"קריאת השכמה לתעשייה שלנו, שעלינו להיות ממוקדים בתחרות כדי לנצח". עוד הוסיף כי לארה"ב יש את "המדענים הטובים ביותר בעולם", ולכן החברות האמריקאיות יוכלו להרוויח בהתבססות על הרעיונות של דיפסיק.
בבית הלבן גם מיהרו להפנות אצבע מאשימה כלפי הממשל הקודם. כך, ויקטוריה לסיוויטה, דוברת המשרד למדע וטכנולוגיה בבית הלבן, מסרה כי המדיניות של הנשיא היוצא, ג'ו ביידן, לא הצליחה להגביל את הגישה לטכנולוגיה אמריקאית ובכך יצרה הזדמנויות לסין ולמדינות יריבות אחרות להתקדם בפיתוח AI. טראמפ מצידו העביר ביקורת על המענקים במיליארדי דולרים שסיפק הממשל הקודם ליצרניות השבבים האמריקאיות, וטען כי המכסים שהוא מתכנן להשית על יצרניות זרות של שבבים יהיו אפקטיביים יותר. עם זאת, הוא לא פירט יותר על הצעד המתוכנן.

רק מה שמעניין - הצטרפו לערוץ כלכליסט בטלגרם

תגובה על המצב הגיעה גם מצידו של דיוויד סאקס, שמונה לתפקיד צאר ה-AI והקריפטו בממשל טראמפ, וכתב בפוסט ב-X כי דיפסיק "מוכיחה שהמירוץ ל-AI יהיה מאוד תחרותי".
בנוסף לכך, החלו להתפרסם תגובות מצד חברות טכנולוגיה אמריקאיות. כך, ג'ון ריזו, הדובר של אנבידיה שספגה אתמול את מחיקת השווי הגדולה בהיסטוריה, מסר כי דיפסיק היא דוגמה ל"התפתחות מעולה ב-AI". בחברה ציינו גם כי ההתקדמויות של דיפסיק מוכיחות את הצורך בשבבים שלה. מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה, המשיך להביע אמון ביכולות האמריקאיות ואמר כי ההשקעה העצומה בתשתיות AI תשתלם בסופו של דבר. "ככל שהבינה המלאכותית הופכת להיות יותר יעילה ונגישה, כך השימוש יזנק ויהפוך אותה לסחורה שלא נוכל לשבוע ממנה", כתב בפוסט ב-X. בדומה, מנכ"ל אינטל לשעבר, פט גלסינגר, כתב בפוסט כי "הבינה היא ללמוד את הלקחים שחשבנו שאנחנו כבר יודעים", והוסיף כי דיפסיק היא תזכורת לכך שהגבלות ומשאבים מצומצמים יכולים לדחוף חברה למציאת פתרונות יצירתיים.
אחת התגובות המעניינות ביותר הגיעה מצידו של סם אלטמן, מנכ"ל OPENAI, המתחרה ישירות בדיפסיק. הוא הודיע כי החברה תאיץ את השקת המוצרים ו"תספק מודלים טובים בהרבה". בפוסט ב-X הודה אלטמן כי המודל של דיפסיק הוא "מרשים, במיוחד בהתחשב במה שהם מצליחים לספק במחיר הזה". עוד הוסיף: "אנחנו כמובן נספק מודלים טובים בהרבה, וזה גם ממש ממריץ את הדם שיש מתחרה חדש!" עם זאת, יש לקחת בחשבון שהתקציב של דיפסיק הוא חלקיק בלבד מזה של OPENAI, שלאחרונה הוערכה ב-157 מיליארד דולר.