מטא: נגביל גישת צרכנים לחדשות בפלטפורמות שלנו בקנדה
מטא: נגביל גישת צרכנים לחדשות בפלטפורמות שלנו בקנדה
זאת לאחר שהפרלמנט במדינה זו העביר חוק המחייב רשתות חברתיות כמו פייסבוק ואינסטגרם לשלם לאמצעי התקשורת על פרסום התכנים שלהם; במטא טוענים: "החוק פגום מיסודו"
מטא הודיעה כי תתחיל להגביל את הגישה של צרכנים בקנדה לחדשות בפלטפורמות שלה, כמו פייסבוק ואינסטגרם. זאת לאחר שהפרלמנט במדינה העביר חוק המחייב העברת תשלום לאמצעי התקשורת, כך לפי דיווח ב-BBC. במסגרת החוק יידרשו הפלטפורמות הגדולות לפצות מו"לים של חדשות עבור תכנים המתפרסמים באתרים שלהם.
חוק דומה עבר באוסטרליה ב-2021, ובתגובה חסמו בפייסבוק ובגוגל את האפשרות של אזרחים אוסטרלים לצפות ולשתף כתבות חדשותיות. הגישה לתכנים שם הוחזרה לאחר דיונים בין החברות לממשלה על שינויים בחוק.
חוק החדשות המקוונות בקנדה, שאושר בסנאט אתמול (ה'), מחייב פלטפורמות כמו מטא וגוגל להגיע להסכמים מסחריים ולשלם לארגוני חדשות עבור התכנים שלהם. במטא כינו בתגובה את החוק "פגום מיסודו ומתעלם מהדרך שבה הפלטפורמה שלנו פועלת". בהתאם לכך בחברה הכריזו שתיחסם הגישה לחדשות בפייסבוק ובאינסטגרם לכל המשתמשים בקנדה, זאת עוד לפני כניסתו לתוקף של החוק.
"מסגרת חוקית שמחייבת אותנו לשלם עבור לינקים או תכנים שאנחנו לא מפרסמים, ואינם מהווים את הסיבה מאחורי השימוש בפלטפורמה מצד הרוב הניכר של המשתמשים שלנו, אינה ישימה", מסר דובר החברה לסוכנות רויטרס.
בגוגל מסרו כי מדובר בחוק "שלא ניתן לביצוע" בצורתו הנוכחית וכי בכוונתם לעבוד עם הממשלה כדי למצוא "מסלול התקדמות".
עם זאת בממשלה הקנדית מתעקשים שחוק החדשות הוא חיוני כדי "להגביר את ההגינות בשוק החדשות הדיגיטלי במדינה" וכדי לאפשר לארגוני החדשות שנאבקים על קיומם "פיצוי הוגן" על החדשות ולינקים שמשותפים בפלטפורמות.
ההערכה היא כי ארגוני חדשות יוכלו להרוויח בסביבות 329 מיליון דולר קנדי (250 מיליון דולר) בשנה מהפלטפורמות הדיגיטליות.
שר המורשת הקנדי פבלו רודריגז נפגש השבוע עם נציגים של גוגל ופייסבוק, ולפי המשרד שלו מתוכננות שיחות נוספות, אך הממשלה ממשיכה להתקדם ביישום החוק. "אם הממשלה לא יכולה להגן על הקנדים מול ענקיות הטכנולוגיה, אז מי כן יוכל?" מסר רודריגז בהצהרה.