כלכליסט-טק"לפינטק הישראלי יש הזדמנות אדירה להשקיע בבנקים באבו דאבי"
כלכליסט-טק
"לפינטק הישראלי יש הזדמנות אדירה להשקיע בבנקים באבו דאבי"
סבח אל בינאלי, ראש אזור המפרץ של פלטפורמת ההשקעות OurCrowd אמר בפאנל בפורום הפינטק והסייבר של ADGM – אזור הסחר הפיננסי של אבו דאבי, כי "באיחוד האמירויות פועלים היום מעל 20 בנקים ואין לזה הצדקה. החברות יוכלו להשקיע בקונסולידציה". בכנס השתתפו נציגים מבנק הפועלים ביניהם פרופ' ליאו ליידרמן, והוצגה מועמדותן של 6 חברות ישראליות ל-"The Search", תחרות פינטק וסייבר גלובלית
"באיחוד האמירויות פועלים היום מעל 20 בנקים שונים ואין לכמות כזאת הצדקה. בסופו של דבר המערכת הבנקאית תצטרך לעבור תהליך של קונסולידציה שבו רק 5 בנקים ו-15 יתפוגגו. כך שיש לחברות פינטק ישראליות הזדמנות אדירה להשקעה בתחום הזה כאן".
כך אמר ביום שני סבח אל בינאלי, ראש אזור המפרץ של פלטפורמת ההשקעות OurCrowd בפאנל בנושא השקעות פינטק בפורום הפינטק והסייבר של ADGM – אזור הסחר הפיננסי של אבו דאבי.
גם מונירה הישאם אל קוטאב, מנהלת בכירה במשרד ההשקעות של אבו דאבי (ADIO) הדגישה את ההזדמנויות ליזמי פינטק ואבטחת מידע ישראלים באיחוד הנסיכויות.
לדבריה "אנחנו רואים פוטנציאל עצום לשותפויות בענפי השירותים הפיננסיים, הודות להיותה של אבו דאבי כרכזת פינטק מובילה ובתמיכה של ADGM בעסקים. באמצעות התוכניות והכלים שלנו להעצמת המגזר הפרטי, ADIO תמשיך לתמוך בעסקים ישראלים ותעזור להם להצליח באבו דאבי״, אמרה הישאם אל קוטאב.
באירוע שהתקיים באבו דאבי השתתפו חברי המשלחת העסקית Beyond Business של בנק הפועלים ומכון הייצוא, בהם אנשי עסקים ישראליים מובילים לצד גורמי ממשל ואנשי עסקים בכירים מאיחוד האמירויות.
בין הנושאים שנידונו בפורום היו מה הן הדרכים הטובות ביותר עבור אנשי עסקים ישראליים לחפש ולבצע השקעה באבו דאבי, היתרונות בהשקעה במיזם באיחוד וסקירה של נקודות השיא העיקריות וההזדמנויות העתידיות למסחר ולהשקעה בשירותים פיננסיים.
בנוסף, הוצגה המועמדות של 6 חברות ישראליות ל-"The Search" תחרות הפינטק שמתקיימת השנה באבו דאבי ומאתרת את הסטרטאפים המובילים בכל העולם בתחומי הפינטק והסייבר. הסטארט אפים הישראליים שהציגו בתחרות: Nayax, Blender Financial Technologies, TenureX, CRiskCo Israel Ltd, Neema ו-ThetaRay.
"פינטק לא מתקיים בלי החינוך הפיננסי הנכון"
פרופ' ליאו ליידרמן, היועץ הכלכלי הראשי של בנק הפועלים אמר: "פינטק זו דרך לספק שירות כלכלי למשקי בית, תאגידים וחברות והרגולציה הכלכלית תהיה ברורה יותר בעזרתו. פינטק זה מרתון בו השיתוף פעולה בין המדינות זה משהו שנבנה לאורך שנים, מרתון של כמה שנים. לבנקים יש שיטה לניהול סיכונים וגם אנחנו נתונים לפיקוח של בנק ישראל. אבל צריך גם חינוך פיננסי. פינטק לא מתקיים בלי החינוך הפיננסי הנכון. כמו כל דבר בבנקים, ניהול סיכונים הוא נדבך חשוב גם בפינטק", אמר ליידרמן.
"הזדמנות לפינטק להתכונן לתרחישים שונים של סיכון ושינויים בשוק"
דבריו, פיתוח הפינטק מושפע מרעשי הרקע בשווקים הפיננסים כמו גדילה עצומה בעושר בעולם או מדיניות אגרסיבית של ממשלות תחת הקורונה. הבנקים המרכזיים, להערכתו, יטילו מתישהו הגבלות חדשות על השוק וזה ישפיע על תזרים הכספים בשוק. "זו הזדמנות לפינטק להתכונן לתרחישים שונים של סיכון ושינויים בשוק. ברבורים שחורים תמיד יופיעו וצריך להתכונן. שנה שעברה הייתה שנה של גירעון בעיקר בשל הקורונה אבל עכשיו אנחנו בהתאוששות.
טוב לדעת שאיחוד הנסיכויות וישראל הצליחו בניהול משבר הקורונה. שתי הכלכלות היו מהראשונות שיצאו מהסגרים מה שאפשר לבנות מחדש את הכלכלה", אמר ליידרמן.
גם דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, התייחס לאורך הרוח הנדרש מיזמי הפינטק עד להבשלת מערכות היחסים עם גופים פיננסיים ובעיקר באזור המפרץ: "הסטארטאפיסטים הצעירים צריכים לדעת שפינטק וסטארט-אפים הם ריצת מרתון ולא ריצת 100 מטרים", אמר.
למארחים מראשי ADIO אמר: "מימשנו את ההבטחה שלנו והגענו לכאן בפעם השלישית ועכשיו הגיע הזמן שאתם תבואו אלינו לישראל. במשלחת שלנו יש אנשים חכמים וצעירים מאיתנו ויש לנו הרבה מה ללמוד מהם. הגענו לכאן לטובת הפרייה הדדית וללמוד זה מזה ולהחליף דעות".