סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

האמת על העבודה מהבית: יותר סידורים, ספורט ושנ"צ - עובדים קצת פחות

מחקר חדש מראה כי את הזמן שנחסך בנסיעה לעבודה - האמריקאים שעובדים מרחוק מעדיפים לנצל למטרות אחרות לגמרי, ובאופן כללי העובדים מרחוק משקיעים פחות שעות בעבודה. ובישראל - 95% מהחברות ימשיכו לאפשר עבודה היברידית

יותר כביסה, ספורט ובילויים ופחות עבודה - המעבר לעבודה מהבית בעקבות מגיפת הקורונה שינה באופן דרמטי את הדרך שבה מנצלים עובדים את זמנם. מחקר חדש של הפד של ניו יורק מגלה את האמת מאחורי הגמישות שבעבודה מרחוק.
חוקרי הפד מצאו שאצל עובדים מהבית יש ירידה משמעותית בזמן העבודה גם כאשר לוקחים בחשבון את זמן הנסיעות שנחסך. בנוסף, הם ראו שיש עלייה ניכרת בשעות הפנאי והשינה. הצעירים יותר מבלים יותר זמן באירועים חברתיים, אוכלים במסעדות או מבלים בבארים ומתעמלים. המבוגרים יותר לעומת זאת מבלים יותר זמן בפעילויות הקשורות לטיפול בילדים ותחזוקת משק הבית.
4 צפייה בגלריה
עבודה מהבית קורונה זום
עבודה מהבית קורונה זום
עבודה מהבית, פחות שעות עבודה, יותר שנ"צ
(צילום: שאטרסטוק)
בארה"ב כמעט מחצית מהעובדים (45%) עובדים לפחות בחלק מהזמן מהבית כאשר 15% מהם עובדים רק מרחוק. הזמן שחוסכים האמריקאים על נסיעה לעבודה מסתכם ב-60 מיליון שעות בכל יום וחוקרי הפד רצו לדעת כיצד מנצלים העובדים את הזמן שהתפנה. הם מצאו, כאמור, ששכירים מקצים את זמן הנסיעה שחסכו לפעילויות פנאי ושינה ושהם צמצמו את סך שעות העבודה.
הממצאים האלה לא מפתיעים. בדיון בנושא בקבוצה "צרות בהייטק" למשל עובדים התוודו על כך שהם עושים יותר כביסה, ישנים שנת צהריים ועושים סידורים בזמן השעות הרגילות של העבודה. למרות זאת, הרבה מהמעסיקים בישראל מאפשרים עבודה מהבית לפחות בחלק מהזמן. לפי סקר של EER Global, חברת הדהאנטינג גלובלית, כמעט 90% מהחברות הגלובליות עובדות במודל היברידי וכמעט כל החברות שמאפשרות עבודה מרחוק (95%) מתכוונות להמשיך לאפשר זאת. זאת על אף שמעסיקים מודעים לכך שלא כל הזמן מנוצל לעבודה.
"אף פעם לא היינו מאמינים גדולים בלספור שעות כי גם כשעובדים מהמשרד אפשר לבזבז זמן על דברים שהם לא סופר אפקטיביים", אומר גל שאול, ממייסדי חברת אוגורי, העוסקת בעולם התעשייה 4.0 ומעסיקה 450 עובדים.
4 צפייה בגלריה
כנס לוגיסטיטק גל שאול מייסד משותף, Augury  וידאו
כנס לוגיסטיטק גל שאול מייסד משותף, Augury  וידאו
גל שאול מייסד משותף, Augury
(צילום: יריב כץ)
"אנחנו מסתכלים על אימפקט ואנחנו לא רואים שהעבודה ההיברידית פוגעת באפקטיביות. בסוף אנחנו מאוד מאמינים שיש רק 'חיים' ולא הפרדה חדה בין העבודה לבין החיים, ולכן אם הצלחת להגיע לאיזה איזון שמתאים לך אז שעות עבודה זה לא הדבר שמשנה. לתחושתי כשאנשים מחוברים למשימה שלהם הם גורמים לתוצאות לקרות".

4 צפייה בגלריה
דביר מילוא, CTO Home365
דביר מילוא, CTO Home365
דביר מילוא, CTO Home365
(צילום: יפעת גולן)
דביר מילוא, מנהל מרכז הפיתוח ו-CTO בחברת Home365, אומר שלדעתו אכן עובדים מהבית עובדים פחות שעות מכיוון שיש להם המון פיתויים. "נכון, יש המון פיתויים: סידורים, ספורט - אבל בסופו של דבר האיזון בין החיים האישיים לעבודה הוא דבר נורא חשוב וכשעובדים מהבית העבודה מתפרסת על יותר שעות ביום ואני מאמין שהעובדים הם אנשים אחראים ורוצים לספק תמורה. נורא קל לכמת תפוקה בחברת תוכנה ואני לא מרגיש שהתפוקה יורדת. נכון שעובדים פחות מהבית אבל בשוק העבודה המודרני זה חלק ממכלול של דברים: זה מעלה את המוטיבציה והרצון של העובדים ובסוף התפוקות עולות". כמו כן, העבודה באופן היברידי מאפשרת לו להעסיק אנשים שגרים רחוק יותר מתל אביב.
"היום חלק מסט הציפיות שעובד מגיע איתו זה גם לעבוד מספר ימים מהבית. אני כמעסיק שמח על זה כי זה נותן לי אפשרות לתת הזדמנות לאנשים שאחרת לא יכולתי לתת להם הזדמנות", הוא אומר.
הסקר של Global EER בו השתתפו 376 מנהלי משאבי אנוש מחברות גלובליות שעיקרן חברות הייטק (בגודל של 25 עובדים עד מעל 1,000 עובדים) גילה גם כי המעסיקים עדיין מעוניינים לראות את העובדים במשרד. לכן, 52% מהם אוכפים נוכחות של העובדים לפחות חלק מהימים במשרד. תדירות ההגעה למשרד הנפוצה ביותר היא שלושה ימים בשבוע (40%), בכמעט רבע מהחברות מאפשרים לעבוד שלושה ימים בשבוע מהבית, בחמישית מהחברות תדירות ההגעה משתנה לפי מחלקה או צוות וב-13% מהחברות מאפשרים לעבוד יום אחד בשבוע מהבית בלבד. במחצית מהחברות יש יום אחד בו כולם מגיעים למשרד.
4 צפייה בגלריה
מירי גל בורט מנכ"לית משותפת EER Global
מירי גל בורט מנכ"לית משותפת EER Global
מירי גל בורט מנכ"לית משותפת EER Global
(צילום: שרון לוין)
האפשרות לעבודה מהבית היא תלויית תפקיד וב-60% מהחברות ישנם תפקידים שמחייבים הגעה קבועה למשרד. לפי הנתונים, ב-51% מדובר בתפקידי אדמיניסטרציה, ב-36% בתפקידים טכניים, ב-11%-הנהלה, 2% מכירות ו-2% עוד עובדים בקפסולות. ב- 69% מהחברות הנהלה אינה מחויבת יותר להגיע למשרד יותר מאשר עובדים.
עוד עולה מהסקר כי 52% מהחברות מודדות יעדים לכל עובד. מדידת התפוקות מתבצעת ב-28% מהחברות לפי מספר משימות שהושלמו; 4% לפי הזמן שלקח לעובד לסיים את המשימות וב-43% - לא מודדים תפוקות.
כדי לעודד עובדים להגיע למשרד חלק מהחברות מפיקות דו"חות עם שמות של מי שחרגו מהמדיניות, אחרות עורכות שולחנות עגולים ומפגשי העשרה; ימי כיף ואירועים שונים או ארוחות בוקר משותפות.
"המחקר מארה"ב מחזק את הנתונים שאנחנו רואים במחקר שלנו בארץ בקרב חברות גלובליות", אומרת מירי גל בורט, מנכ"לית משותפת, EER Global. "אנשים שינו הרגלי עבודה, מסתגלים לאורח החיים החדש ואפילו מפיקים ממנו ערך. יש להם יותר זמן להתמקד בעבודה, נחסך הזמן בפקקים, שיחות המסדרון וכו' והם יכולים לנהל את הזמן שלהם ביעילות, לטובת פעילות פנאי וזמן למשפחה. לדעתי, נכון לתת לאנשים לנהל לעצמם את הזמן, זה הכיוון אליו הולך העולם. ארגונים שלא מבינים את זה הם פחות אטרקטיביים כמעסיקים. אני קוראת למעסיקים: שחררו ותנו יותר אמון בעובדים שלכם. זה ישתלם לכם".
לכתבה זו פורסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של כלכליסט לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.