קומודור גייסה 42 מיליון דולר בהובלת טייגר גלובל
קומודור גייסה 42 מיליון דולר בהובלת טייגר גלובל
החברה הישראלית שהוקמה לפני שנתיים ומעסיקה 40 עובדים בת"א מפשטת את תהליך איתור ותיקון תקלות בקוברנטיס - המערכת המובילה בעולם לניהול אפליקציות בענן. סך הגיוסים של החברה עומד על 67 מיליון דולר
חברת קומודור (Komodor) גייסה 42 מיליון דולר בסבב B בהובלת Tiger Global ובהשתתפות Felicis Ventures. בסבב השתתפו גם המשקיעים הקיימים, קרן אקסל שהובילה את הסבב הקודם לפני פחות משנה, פיטנגו ו-NFX שהשתתפו בסבב הסיד. סבב הגיוס האחרון מגדיל את סך ההשקעות בחברה ל-67 מיליון דולר וישמש להאצה נוספת של צמיחתה, כולל לגיוס של 60 עובדים נוספים בישראל.
קומודור הוקמה לפני כשנתיים על ידי בן אופירי, המשמש מנכ"ל (CEO) ואיתיאל שוורץ, מנהל טכנולוגי (CTO) ומעסיקה 40 עובדים במרכז פיתוח בתל אביב. מאז השקתה שילשה החברה את מספר העובדים והגדילה את המכירות ב-700%. בין הלקוחות של קומודור כיום: Intel, Yotpo, Aqua, Monday.com Rookout, Lacework, TuneIn, Outreach Varonis, Logz.io ועוד.
קומודור מפשטת את תהליך איתור ותיקון תקלות ב-Kubernetes באמצעות יכולות של ניטור שינויים ואוטומציה. Kubernetes היא המערכת המובילה בעולם לניהול אפליקציות בענן, שאומצה על ידי מרבית ארגוני תוכנה ובהם נטפליקס, יוטיוב, אמזון, טינדר, ספוטיפיי, ניו יורק טיימס ועוד. כיום Kubernetes נמצאת בשימוש של למעלה מ-5.6 מיליון מהנדסים ברחבי העולם והמספר הזה הולך וגדל משנה לשנה.
בן אופירי, מנכ״ל ומייסד-שותף של קומודור: "הגיוס נסגר השנה באווירה שהיתה בה תחושה שנגמרה החגיגה וחייבים לייצר ערך ותוכן. גם טייגר וגם פליסיס עשו מחקר על התחום והטרנדים לפני שניגשו אלינו ואז באו אקטיבית ופתחו סיבוב גיוס. בגלל שהאתגר סביב הבעיה שאנחנו פותרים יחסית מוחשי, כל תהליך הגיוס היה יחסית מהיר. אין ספק שהטרנד שהיה ב-2021 הוא משהו שהרבה אנשים הבינו שאינו אמיתי ואנחנו מרגישים התחלה של תיקון וחייבים להיות עם היד על השוק וצריך להתפתח בתבונה".
בשיחה עם כלכליסט מסביר בן אופירי: "קוברנטיס הוא פרויקט קוד פתוח של גוגל והוא החזק מכולם והנפוץ עם קצב צמיחה ששובר שיאים וכולם רואים בו את הסטנדרט לתפעול הענן. הוא לא הומוגני ומאוד מורכב מעשרות אלפי חתיכות שונות. כשיש תקלה במערכת, אתה צריך להיות מומחה כדי לאתר ולטפל בה. לרוב הארגונים אין מיומנות וניסיון לזהות תקלות בקוברנטיס ונוצר צוואר בקבוק שעוצר את הארגון. פיתחנו פלטפורמה שמתחברת לקוברנטיס של הלקוחות עם תמונה מלאה של הלקוחות ומזהה תקלה ומנתחת את החומרה שלה ולהציע פתרון אוטומטי לזיהוי מקור התקלה ולפתור אותה".
לדברי איתיאל שוורץ, CTO ומייסד משותף של קומודור: "קוברנטיס יוצר אתגר משמעותי למפתחים, בעיקר ביום שאחרי ההטמעה. השימוש בטכנולוגיה אולי נראה קל בהתחלה, אבל לאורך הזמן המורכבות של המערכת יוצרת סיטואציה שבה גם תקלות קטנות עלולות לגרום לקריסה. כתוצאה כך, מהנדסים ומהנדסות תוכנה נאלצים לבזבז שעות ארוכות במרדף אחרי תקלות. שימוש בפלטפורמה שלנו נותן להם את הכלים והידע שהם צריכים כדי לפתור תקלות קוברנטיס במהירות וללא הרבה מאמץ".