גיימריסטהתביעה נגד אקטיוויז'ן-בליזארד פתחה קופת שרצים
גיימריסט
התביעה נגד אקטיוויז'ן-בליזארד פתחה קופת שרצים
עובדי ענקית המשחקים שבתו בדרישה לשינוי מעמיק במנגנון הדיווח על הטרדות בחברה. אקטיוויז'ן-בליזארד שכרה את שירותיו של משרד עורכי דין הנלחם בארגוני עובדים בשל קריאות להקמת איגוד בתעשיית הגיימינג. מספר גופי תקשורת חשפו עדויות ותמונות שמאששים את אווירת ההטרדות שעולה מכתב התביעה
בימים האחרונים, עובדות ועובדים לשעבר בענקית הגיימינג אקטיוויז'ן-בליזארד (Activision Blizzard) שיתפו עדויות נוספות על אודות תרבות ההטרדה והאפליה שעולה מתוך כתב התביעה שהגישה המחלקה לדיור והעסקה הוגנת (Department of Fair Employment and Housing) במדינת קליפורניה בחודש שעבר.
ביום שלישי האחרון, 1,500 עובדי ועובדות אקטיוויז'ן-בליזארד שבתו במחאה על תגובת החברה להאשמות. העובדים אף פרסמו רשימת דרישות מההנהלה, הכוללת ביטול סעיף חובת הבוררות בחוזים האישיים של עובדי החברה. העובדים טוענים כי הסעיף מגן על העבריינים ומונע ממתלוננות ומתלוננים לדרוש פיצויים הולמים. העובדים אף דרשו כי החברה תשכור צד-שלישי שיערוך בדק-בית בקרב הנהלת התאגיד ומחלקת משאבי האנוש, על מנת "לזהות כיצד המערכת הקיימת נכשלה למנוע הטרדה מינית של עובדות ועובדים", כלשון המסמך.
תעשיית משחקי המחשב בארה"ב אינה מאוגדת, אך בשנים האחרונות, הקריאות להקמת איגוד מקצועי של עובדי המגזר הולכת וגוברת, בייחוד נוכח העדויות על הטרדות ועל אפליה ממסדית ברחבי התעשייה. בשבוע האחרון, שכרה בליזארד את שירותיו של משרד עורכי הדין ווילמר-הייל (WilmerHale), המתמחה במאבק בארגוני עובדים ופירוקם. זהו אותו משרד שנלחם בחודשים האחרונים במאמציהם של עובדי אמזון להתאגד.
אקטיוויז'ן-בליזארד היא אחת מחברות הגיימינג הגדולות בעולם, ופיתחה כמה ממשחקי המחשב הפופולריים ביותר בכל הזמנים, בראשם משחק התפקידים רב-המשתתפים "וורלד אוף וורקאפט" (World of Warcraft), סדרת משחקי "דיבאלו" (Diablo) ומשחק היריות "אוברווץ'" (Overwatch). החברה נסחרת בניו יורק לפי שווי של 70 מיליארד דולר ומונה כמעט 10,000 עובדים. בשנה שעברה, הסתכמו הכנסותיה השנתיות ביותר משמונה מיליארד דולר.
דיווחים חדשותיים מהשבוע האחרון שרטטו תמונה ברורה של תרבות ההטרדה המינית בבליזארד. אתר "קוטאקו" (Kotaku) חשף תמונות מתוך עמוד הפייסבוק של אלכס אפרסיאבי (Afrasiabi), אחד המפתחים הבכירים בבליזארד. אפרסיאבי הוא היחיד מבין עובדי החברה שמוזכר בשמו בכתב התביעה, למעט נשיא בליזארד, ג'יי אלן בראק (J. Allen Brack). התמונות משנת 2013 מציגות את "סוויטת קוסבי", המוזכרת בתביעה עצמה.
זה היה הכינוי שהוענק לחדר המלון של אפרסיאבי בכנס שערכה החברה, על שם הקומיקאי והאנס המורשע ביל קוסבי. באחת התמונות, מספר עובדים - בהם אפרסיאבי עצמו - שכובים על המיטה כאשר הם מניפים תמונה של קוסבי. תמונה נוספת הציגה לראווה את שלל בקבוקי האלכוהול שהביאו איתם העובדים לחדר המלון. אפרסיאבי היה דמות מפתח בצוות שאחראי על "וורלד אוף וורקראפט". בליזארד אישרה כי הוא פוטר מהחברה בשנה שעברה בגין "התנהגות בלתי-הולמת לעובדים אחרים".
"50% מס מיזוגניה"
"הניו יורק טיימס" פרסמו מספר עדויות מטרידות על התרבות הארגונית של אקטיוויז'ן-בליזארד. שיי סטיין (Shay Stein), שעבדה בשירות הלקוחות של החברה בין 2014 ל-2017, אמרה כי היא שכרה היה נמוך משל בן זוגה לשעבר, שהצטרף לבליזארד באותו זמן כמוה, וביצע תפקיד זהה.
עוד היא סיפרה כי במסיבת חג המולד ב-2014, היא דחתה סמים שהציע לה המנהל שלה. לטענתה, התקרית העיבה על יחסיהם ופגעה בקידום שלה. ב-2016, אחד המנהלים פנה אליה בפייסבוק ושאל באיזה סוג של פורנוגרפיה היא נהנית לצפות. לדברי סטיין, חלק מעמיתיה הגברים היו נוהגים להתבדח כי חלק מהנשים זכו במשרותיהן רק משום שהן העניקו בתמורה טובות הנאה מיניות.
אתר "Vice" פרסם כתבה על ההטרדה המינית שספגה אמילי מיטשל, חוקרת אבטחת מידע, שניגשה לדוכן של בליזארד בזמן כנס אבטחת סייבר בשנת 2015 והוטרדה על ידי נציגי החברה. היא התעניינה במשרה של בדיקת חדירות (Penetration Testing) - תפקיד שנועד לבדוק את מידת האבטחה של שרתי החברה. אחד הנציגים שאל אם היא הלכה לאיבוד, שני חקר אם היא הגיעה לכנס עם בן זוגה ושלישי שאל אם היא ידעה מה זה "בדיקת חדירות". "אחד מהם שאל אותי מתי הייתה הפעם האחרונה בה נחדרתי באופן אישי, האם אני אוהבת להיחדר ובאיזו תדירות אני נחדרת", סיפרה מיטשל ל-"Vice". "זעמתי והרגשתי מושפלת, אז לקחתי את המתנות הממותגות והלכתי".
מיטשל הועסקה בחברה אחרת לאבטחת מידע. כאשר בליזארד ביקשו לשכור את שירותי החברה שלה, היא דיווחה על התקרית למנכ"ל, שבתורו דרש מבליזארד לענות על מספר דרישות, בהן "50% מס מיזוגניה" - שייתרמו לארגוני צדקה המקדמים נשים בתעשיית הטכנולוגיה - ומכתב התנצלות הממוען למיטשל.
גם 500 מעובדי חברת המשחקים הצרפתית יוביסופט פנו במכתב פתוח למנכ"ל שלהם, איב גיימו (Yves Guillemot), בדרישה לשינוי בהליך דיווח על הטרדות מיניות בחברה. בחודשים האחרונים, נקלעה יוביסופט לשערוריית הטרדות מיניות משל עצמה. עובדי יוביסופט אף הביעו הזדהות עם עובדי אקטיוויז'ן-בליזארד וקראו לשינוי נרחב בתעשייה, בצורת הטיפול בהטרדות במקום העבודה.