סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

בדיקה
סמסונג גלקסי Z פליפ 5: התוספת החדשה גונבת את ההצגה

השינוי הבולט בדור החדש של המכשיר המתקפל של סמסונג הוא המסך החיצוני שכמעט הוכפל, ומאפשר להשתמש במכשיר גם בלי לפתוח אותו. מבחינת ביצועים הוא מזכיר את ה-S23, עם כמה פשרות, לצד תכונות ייחודיות ומחיר גבוה יותר

סמארטפונים מתקפלים הם סוג של ילד פלא: מצד אחד, הם איתנו כבר כמה שנים, יש מספר יצרניות שמציעות דגמים שונים ויצאו כמה דורות של המכשירים. מצד שני, הם עדיין תופסים נתח שוק קטן יחסית ונראים כמו חידוש טכנולוגי מפליא - זה מתקפל!
סמסונג, שמובילה את המכירות בתחום הזה, השיקה לאחרונה את הדור החדש של המכשירים המתקפלים שלה, שמגיעים בימים אלה לחנויות וללקוחות שביצעו הזמנה מוקדמת. לקחנו את ה-Galaxy Z Flip 5 החדש לבדיקה זריזה, כדי לבחון מה השתנה והתחדש בו.

4 צפייה בגלריה
סמסונג פליפ 5
סמסונג פליפ 5
סמסונג פליפ 5
(איתי שמושקוביץ)

מבנה ועיצוב: דק, חזק ורגיש לאבק
בבסיס, הדגם החדש לא השתנה הרבה מהדור הקודם: יש הבדל של שברירי מילימטרים בגודל ואילו המשקל נשאר 187 גרם, ללא שינוי. זה משקל דומה ואפילו נמוך יותר ממכשירים "רגילים" או לא מתקפלים, והוא לא מרגיש כבד. בסמסונג הצליחו גם לצמצם את הרווח שנוצר כשהמכשיר מקופל ולהצמיד את שני הצדדים זה לזה.
כדי ליצור מסך שגם מתקפל וגם שימושי כשהטלפון פתוח, המכשיר ארוך יחסית וכשהוא פתוח הוא קצת יותר ארוך מה-S23 ultra, אבל קל באופן משמעותי וקצת יותר דק. כאמור, ילד פלא.
אם אתם חוששים מעמידות מנגנון הקיפול, בסמסונג אומרים שהם שיפרו אותו ומצהירים שהוא עומד בעד 200 אלף קיפולים. בדיקה שנערכה לאחרונה הראתה שהמכשיר מסוגל לעמוד אפילו במספר כפול.
סביר להניח שאת ההבדל הבולט כבר ראיתם בפרסומות ובשלטים - ה-Flip קיבל מסך חיצוני גדול כמעט פי 2 מזה שהיה בדור הקודם, והוא הופך את הסמארטפון לשימושי ומוצלח יותר. בסמסונג בחרו שלא להסתפק בסתם מרובע וניצלו עוד קצת שטח לטובת המסך החיצוני ליד המצלמות והפלאש.
עד עכשיו היה ל-Flip מסך חיצוני לא איכותי במיוחד, שהיה פס צר של 1.9 אינץ', הציג מידע מינימלי וגם איפשר למצולמים לראות את עצמם. בדגם החדש יש מסך של 3.4 אינץ', עם תצוגה איכותית, ובזכות השטח הגדול יותר אפשר לבצע יותר פעולות מהמסך החיצוני, כשהמכשיר סגור.

4 צפייה בגלריה
סמסונג פליפ 5
סמסונג פליפ 5
חלק מהאפליקציות זמינות גם במסך החיצוני
(איתי שמושקוביץ)

לקח לי זמן להבין שגם אם הטלפון מתקפל, לא חייבים לקפל אותו ואפשר להשאיר אותו פתוח. ומצד שני, לא חייבים לפתוח אותו - דרך המסך החיצוני אפשר לראות אם הגיעה הודעה ולהתעדכן בהתראות חדשות, וגם לנהל שיחות בלי לפתוח אותו.
גם מבחינת הגנה כמעט שאין שינוי: חיפוי הזכוכית החיצוני הוא גורילה ויקטוס 2 במקום ויקטוס פלוס והמכשיר מרגיש עמיד לזעזועים ונפילות, אבל הוא עדיין לא מוגן כלל מאבק - במהלך ההפעלה שלו הופיע מסך עם אזהרה ומידע מפורט על כך, שלא תגידו שלא ידעתם. אז כדאי לשקול אם אתם רוצים לקחת אותו איתכם לים, לטיולים או כל מקום מאובק אחר. הגנה למים דווקא יש: עד לעומק של 1.5 מטר למשך 30 דקות, אבל גם כאן יש דגש חשוב - רק כשמדובר במים מתוקים. עוד סיבה לא לצרף אותו לבילוי בים.
חומרה: מעבד משודרג, מסך מצוין ועדיין ללא טעינה מהירה
בתוך המכשיר תמצאו שדרוגים מתבקשים - המעבד שודרג ל-Snapdragon 8 דור שני (לעומת דור ראשון ב-Flip 4) ונפח האחסון הוכפל בגרסה הבסיסית ל-256 גיגה בייט. הזיכרון נשאר ללא שינוי - 8 גיגה. בקיצור, דומה למכשירי הדגל מסדרת גלקסי S והביצועים בהתאם - ה-Flip 5 מגיב בזריזות ואין לו בעיה גם עם משחקים כבדים.
כאן בא לידי ביטוי עוד שיפור בקיפול המכשיר - המראה של הפס שנמצא באמצע המסך פחות בולט ומורגש. זה תלוי גם בשימוש במכשיר: בגלישה בכרום ובאפליקציות עם רקע בהיר הפס הזה נראה קצת יותר בולט, אבל במשחקים ובצפייה בסרטים לא היה לו זכר.
הסוללה שרדה גם היא משחקים כבדים ושימוש רב בטלפון, אבל בסוף היום כבר הגיעה לאזור ה-15%, פלוס מינוס. כמו בדגם הקודם, גם כאן אין טעינה מהירה אלא רק בעוצמה של 25 וואט, ויש גם טעינה אלחוטית בעוצמה של 15 וואט. טעינה של כ-13 דקות הספיקה כדי למלא את הסוללה מ-10% ל-30%. אחרי קצת יותר מ-30 דקות הסוללה הגיעה ל-50% ולטעינה מלאה נדרשה שעה וחצי.
המסך מצוין. ברירת המחדל בהגדרות היא תצוגה "ססגונית" ואפשר לשנות ל"טבעי", אבל לא הרגשתי צורך בכך. סרטים, תמונות ומשחקים נראו מצוין, גם הקיפול כאמור לא מפריע והוא מגיע לרמת בהירות שמאפשרת להשתמש במכשיר גם בשמש.
קורא טביעות האצבע משולב בכפתור ההפעלה של המכשיר, והוא הוכיח את עצמו כיעיל ומהיר במיוחד - נגיעה קלה, בלי לכוון את האצבע בדיוק לזווית המתאימה, והמכשיר נפתח. הכפתור הזה זמין ונגיש גם כשהמסך מקופל ורוצים לבטל את הנעילה כדי להשתמש במסך החיצוני, וגם זיהוי הפנים זמין ועובד.
תוכנה וממשק: מנצלים את יכולות המסך המתקפל
ה-Flip 5 מגיע עם אנדרואיד 13 וממשק One UI של סמסונג שדומה למה שתקבלו בשאר מכשירי החברה, אבל יש גם כמה תוספות לשימוש בעיצוב השונה של מכשיר מתקפל ובמסך החיצוני, שקצת גונב את ההצגה.
אפשר לבחור אילו ווידג'טים יוצגו במסך החיצוני גם בלי לפתוח את המכשיר. תוכלו לראות את רשימת השיחות האחרונות, אנשי קשר מועדפים (אותם צריך לבחור כשהמסך פתוח במלואו), מזג האוויר, להפעיל טיימר, לראות את היומן ועוד. בתוך מסך ההגדרות נמצא מצב Flex שמוגדר כניסיוני, ודרכו אפשר להפעיל אפליקציות נוספות במסך החיצוני, וגם לפצל את תצוגת המסך כשהטלפון פתוח.

4 צפייה בגלריה
סמסונג פליפ 5
סמסונג פליפ 5
למעלה סרטון מיוטיוב, למטה כפתורי שליטה
(איתי שמושקוביץ)
למשל, אפשר לפתוח את פייסבוק בחלק העליון של המסך ואז החלק התחתון הופך למשטח עכבר, כמו במחשב נייד, עם תפריט קיצורי דרך שכולל צילום מסך, פתיחה של וילון ההתראות, שליטה בווליום או בחירת יישום אחר שיוצג במסך התחתון. קשה להגיד אם זה שימושי מאוד, אולי זה עניין שמתרגלים אליו עם הזמן.
אפשר לפצל את התצוגה לשניים גם בלי הפונקציה הניסיונית הזו, אלא פשוט באמצעות כלים של אנדרואיד שנמצאים גם במכשירים עם מסך רגיל, אבל כשאפשר לקפל את המסך החלוקה הזו נראית יותר הגיונית ושימושית.
בחזרה ל-Flex: בעזרתו תוכלו להציג על המסך החיצוני גם את מפות גוגל או את ווטסאפ, ואפילו את נטפליקס ויוטיוב. אפשר להעמיד את הטלפון כמו אוהל ולבחור תכנים - המסך מספיק איכותי בשביל זה, אבל קטן, כמובן, וגם הרמקולים חזקים וטובים, גם אם לא הכי איכותיים.

4 צפייה בגלריה
סמסונג פליפ 5
סמסונג פליפ 5
גם נטפליקס מגיעה למסך הקטן
(איתי שמושקוביץ)

המסך מספיק גדול עבור ווטסאפ ולא צריך להסתפק בתשובות מוכנות מראש כמו בשעונים חכמים, כי יש מקום אפילו למקלדת מלאה.
יהיה מעניין לראות איך יתפתח הכלי הניסיוני הזה, האם סמסונג תאפשר בעתיד להפעיל עוד אפליקציות מהמסך החיצוני ואולי אפילו לתפעל את כל המכשיר דרכו. בסוף עוד נגלה שמסך של 3.4 אינץ' מספיק - בנסיבות מסוימות.
מצלמה: נשארה ללא שינוי - חוץ מהמסך החיצוני
המצלמות לא עברו שינוי מהדגם הקודם: יש מצלמת סלפי עם חיישן של 10 מגה פיקסל ושתי מצלמות חיצוניות עם חיישן של 12 מגה כל אחת (רחבה ואולטרה-רחבה). התוצאות טובות בסך הכל, אבל בתמונות עמוסות בפרטים חלקם מופיעים מטושטשים.
ויש גם כמה תכונות מיוחדות: כשהמכשיר סגור, המצלמות החיצונית הופכות למצלמות סלפי, כמובן, אפשר גם לצלם וידיאו והפעם התצוגה של התמונה טובה יותר בזכות המסך החדש. אם תקפלו את ה-Flip ל-90 מעלות תוכלו להפעיל את המסך החיצוני כך שגם המצולמים יראו את עצמם, תכונה שהיתה קיימת גם בעבר אבל שוב, עכשיו מדובר בתצוגה איכותית יותר.
סיכום
במקום להסתכל על ה-Flip כמכשיר חדש ושונה, אפשר להתייחס אליו כגלקסי S23 שגם מתקפל - חלק מהמפרט דומה עד זהה, וכך גם הביצועים. ל-Flip יש כמה תכונות ויכולות נוספות תודות למסך החיצוני ולעובדה שאפשר לקפל את המסך.
זה בא לידי ביטוי גם במחיר, שמתחיל ב-3,800 שקל - יקר בכ-400 שקל מ-S23 מקביל. זה לא פער זניח, אבל הוא גם לא גדול מאוד ויש לו הצדקה מבחינת תכונות שלא תמצאו במכשיר רגיל. בגדול גם אין פשרה בביצועים, פרט למצלמות של ה-Flip שלא ממש מרשימות ולהיעדר הגנה מפני אבק.