סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
אפל Apple
אפל (צילום: David Paul Morris/Bloomberg)

אפל נסוגה מהכוונה להפוך גם לגוף פיננסי - מבטלת אפשרות לשלם בתשלומים

אחרי שנתיים, אפל מפסיקה בארה"ב את שירות פריסת התשלומים שלה, אך תמשיך לאפשר ללקוחות לחלק רכישות לתשלומים באמצעות חברות כרטיסי אשראי ובנקים; השירות שנקרא "אפל פיי לייטר" איפשר ללקוחות בארה"ב לחלק רכישות בשווי של עד אלף דולר לארבעה תשלומים לאורך שישה שבועות, בלי ריבית, ומבלי שיצטרכו לפנות לבנקים

אפל מפסיקה בארה"ב את שירות פריסת התשלומים שלה, אותו השיקה לפני כשנתיים. לפי הדיווחים, ענקית הטכנולוגיה תמשיך לאפשר ללקוחות לחלק רכישות לתשלומים, אך באמצעות צד שלישי כמו חברת כרטיסי אשראי או בנקים. ההחלטה מהווה נסיגה של אפל מהתוכניות שלה להציע שירותים פיננסיים מסורתיים.
השירות, שנקרא אפל פיי לייטר איפשר ללקוחות בארה"ב לחלק רכישות בשווי של עד אלף דולר לארבעה תשלומים לאורך שישה שבועות, בלי ריבית. השירות היה חלק מיוזמה של אפל להתרחב לשירותים פיננסיים, שכן הוא איפשר לחברה להציע למעשה ללקוחות הלוואות מבלי שיצטרכו לפנות לבנקים או למוסדות פיננסיים אחרים. לצורך הנפקת ההלוואות הקימה אפל חברת בת בשם אפל פייננסינג.
השירות הושק בתקופה שבה שיעורי הריבית היו קרובים לאפס, כך שלקיחת הלוואות הייתה משתלמת בהרבה. אולם, בנקים מרכזיים ברחבי העולם העלו בשנים האחרונות את הריביות בניסיון לבלום את האינפלציה והפכו בכך את תוכניות התשלומים להרבה פחות אטרקטיביות. כך, שווי השוק של חברת Affirm שנחשבת לאחת הספקיות הגדולות של שירותי פריסת תשלומים, נפל משיא של 45 מיליארד דולר ב-2021 לסביבות 9.5 מיליארד דולר היום.
"באמצעות ההשקה של תוכנית התשלומים החדשה, אנחנו נפסיק להציע את השירות דרכינו בארה"ב", נמסר בהודעה שפרסמה החברה. משתמשים שיש להם הלוואות קיימות באמצעות השירות ימשיכו לקבל גישה אליו, אך לא יונפקו או יוצעו הלוואות חדשות.
במהלך כנס המפתחים שהתקיים בשבוע שעבר הכריזו באפל כי בכוונתם לחבור לבנקים כמו סיטיגרופ בארה"ב ו-HSBC בבריטניה כדי להציע דרכם את אפשרויות הפריסה לתשלומים.
אפשרויות התשלום החדשות יהיו זמינות במערכת ההפעלה iOS 18, שתושק בהמשך השנה. "ההתמקדות שלנו ממשיכה להיות בהענקת גישה למשתמשים שלנו לאפשרויות תשלום פשוטות, מאובטחות ופרטיות באמצעות אפל פיי", נמסר עוד מהחברה. "הפתרון הזה יאפשר לנו להציע אפשרויות תשלום גמישות ליותר משתמשים, ביותר מדינות ברחבי העולם בשיתוף פעולה עם בנקים התומכים באפל פיי".