אייבקס גייסה 55 מיליון דולר לאבחון סרטן מבוסס AI
אייבקס גייסה 55 מיליון דולר לאבחון סרטן מבוסס AI
הטכנולוגיה הרפואית שפיתחה החברה ומשמשת לזיהוי סרטן הערמונית מוטמעת בין השאר במערכת הביראות של אוניברסיטת פיטסבורג ובמערכת שירותי הבריאות של בריטניה. עד כה גייסה החברה יותר מ-100 מיליון דולר
חברת אייבקס הישראלית (Ibex Medical Analytics), המתמחה באבחון מבוסס בינה מלאכותית של סרטן, גייסה 55 מיליון דולר בסבב C, בהובלת קרנות הון הסיכון 83North ו -Sienna Ventures Capital. בעקבות זאת, היקף המימון הכולל בחברה עומד כעת על יותר מ-100 מיליון דולר מאז הוקמה בשנת 2016.
בסבב הגיוס שתתפו גם המשקיעים הקיימים של החברה הכוללים את Octopus Ventures, aMoon, Planven Entrepreneur Ventures ו–Dell Technologies Capital. בעקבות זאת, היקף המימון הכולל בחברה עומד כעת על יותר מ-100 מיליון דולר מאז שהוקמה בשנת 2016. החברה מעסיקה 80 עובדים, מתוכם 60 בישראל.
מערכת זיהוי סרטן הערמונית של החברה שולבה לאחרונה ב-UPMC - מערכת הבריאות של אוניברסיטת פיטסבורג, שהיא אחת מספקיות שירותי הבריאות הגדולות בארה"ב. בנוסף, שירותי הבריאות בבריטניה (NHS) השלימו פריסה ראשונה מסוגה בקנה מידה לאומי של המערכת בכל המעבדות הפתולוגיות בווילס, בריטה. המערכת מוטמעת בבתי חולים ובמעבדות פתולוגיה ברחבי העולם - מארה"ב ואירופה ועד ליפן ואוסטרליה - ורופאים עושים בה שימוש מדי יום לטובת אבחון מדויק יותר של סרטן תוך הסתייעות בתוצאות שמספקים אלגוריתמים מבוססי בינה מלאכותית.
אייבקס גם פיתחה, תוך שיתוף פעולה עם חברות הפארמה AstraZeneca ו-Daiichi Sankyo, מוצר חדש שמרחיב את מערך פתרונות החברה אל מעבר לגילוי סרטן ומאפשר לזהות ולכמת באופן אוטומטי ומדויק ביומרקרים סרטניים, ולסייע בזיהוי מדויק יותר של סרטן שד ובהתאמת הטיפול התרופתי.
העלייה בשכיחות מקרי הסרטן לצד רמת המורכבות ההולכת וגדלה באופי האבחון ובאפשרויות הטיפול, העלתה את החשיבות באבחון מדויק ומהיר אלא שבמקביל לעליה בכמות הבדיקות והאבחונים נרשמת ירידה גלובלית במספר הפתולוגים – הרופאים שעוסקים בזיהוי סרטן - והתוצאה היא עומסים הולכים וגדלים אשר פוגעים באיכות ומהירות האבחון וכפועל יוצא מכך ביעילות הטיפול.
"המשימה שלנו היא להעניק לכל מטופל אבחון סרטן מהיר, מדויק ומותאם אישית", אמר יוסי מוסל, מייסד שותף ומנכ"ל אייבקס. "נמשיך לפתח את סל הפתרונות שלנו ולתמוך ברופאים ובמעבדות באמצעות כלים דיגיטלים חדשנים. כבר בעתיד הקרוב נציג יישומים חדשים של פתרונות אבחון מבוססי AI לסרטן במטרה לייעל את תהליכי העבודה של צוותי מעבדות ולקצר את זמני האבחון תוך מתן זיהוי מדויק יותר,שיביא בסופו של דבר לטיפול רפואי איכותי יותר."