כלכליסט-טקחברת Swimm גייסה 27.6 מיליון דולר בהובלת אינסייט פרטנרס
כלכליסט-טק
חברת Swimm גייסה 27.6 מיליון דולר בהובלת אינסייט פרטנרס
החברה פיתחה כלי המסייע למפתחים להבין את משמעות הקוד שהם עובדים עליו באמצעות תיעוד אוטומטי של תהליך יצירתו. המנכ"ל, אורן טולדנו: "הטכנולוגיה שלנו משנה את האהבה/שנאה בין מפתחים לתיעוד"
הסטארטאפ הישראלי Swimm גייס 27.6 מיליון דולר בסבב A - מה שמעמיד את סבב הגיוסים שלו על 33.3 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן "אינסייט פרטנרס" בהשתתפות Dawn Capital הבריטית, לצד משקיעי הסיד הקיימים "פיטנגו פירסט" ו-TAU Ventures של אוניברסיטת תל אביב. אינסייט פרטנרס מנהלת קרנות בהיקף של 30 מיליארד דולר והשקיעה לאורך השנים ב-400 חברות, תוך התמקדות בחברות בצמיחה מהירה. הקרן היא מהמשקיעות הגדולות ביותר בהייטק הישראלי עם ובין השאר היא השקיעה בחברות כמו מאנדיי, סנטינל וואן, ווקמי, JFrog וסייסנס.
הפלטפורמה שפיתחה Swimm נועדה לסייע למפתחים באחת מהבעיות היותר מוכרות וכואבות בחברות הייטק: הפער שנוצר בין מורכבות הקוד העומד מאחורי מוצר של החברה לידע הדרוש למפתחים כדי להבין אותו ולהמשיך לעבוד עליו. כיום, חברות לא משקיעות בתיעוד רציף של תהליכי פיתוח הקוד כיוון שהקוד כל הזמן משתנה והשקעה בתיעוד של תמונת המצב כיום תהיה חסרת ערך בעתיד הקרוב, לאחר שהקוד יעבור מספר שינויים.
בעיה זו נובעת גם מהמצוקה בשוק העבודה בהייטק: מפתחים נוטשים מקומות עבודה אחרי תקופות קצרות ולא זמינים לתת מענה למקום העבודה הקודם ולהסביר על הקוד שכתבו. בנוסף, חברות מגייסות עובדים חדשים בקצב מהיר והללו צריכים לעבור חפיפה חפוזה במיוחד ובמהלכה להצליח להבין את המשמעות שמאחורי הקוד. עידן העבודה ההיברידית גם כן מוסיף אתגרים: שעות העבודה בבית אינן תמיד חופפות לעבודה במשרד ולפעמים מפתח שמחזיק בידע על הקוד לא זמין בזמן אמת עבור מפתח שצריך לעבוד עליו עכשיו.
בנקודה זו Swimm, שהקימו עומר רוזנבוים (CTO), תום אחי דרור (CBO), גלעד נבות (CPO) ואורן טולדנו, נכנסת לתמונה עם פתרון טכנולוגי ליצירה ולתחזוקה של תיעוד תהליך הפיתוח. המוצר מאפשר להפוך את התיעוד של הקוד לחלק בלתי נפרד מתהליך הפיתוח, כשחלקים מהתיעוד גם מתעדכנים באוטומציה, ברגע שמשתנה החלק בקוד שהם מתייחסים אליו. כך, מפתחים שנתקלים בבעיה בנוגע לקוד יכולים לקבל מידע והסברים בתוך סביבת הפיתוח, בלחיצת כפתור.
למייסדי החברה יש רקע המשלב בין הוראה לטכנולוגיה: כולם יוצאי יחידות טכנולוגיות ושירתו שנים רבות במערכת הבטחון. כיום מועסקים בחברה 35 עובדים, רובם בישראל. "הטכנולוגיה של סווים משנה את יחסי השנאה/אהבה בין מפתחים לתיעוד", אומר המנכ"ל טולדנו. "סווים מאפשרת ניהול של שימור ידע בתוך סביבת הפיתוח עצמה והופכת את פעולת התיעוד מתהליך מייגע הדורש השקעת זמן רב לפשוט ואוטומטי".