חברת הבריאות הדיגיטלית Sweetch גייסה 20 מיליון דולר
חברת הבריאות הדיגיטלית Sweetch גייסה 20 מיליון דולר
החברה פיתחה פלטפורמה המסייעת לחולים במחלות כרוניות לשפר מדדים רפואיים; את הסבב הובילה קרן ההון הסיכון הישראלית Entrée Capital, אליה הצטרפו Tal Capital, קרן האימפקט ההולנדית Noaber, קרן Kortex Ventures הברזילאית וקרן האינשורטק FinTLV Ventures, לצד המשקיעים הקיימים
חברת הבריאות הדיגיטלית הישראלית Sweetch, שפיתחה פלטפורמה המסייעת לחולים במחלות כרוניות לשפר מדדים רפואיים, הודיעה היום (ב׳) על גיוס של 20 מיליון דולר בסבב A. את הסבב הובילה קרן ההון הסיכון הישראלית Entrée Capital, אליה הצטרפו Tal Capital, קרן האימפקט ההולנדית Noaber, קרן Kortex Ventures הברזילאית וקרן האינשורטק FinTLV Ventures, לצד המשקיעים הקיימים, וביניהם: חברת Philips, והקרנות OurCrowd ו-Qure Ventures.
הטכנולוגיה של Sweetch מתבססת על מודלים מעולם מדעי ההתנהגות, הממוקדים בשינוי התנהגות לאורך זמן, ומשלבת בין טכנולוגיות בינה מלאכותית (AI) מתקדמות ובינה רגשית. הטכנולוגיה מסייעת להעלאת היענות חולים במחלות כרוניות להמלצות הרפואיות שניתנו על ידי הצוות המטפל בהם.
מהחברה נמסר כי ניסוי קליני שביצעה עם ג'ונס הופקינס בארה"ב הראה כי הפלטפורמה שלה מביאה לשיפור במדדים רפואיים עבור חולים במחלות כרוניות. המערכת לומדת את התנהגות המטופל, ומייצרת בהתאם תכנית התערבות אישית, המתאימה לכל מטופל. באמצעות ניתוח התנהגות המשתמש, הפלטפורמה מעודדת אותו לדבוק בתוכנית הטיפול הרפואית שלו. הפלטפורמה יכולה לסייע בהתמודדות עם מחלות כרוניות כמו סוכרת, יתר לחץ דם, השמנת יתר, מחלות לב, מחלות אוטואימוניות ומחלות ממאירות, ולחסוך כסף רב למערכות הבריאות בעולם, שכן העלויות הכרוכות בתחלואה כרונית מהוות את מרבית ההוצאות שלהן.
יוני נבו, מנכ"ל Sweetch: "בעידן הבריאות הדיגיטלית, המתפתחת במהירות עקב מגפת הקורונה, חסר מרכיב קריטי: היכולת ליצור מערכת יחסים אפקטיבית ורציפה בין חולים במחלות כרוניות לבין צוותים רפואיים, חברות תרופות, יצרני מכשור רפואי ומבטחי בריאות, כדי לנצח את המחלות הכרוניות יחדיו. Sweetch עונה על צורך זה, ומעודדת מטופלים לבצע את תוכניות הטיפול שנרשמו להם תוך שמירה על קשר רציף בינם לבין השחקנים בעולם הבריאות המלווים אותם".
ד"ר דורון דינשטיין, שותף בקרן Entrée Capital: "כ-90% מההוצאות על בריאות בעולם מיוחסות למחלות כרוניות. מערכת הבריאות מבינה יותר ויותר את הפוטנציאל הטמון במדעי ההתנהגות ובהתערבות ארוכת טווח לשינוי התנהגות בר קיימא ולשיפור שרותי הבריאות ביעילות גבוהה ובעלות נמוכה".