עסקה גדולה ברדיס: ויולה וטייגר גלובל מכרו מניות לפי שווי של יותר מ-2 מיליארד דולר
עסקה גדולה ברדיס: ויולה וטייגר גלובל מכרו מניות לפי שווי של יותר מ-2 מיליארד דולר
הקרנות מכרו את המניות בעסקת סקנדרי לקרן ההשקעות ג'נריישן אינווסטמנט מנג'מנט ומספר משקיעים פנימיים. על פי ההערכה, שווי האחזקות שמכרו ביחד עומד על כ-200-300 מיליון דולר
הקרנות טייגר גלובל ו-ויולה מכרו מניות של חברת רדיס בעסקת סקנדרי בשווי של מעל ל-2 מיליארד דולר. המניות נמכרו לקרן ההשקעות ג'נריישן אינווסטמנט מנג'מנט ומספר משקיעים פנימיים. שווי העסקה מגלם לרדיס שווי גבוה יותר מהשווי בו ביצעה את הגיוס האחרון שלה ב-2021 ושעמד על כ-2 מיליארד דולר. על פי הערכה שווי האחזקות שמכרו שתי הקרנות ביחד עומד על כ-200-300 מיליון דולר.
טייגר גלובל שהיא אחת המשקיעות הגדולות ברדיס מכרה חלק מאחזקותיה. המכירה של טייגר היתה לאחר שהקרן למעשה הפסיקה להשקיע וניסתה למכור אחזקות בכל חברה שבה השקיעה בעבר. ההשקעה של ויולה היתה בסיבוב המוסדי הראשון של רדיס ב-2012, מהקרן השלישית של ויולה שנקראה אז כרמל - שכבר אז היתה בסיום השקעותיה וכיום היא בת מעל ל-15 שנים. כעת החליטה ויולה לממש את האחזקה שלה במלואה ולחלק את הרווח למשקיעי הקרן. זו אינה המכירה הראשונה של מניות רדיס שמבצעת ויולה וכעת מכרה את הנתח האחרון שמביא את סך הכנסותיה מהמכירות של המניות של רדיס לכ-200 מיליון דולר. לקרן נשארו עוד מספר אחזקות שלא מומשו. ההערכה היא שרדיס נערכת להנפקה ב-2025. מנהלי החברה ומייסדיה לא מכרו מניות בעסקה.
רדיס הוקמה ב־2011 על ידי עופר בנגל ויפתח שולמן, שהכירו במסגרת עבודה משותפת בחברת קרשצ'נדו נטוורקס, שבנגל היה חבר בדירקטוריון שלה. רדיס מפתחת בסיס נתונים מהיר. החברה מתבססת על קוד פתוח בשם רדיס, שנוצר ב־2009. מאז הקמתה גייסה 347 מיליון דולר. בנוסף לוויולה וטייגר גלובל מושקעות בחברה גם: TVC וסופטבנק, פרנסיסקו פרטנרס ודל טכנולוגיות. בסוף 2022 פרש בנגל מתפקיד המנכ"ל והתמנה ליו"ר החברה במקומו התמנה לתפקיד המנכ"ל רואן טרולופ, שניהל בארבע השנים האחרונות את FIVE 9 הציבורית. טרולופ הביא איתו שורת מנהלים אמריקאים שסייעו לחברה לצמוח מאז כניסתם לתפקיד. ההחלפה של ההנהלה הקלה משמעותית על הרוכשת האמריקאית לבצע את הרכישה במהירות יחסית.