בין המועמדים לתפקיד מנכ"ל אינטל: הישראלי הבכיר באפל
בין המועמדים לתפקיד מנכ"ל אינטל: הישראלי הבכיר באפל
לאחר עזיבתו הפתאומית של פט גלסינגר, שכרה אינטל חברת כוח אדם עם מנדט לחפש מועמדים מחוץ להנהגת החברה. בין המועמדים שהיא בוחנת: ג'וני סרוג'י, סגן נשיא בכיר לטכנולוגיות חומרה באפל, ששמו כבר הועלה כמועמד לתפקיד בעבר. מועמדים מובילים נוספים הם מנכ"ל חברת השבבים מארוול מאט מרפי ויו"ר קאדאנאס ליפ-בו טאן
החיפוש של אינטל אחר מנכ"ל חדש עתיד להתמקד במועמדים חיצוניים, כאשר בין השאר נבחן מינויו של הישראלי הבכיר באפל, ג'וני סרוג'י – כך לפי דיווח של בלובמרג. מועמדים מובילים נוספים הם מנכ"ל חברת השבבים מארוול (Marvell), מאט מרפי; וליפ-בו טאן, היו"ר בהווה והמנכ"ל לשעבר של קאדאנס (Cadence), שמתמתחה בפיתוח תוכנה וחומרה בעבור יצרניות שבבים.
התפטרותו הפתאומית והמיידית של מנכ"ל אינטל פט גלסינגר השבוע הותירה את ענקית השבבים ללא תוכנית ירושה מתאימה, דווקא כשהיא בעיצומו של המשבר הקשה בתולדותיה. דייוויד זינסנר ומישל ג'ונסטון הולטהאוס, בעלי ותק משותף של יותר מ-50 שנה באינטל, מונו למנכ"לים זמניים בשעה שהדירקטוריון התחיל בחיפוש אחר מנכ"ל קבוע.
מסורתית, מנכ"לי אינטל צמחו בתוך החברה. למעשה, פרט לבוב סוואן שכיהן כמנכ"ל בין יוני 2018 לפברואר 2021 והצטרף לחברה כסמנכ"ל הכספים שלה רק שנתיים קודם לכן, לכל המנכ"לים היה ותק של עשרות שנים באינטל, כולם בתפקידי הנדסה או פיתוח. מסורת זו נחשבה לגורם מרכזי ביציבות של אינטל לאורך עשורים רבים. אולם, ייתכן שהיא גם יצרה קבעון בתרבות הארגונית של החברה, שגרם לה לפספס את מהפכת המובייל ונכון לעתה גם את מהפכת ה-AI.
גורם נוסף שעומד לעיני הדירקטוריון הוא פרישה משמעותית של מנהלים בכירים מהחברה בשנים האחרונות, שהחלה בכהונתו של בריאן קרזניץ' ודיללה משמעותית את מאגר המועמדים הפנימי לתפקיד המנכ"ל. לאור זאת, מדווחת בלומברג, שכר הדירקטוריון את חברת גיוס הבכירים Spencer Stuart, עם מנדט לחפש מועמדים מחוץ להנהגת החברה הנוכחית.
מרפי וטאן סומנו כשני מועמדים מובילים, לאור הניסיון הרב שלהם בתעשיית השבבים והיכולת שלהם להביא נקודת מבט חיצונית ותרבות ארגונית חדשה לחברה. לטאן יש גם יתרון של היכרות מעמיקה עם אינטל, שכן כיהן כחבר דירקטוריון בין 2022 לאוגוסט 2024. השניים לא הגיבו לפניית בלומברג בנושא, ואולם מרפי עצמו אמר אתמול בשיחה עם אנליסטים לאחר פרסום דוחות מארוול שהוא מפוקס בחברה "ב-100%". "יש לנו את הצוות הטוב ביותר, החברה הזו מדהימה, הטכנולוגיה היא הטובה מסוגה. אני לא יכול לחשוב על מקום אחר לעבוד בו פרט למארוול", הוסיף - עמדה ראויה לציון, אך לא כזו שחבילת שכר ומניות מפתה לא יכולה לשנות.
מועמדים אפשריים אחרים כוללים בכירים לשעבר שעזבו את אינטל בשנים האחרונות ומחזיקים כיום בעמדות בכירות בחברות אחרות. אחד הבולטים מאלו הוא סרוג'י, שמכהן כיום כסגן נשיא בכיר לטכנולוגיות חומרה באפל. סרוג'י, בוגר תואר ראשון ושני במדעי המחשב מהטכניון, הצטרף לאינטל ב-1992 והחזיק בתפקידי הנדסה והנהלה בכירים. הוא עבר ל-IBM ב-2005, ושלוש שנים לאחר מכן גויס לאפל.
במהלך עבודתו באפל, הוביל סרוג'י מהלכים משמעותיים של העברת המכשירים של החברה לשימוש בשבבים פרי פיתוחה, במקום בשבבים של חברות אחרות. ההישג המשמעותי ביותר שלו, למרבה האירוניה, הוא העברת ליין מחשבי המק של אפל משימוש בשבבים של אינטל לשבבי אפל שפיתחה החטיבה בהובלתו. מהלך זה, שהושלם בהצלחה רבה והביא לשיפור ניכר בביצועים ובצריכת הסוללה של מחשבי אפל, נחשב למכה תדמיתית משמעותית בעבור אינטל. מועמדתו לתפקיד מנכ"ל אינטל כבר נשקלה לאחר התפטרות קרזניץ' ב-2019, ואולם אז בחר הדירקטוריון למנות גלסינגר.
מועמדים אפשריים אחרים מתוך שורות בכירי אינטל לשעבר כוללים את סמנכ"לית הכספים לשעבר סטייסי סמית, שעזבה ב-2018 וחזרה השנה לאינטל כדירקטורית; ואת גרגורי ברייאנט, לשעבר מנהל חטיבת המחשבים האישיים באינטל וכיום נשיא החטיבה העסקית של Analog Devices. ברייאנט הודיע על פרישה מתפקידו בחברה בנובמבר, והוא צפוי לפרוש בסוף מרץ הקרוב.
מועמדת נוספת היא רנה ג'יימס, שהצטרפה לאינטל ב-1988 ועבדה בין השאר כסייעת טכנית למנכ"ל המיתולוגי אנדי גרוב ומונתה ב-2013 לנשיאת החברה. ג'יימס עזבה את אינטל ב-2016, והקימה את Ampere Computing, שמתחרה באינטל בתחום שבבי השרתים. כן נשקלת מועמדותו של קירק סקאוגן, ראש חטיבת שבבי השרתים של אינטל עד 2016.
כן נבדקת אפשרות לגייס מועמדים מיריבות ישירות כמו TSMC הטאיוואנית, AMD וכמובן אנבידיה. גיוס דמות בכירה מאנבידיה להובלת אינטל תהיה הישג משמעותי, לאור הידע והניסיון שיש בחברה בתחום שבבי ה-AI, אך זו תהיה משימה קשה. וזאת, לא רק בגלל ההצלחה המסחררת של אנבידיה, שיכולה להרתיע בכירים מלעבור לחברה משברית דוגמת אינטל: מייסד ומנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, יצר מבנה ניהול ייחודי שבמקום היררכיה ארגונית מסורתית עושה שימוש במבנה רוחבי שבו עשרות בכירים מדווחים ישירות למנכ"ל. מבנה זה יקשה על אינטל לזהות מועמדים אידיאליים.