סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
אריאל כץ מנכ"ל סייסנס
אריאל כץ, מנכ"ל סייסנס (צילום: עזרא לוי)

פרסום ראשון
סייסנס מפטרת 60 עובדים, מתוכם 15 בישראל

החברה שפיתחה פלטפורמת בינה עסקית לניתוח מידע ארגוני מפטרת 13% מעובדיה, אחרי שכבר פיטרה ביולי כ-100 עובדים. ב-2019 הפכה סייסנס לאחד היוניקורנים הראשונים בארץ, והעסיקה בשיאה 800 עובדים

היוניקורן סייסנס, שפיתח פלטפורמת בינה עסקית לניתוח מידע ארגוני, מפטר כ-60 עובדים המהווים 13% מכוח האדם שלה, מתוכם 15 בישראל והשאר בעולם. זאת, אחרי שכבר פיטר ביולי אשתקד כ-100 עובדים.
לפני סבב הפיטורים הנוכחי, החברה העסיקה כ-460 עובדים, מתוכם מעל כ-130 בישראל. מאז 2022 התדרדרה החברה, ומשיא של 800 עובדים ירדה במחצית. החברה מדווחת על קצב הכנסות שנתי של מעל ל-100 מיליון דולר. מנכ"ל החברה הוא אריאל כץ, שנכנס לתפקידו בשנה שעברה לאחר שהחליף את אמיר אורעד. כיום עובדת החברה על פיתוח מוצר חדש ומתמקדת באינטגרציה של כלי אנליטיקה בתוכנות ארגוניות אחרות.
סייסנס החלה את דרכה כבר בשנת 2004 ומאז עברה גלגלולים רבים בניהול ובטכנולוגיה שלה. ב-2019 גייסה 100 מיליון דולר בהובלת אינסייט והפכה לאחת החברות הראשונות בארץ עם שווי של מיליארד דולר. מלבד אינסייט, משקיעות בסייסנס גם קרנות ההון-סיכון הנחשבות ביותר כגון בסמר, באטרי, אקסס וג'נסיס הישראלית.
מסייסנס נמסר: "תהליך הרה־ארגון בחברה בוצע לאחר דיונים מעמיקים כדי לאפשר את המשך הצמיחה והיציבות שלנו לטווח הארוך. אנו מתמקדים בהשקעה באסטרטגיית הצמיחה והרחבת ההיצע שלנו כדי לאפשר ללקוחותינו להאיץ את החדשנות שלהם באמצעות הנגשת אנליטיקות ותובנות בתוך המוצרים שלהם, מהר יותר מאי פעם. אנו מעריכים מאוד את התרומה של העובדים המצוינים שלנו ומספקים להם חבילת הטבות לתקופת המעבר יחד עם תמיכה בזמן שהם מחפשים את ההזדמנויות הבאות שלהם. כחברה, אנחנו אמנם מרגישים בני מזל שהחברה ממשיכה להיות רווחית, אך כדי להגדיל את ההשקעות שלנו בחדשנות מוצרית ולאור המציאות הכלכלית הנוכחית, התאמות אלו נחוצות".