סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

בנק ההשקעות קנטור פיצג'רלד בחר ברייגו הישראלית לעסקת חיתום בהיקף של 100 מיליון דולר

חברת הפינטק הישראלית שמציעה חיתום להלוואות נדל"ן שוב נבחרה על ידי הבנק, לאחר שביולי 2021 חתמו הצדדים על עסקה בהיקף זהה. בעקבות העסקה הנוכחית, היקף העסקאות של רייגו יעלה ל-280 מיליון דולר

בנק ההשקעות קנטור פיצג'רלד בחר בחברת רייגו (Reigo) לעסקת חיתום בהיקף של 100 מיליון דולר. רייגו היא חברת פינטק ישראלית המציעה חיתום להלוואת נדל"ן באמצעות טכנולוגיה על בסיס בינה מלאכותית.
זו העסקה השנייה של רייגו עם קנטור, לאחר שביולי 2021 חתמו הצדדים על עסקה ראשונה בהיקף זהה. במסגרת העסקה הנוכחית, רייגו תגדיל את היקף ההלוואות קצרות המועד שהיא מעניקה לעסקאות יזמות בשוק המגורים בארה"ב.
הטכנולוגיה שפיתחה ריינו מאפשרת זיהוי מושכל, מבוסס מודלים סטטיסטיים, של יכולת הפירעון בהלוואה ומצמצמת את הסיכון לחברת האשראי. בעסקה החדשה שנחתמה מול רייגו, ישתמש קנטור באופן בלעדי ב"מדד רייגו", שמדרג את סיכון וסיכוי העסקה בכל הלוואה.
1 צפייה בגלריה
Reigo co-founders
Reigo co-founders
מייסדי רייגו, מימין: ירב אומר, איתי גורן, אורי צרור
(Udi Goren)
בעקבות העסקה, היקף העסקאות של רייגו יעלה ל-280 מיליון דולר. עד היום רייגו הייתה מעורבת בחיתום של יותר מ-850 הלוואות, כשמחציתן כבר הוחזרו במלואן (קרן וריבית). מנכ"ל ומייסד רייגו הסביר כי העסקה השנייה שנחתמת מול קנטור היא הבעת אמון והוסיף כי "שוק הנדל"ן בארה"ב נמצא בפריחה יוצאת דופן והכניסה של הטכנולוגיה תוביל להגדלת היצע המימון האלטרנטיבי".
בחודש אוקטובר 2021 השלימה רייגו סבב גיוס במסגרתו גייסה 13 מיליון דולר. הגיוס יועד להמשך פיתוח הטכנולוגיה של רייגו בתחום ההלוואות, בשילוב של ביג-דאטה ואינטליגנציה מלאכותית. בנוסף, המימון ישמש לכניסה לשווקים חדשים בתחום ההלוואות והמימון האלטרנטיבי מעבר לפעילות הקיימת של החברה בשוק הנדל"ן בארה"ב.
רייגו הוקמה בשנת 2019 על ידי יריב אומר, איתי גורן ואורי צרור. אומר מילא קודם לכן תפקידים בכירים בחברות כמו סיסקו וטכניקולור. גורן, מנכ"ל ומייסד בוליגו קפיטל, המתמחה בהשקעות נדל"ן בארה"ב וצרור, משמש כמנהל ההכנסות הראשי. בית ההשקעות מיטב-דש מחזיק בכ-20% ממניות רייגו, ושותף של רייגו בקרן "רייגו מבית מיטב דש", המנהלת כיום יותר מ-85 מיליון דולר.