סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
שירות החיסכון של אפל
שירות החיסכון של אפל (צילום: אפל)

דיווח: פקדונות במיליארד דולר בשירות החיסכון החדש של אפל - בארבעה ימים

ביום ההשקה של השירות החדש, לפני כחודש, הופקדו בו קרוב ל-400 מיליון דולר. הריבית הנאה שהוא מציע, 4.15%, בשילוב עם הפופולריות של מכשירי האייפון, הופכים אותו למתחרה רציני ביותר של הבנקים המסורתיים

שירות החיסכון שהשיקה אפל בחודש שעבר משך פיקדונות בגובה 990 מיליון דולר בארבעת הימים הראשונים לפתיחתו, כך לפי שני אנשים המעורים בנושא. ביום ההשקה לבדו, שירות החיסכון משך פיקדונות בשווי של קרוב ל-400 מיליון דולר.
הריבית השנתית של 4.15% שמציע השירות, בשילוב עם הפופולריות של מכשירי האייפון, הם קרוב לוודאי הסיבות העיקריות להצלחה של השירות. לשם השוואה, בנקים ממוצעים בארה"ב משלמים פחות מחצי אחוז ריבית שנתית.
לפי הדיווח, עד לסוף שבוע ההשקה הראשון נפתחו כ-240 אלף חשבונות. השירות מוצע בשיתוף פעולה עם גולדמן זאקס, שחשבונות החיסכון שלו מציעות ריבית של 3.90% - כלומר נמוכה, מהחשבונות של אפל.
"בנקים הגיבו במהירות להעלאות הריבית של הפדרל רזרב עם ריבית גבוהה יותר על משכנתאות והלוואות למכוניות, אך בעלי חשבונות חיסכון לא חוו עליות משמעותיות בפיקדונות או בחשבונות", אמר ריצ'רד קרונה, מנכ"ל ומייסד חברת התשלומים Crone Consulting. "לכן, יש זרימה לקרנות כספים ולפינטק כמו אפל".
עם זאת, באפל נכנסים לתחרות קשה מול מוסדות פיננסיים למשיכה ולשמירה על פיקדונות נוכח קריסות הבנקים לאחרונה, בראשם סיליקון ואלי בנק ופירסט ריפבליק, שנרכש היום (ב') על ידי ג'יי.פי מורגן.
חשבון החיסכון של אפל זמין רק לבעלי כרטיס האשראי של אפל. הלקוחות יכולים לפתוח חשבון חיסכון בתוך פחות מדקה, ישירות מהאייפון שלהם, ולעקוב אחר העו"ש שלהם והריבית שצברו דרך דאשבורד המשולב בארנק הדיגיטלי של אפל.
אפל וגולדמן זאקס סרבו להגיב על נתוני החשבונות.