טאואר נמכרת לאינטל ב-5.4 מיליארד דולר; "הישג מרשים של כולנו"
טאואר נמכרת לאינטל ב-5.4 מיליארד דולר; "הישג מרשים של כולנו"
העסקה משקפת מחיר של 53 דולר למניית טאואר כך שמדובר בפרמיה של 50%; מנכ"ל טאואר, ראסל אלוונגר, במכתב לעובדים: "הודות לכל אחד ואחת מכם הצלחנו למצב את טאואר כחברה מובילה"; מנכ"ל אינטל: "העסקה תאפשר לאינטל לספק היצע בעידן של ביקוש חסר תקדים למוליכים למחצה"
"הישג מרשים של כולנו", כך סיכם מנכ"ל טאואר סמיקונדקטור הישראלית, ראסל אלוונגר, במכתב לעובדי החברה את מכירתה לאינטל העולמית ב-5.4 מיליארד דולר.
העסקה משקפת מחיר של 53 דולר למניית טאואר שסגרה אתמול את המסחר בוול סטריט במחיר של 33.13 דולר, כך שמדובר בפרמיה של 50%.
פאט גלסינגר, מנכ"ל אינטל: "היצע הטכנולוגיות הייחודיות של טאואר, יכולת הייצור העולמית שלה וקשרי הלקוחות החזקים יסייעו להרחיב את שירותי ה-foundry של אינטל ולקדם את המטרה שלנו להפוך לספקית מרכזית של ייצור שבבים ברחבי העולם. העסקה הזו תאפשר לאינטל לספק היצע נרחב של טכנולוגיות ייחודיות ומתקדמות, תוך שהיא פותחת הזדמנויות חדשות ללקוחות קיימים ועתידיים בעידן של ביקוש חסר תקדים למוליכים למחצה".
העסקה אושרה פה אחד על ידי מועצות המנהלים של אינטל וטאואר, והיא צפויה להיסגר בעוד כ-12 חודשים בכפוף לאישורים רגולטוריים ולתנאי סגירה מקובלים, כולל אישור בעלי המניות של טאואר.
Intel Foundry Services וטאואר יפעלו באופן עצמאי עד לסגירת העסקה, כאשר ראנדיר טאקור ימשיך לשמש כמנהל IFS וראסל אלוונגר ימשיך לשמש כמנכ"ל טאואר במהלך תקופה זו. עם סגירת העסקה, הכוונה של אינטל היא ששני הארגונים יהפכו ל-foundry משולב אחד.
שחר כרמי, אנליסט הטכנולוגיה של פסגות, על עסקת אינטל-טאואר: "אינטל נחושה, ואולי יותר נכון לומר נואשת, לחדור לתחום הייצור עבור חברות שבבים אחרות שאין להן כושר ייצור (Foundry). לטאואר יש רשימת לקוחות נכבדה מאוד, אשר כוללת חלק גדול מהשמות המובילים בתחומי השבבים לסלולר ולרכב. ייתכן שהיא תמצא אוזן קשובה אצל אותם לקוחות גם במפעלים החדשים שהיא בונה, וכך תוכל למנף את העסקה.
"יתרון נוסף שקיים אצל טאואר הוא הגיוון הגיאוגרפי. השנה ראינו עד כמה העניין הזה חשוב, כאשר שריפות, סערות, רעידות אדמה ומחלות הביאו לסגירת מפעלים באזורים שונים. אנו מעריכים כי אינטל תנסה להרחיב את המפעלים הקיימים, כאשר חלק מההשקעות האדירות שהיא מתכננת לשנים הבאות עשויות לזרום גם למפעלים אלה. כמובן שמבחינת מדינות היעד יש בכך יתרון גדול".
שי זיגלמן, אנליסט ביחידת המחקר של בנק הפועלים: "רכישה של טאואר הולמת את האסטרטגיה הנוכחית של אינטל הממוקדת בייצור שבבים. רכישה זו תאפשר לאינטל להרחיב את חשיפתה לתחום ייצור השבבים האנלוגיים, כאשר קבלנית ייצור השבבים האנלוגיים הישראלית נמצאת עם פתיחת שנת 2022 במומנטום עסקי חזק.
"אנו סבורים כי הצעת הרכש של אינטל מגלמת שווי הוגן לטאואר. אולם, יש להביא בחשבון שאי-יציאתה לפועל של העסקה בתנאי השוק הנוכחיים (חשש ממלחמה באוקראינה שעשויה גם להביא להתייקרות חומרי הגלם לייצור השבבים, ועליית תשואות האג"ח בעולם) עלולה להביא לצלילה מטה בחדות של מחיר מניית טאואר מרמות המחיר של המסחר המאוחר בנאסד"ק".
"הישג מרשים של כולנו"
במכתב שיצא לעובדים כתב אלוונגר: "העובדה שחברת אינטל העולמית מצאה עניין בחברת טאואר ובחרה בנו להצטרף לכוחותיה מהווה עדות להישגים המרשימים של כולנו. במשך השנים בנינו חברה גלובלית, חזקה ובעלת נוכחות והשפעה משמעותיים בשוק הסמיקונדקטור העולמי. הודות לכל אחד ואחת מכם הצלחנו למצב את טאואר כחברה מובילה המביאה עמה היצע טכנולוגי ויכולות ייצור ברמה עולמית בשוק יצרניות השבבים האנלוגיות ובכלל".
"יחד עם אינטל, אנו מצפים להרחיב את בסיס הלקוחות, ההיצע הטכנולוגי ויכולות הייצור שלנו, תוך העמקה וחיזוק מעמדנו כמובילים בשוק. עסקה זו תייצר הזדמנות אדירה להעצמת החוזקות של שתי החברות תוך התקדמות מהירה יותר אל עבר מימוש החזון ארוך הטווח שלנו", הוסיף.
יו"ר מועצת המנהלים של טאואר אמיר אלשטיין ביקש למסור בשמו ובשמם של חברי מועצת המנהלים: "אנו מוקירים את ההישגים האדירים שלכם, עובדי החברה, ומודים לכם על תרומתכם ליצירת חברה בעלת יכולות ייחודיות ונוכחות חזקה, מובילה אמיתית בשוק הסמיקונדקטור העולמי. אני שמח שניתנה לי ההזדמנות לשרת כיו"ר החברה ומודה על האחריות והאמון שניתנו לי כדי לתמוך ולעצב את החברה והישגיה עבור המשך הצלחה גם בעתיד. אנו מאחלים לכם רק טוב ונרגשים לראות שדרך עסקה זו החברה תוכל להמשיך לצמוח וליהנות מהיכולות הטכנולוגיות ויכולות הייצור המרשימות שיש לאינטל”.