סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
טיקטוק טיק טוק בייטדאנס ByteDance
טיקטוק (צילום: בלומברג)

טיקטוק מכחישה שתכננה לעקוב אחרי אזרחים אמריקאים

ענקית המדיה החברתית הסינית הגיבה לדיווח ב"פורבס" שלפיו פרויקט מטעמה תכנן לאסוף מידע על מיקום משתמשים בארצות הברית; מנגד, במגזין עומדים מאחורי הפרסומים

טיקטוק הכחישה דיווח שלפיו החברה-האם שלה בייטדאנס תכננה להשתמש באפליקציה כדי לעקוב אחר אזרחים אמריקאים. ענקית המדיה החברתית הסינית מסרה בטוויטר שמעולם לא השתמשה באפליקציה כדי "לעקוב" אחר הממשלה האמריקאית, אקטיביסטים, דמויות ציבוריות או עיתונאים. בנוסף טענה שאינה אוספת מידע על מיקום מדויק ממשתמשיה בארצות הברית.
הדברים נמסרו בעקבות פרסום ב"פורבס" שלפיו המידע נאסף ללא הסכמת או ידיעת המשתמשים. כתב העת האמריקאי, שציטט ממסמכים שהגיעו לידיו, דיווח שבייטדאנס החלה בפרויקט מעקב כדי לחקור התנהגות לא הולמת מצד עובדים בעבר ובהווה. עוד נכתב שהפרויקט, שנוהל על ידי צוות שבסיסו בבייג'ינג, תכנן לאסוף מידע על מיקום מאזרחים אמריקאים לפחות בשני מקרים. על פי הדיווח, לא ברור אם המידע על אזרחים אמריקאים אכן נאסף, אך היתה תוכנית להשיג מידע כזה ממכשירים של משתמשים אמריקאים.
בשורה של ציוצים צוות התקשורת של טיקטוק מסר שהכתבה חסרה "אמינות עיתונאית", והוסיף ש"פורבס בחר לא לכלול את החלק בהצהרתנו שמפריך את האפשרות לטיעוניה המרכזיים. טיקטוק לא אוספת מידע מיקום מדויק ממשתמשים אמריקאים, כלומר טיקטוק אינה עוקבת אחריהם באופן בו מציגה זאת הכתבה".
בתגובה אמר דובר מטעם "פורבס": "אנו בטוחים באמינות המקורות שלנו, ואנו עומדים מאחורי הדיווח".
מפתחי אפליקציות נמצאים תחת עינן הבוחנת של הרשויות ברחבי העולם, במיוחד סביב איסוף מידע לגבי אנשי צבא ומודיעין. ב-2020 פאנל ביטחון לאומי אמריקאי הורה לבייטדאנס למכור את עסקי טיקטוק בארצות הברית עקב חשש שמידע על משתמשים עשוי להגיע לידי הממשלה הסינית. טיקטוק מסרה בתגובה שהעבירה את המידע על המשתמשים האמריקאים שלה לשרת של אורקל שנמצא באוסטין, טקסס. במקביל טיקטוק מתמודדת עם קנס של 27 מיליון דולר בבריטניה, לאחר שלא הגנה על פרטיותם של ילדים שהשתמשו בפלטפורמה. לדברי נציב המידע הבריטי, ההפרה נמשכה יותר משנתיים.