סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

DigitalOwl גייסה 20 מיליון דולר בהובלת Insight Partners

הסטארט-אפ הישראלי פיתח טכנולוגיה לניתוח מהיר של תיקים רפואיים מורכבים, המייתרת את הצורך בסקירה ידנית שאורכת ימים רבים. “המערכת שלנו מסוגלת לחלץ פי-שניים נתונים רפואיים משמעותיים בהשוואה לפתרונות האנושיים, בשבריר מהמחיר ומהזמן”

הסטארט-אפ הישראלי דיגיטל אאול (DigitalOwl), המפתח טכנולוגייה לניתוח של תיקים רפואיים, גייס 20 מיליון דולר בסבב A, בהובלת קרן Insight Partners. בסבב השתתפו הקרן Ibex Investors ותוכנית ההאצה Fusion, שהיא בין המשקיעים הראשונים בחברה. בפברואר 2021 הכריזה החברה על השלמת גיוס סיד של 6.5 מיליון דולר, מה שמעמיד את סך גיוסי החברה על יותר מ-26 מיליון דולר.
בכל שנה, אנשי מקצוע בעלי הכשרה מורכבת סוקרים באופן ידני עשרות מיליוני תיקים רפואיים עבור חברות ביטוח ומקבלים החלטות בעלות חשיבות רבה עבור החברה והלקוחות. נפח החומר והמורכבות שלו דורשות סקירה איטית ומדוקדקת של כל דף, הדורשת לעתים ימים רבים. הטכנולוגיה של דיגיטל אאול פותרת בעיה זו על ידי קריאה, סיכום וניתוח אוטומטי של רשומות רפואיות עבור חברות ביטוח ועורכי דין בכדי לסייע להם בתהליכי החיתום, יישוב התביעות ומניעת ההונאות.
1 צפייה בגלריה
יובל ועמית מן
יובל ועמית מן
יובל ועמית מן, מיסדיי דיגיטל אאול
(צילום: DigitalOwl)
התיק הרפואי הממוצע מכיל יותר מ-44,000 מילים, מתוכן ניתן לחלץ יותר מ-2,900 נתונים כגון הליכים, אבחנות רפואיות ותרופות. הפתרון הטכנולוגי של דיגיטל אאול שולף כ-17,000 נתונים רפואיים ממגוון תנאים, הליכים ותרופות שונים, כולל סרטן, מחלות לב, תאונות, ניתוחים אורתופדיים, סוכרת, דלקת מפרקים, לחץ דם גבוה ופגיעות מוח, ברמת דיוק של מעל 95%.
החברה הוקמה ב-2018 על ידי שני אחים - יובל מן, מנכ"ל החברה ועורך דין במקצועו שעסק בתביעות ביטוח (נזיקין), ועמית מן, סמנכ"ל טכנולוגיה המתמחה בתחום הבינה המלאכותית. כיום דיגיטל אאול מעסיקה 50 עובדים בישראל ובארה״ב.
"הפתרון שאנו מציגים הוא טכנולוגיה לעיבוד שפה טבעית (NLP), שמחלצת מידע ממאות או אלפי דפים של רשומות רפואיות תוך שניות, ומציגה את הנתונים בחתכים שונים - מה שמאפשר למשתמשים לחפש ולסנן על פי מצב רפואי, תאריך, איבר גוף, מערכת פיזיולוגית ושם הרופא המטפל", אומר עמית מן, סמנכ”ל טכנולוגיה ומייסד-שותף בחברה. “המערכת שלנו מסוגלת לחלץ פי-שניים נתונים רפואיים משמעותיים בהשוואה לפתרונות האנושיים, בשבריר מהמחיר ומהזמן”.